Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση πως θα μακρύνετε τα μαλλιά σας και θα τα κάνετε δυνατότερα και πλουσιότερα!

Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση πως θα μακρύνετε τα μαλλιά σας και θα τα κάνετε δυνατότερα και πλουσιότερα!

Αιθέρια έλαια για ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών

Στην πραγματικότητα, το τρίψιμο του τριχωτού της κεφαλής  με οποιοδήποτε λάδι θα τονώσει τη ροή του αίματος και θα βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώσουν φυσικά. Χρησιμοποιήστε μια ή δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο με ένα βασικό έλαιο όπως λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τρίψτε το στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε μασάζ για περίπου 10 λεπτά. Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν το ξεπλύνετε. Εάν είναι δυνατόν, αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Οφέλη των ελαίων για τα μαλλιά :

Το έλαιο μέντας θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Το έλαιο δέντρου τσαγιού θα βοηθήσει να απαλύνει το τριχωτό της κεφαλής και θα προσφέρει ανακούφιση από την πιτυρίδα.
Το έλαιο λεμονιού θα προωθήσει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Τα 7 Καλύτερα Αιθέρια Έλαια Για Την Προώθηση Της Ανάπτυξης Των Μαλλιών Και Την Πρόληψη Της Απώλειας

Δενδρολίβανο

Το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την προώθηση της ανάπτυξης νέων μαλλιών. Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και προάγοντας τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και σε ορισμένες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι είναι ίση σε αποτελεσματικότητα με 2 τοις εκατό μινοξιδίλη [η μόνη εγκεκριμένη από τον FDA θεραπεία OTC για την τριχόπτωση, αλλιώς γνωστή ως Rogaine]. «Χρησιμοποιείται επίσης για να πήξουν τα μαλλιά». Ο Δρ Κινγκ συμφωνεί, σημειώνοντας ότι τα οφέλη ανάπτυξης του αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου μπορεί να οφείλονται στην ενίσχυση της αιμάτωσης των μικροτριχοειδών ή στη ροή του αίματος μέσω του δικτύου των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα.

Μέντα

Μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις καταπραϋντικές και δροσιστικές ιδιότητες της μέντας και σε μορφή αιθέριου ελαίου θεωρείται ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών λόγω της ικανότητάς της να ενισχύει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. «Προκαλεί μια αίσθηση μυρμηκίασης όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, επειδή περιέχει μενθόλη, η οποία δρα ως αγγειοδιασταλτικό που προάγει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στις περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται», λέει ο Δρ Ποσίνα. «Μπορεί να βοηθήσει όσους υποφέρουν ιδιαίτερα από τριχόπτωση λόγω της μειωμένης ροής αίματος στους θύλακες των τριχών».

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα κλινικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του στους ανθρώπους, έχει δείξει μερικά πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα για τους γούνινους φίλους μας. Σε μια μελέτη για την ανάπτυξη των μαλλιών του 2014 σε ποντίκια , το έλαιο μέντας συγκρίθηκε με τη μινοξιδίλη, το φυσιολογικό ορό και το έλαιο jojoba όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. «Η ομάδα του ελαίου μέντας παρουσίασε πιο εμφανή αποτελέσματα στην ανάπτυξη των μαλλιών όσον αφορά την αύξηση των ωοθυλακίων, του βάθους του φυλλώματος και του δερματικού πάχους σε σύγκριση με άλλες».

Δέντρο Τσαγιού

Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και την ικανότητά του να καταπολεμά τα ενοχλητικά τσιμπήματα, αλλά μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής. «Το δέντρο τσαγιού χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες λόγω της πεποίθησης ότι έχει μεγάλα ιατρικά οφέλη», λέει ο Δρ Ποσίνα. «Έχει αποδειχθεί κλινικά ότι έχει αντιμικροβιακή δράση και είναι γνωστό ότι καταπολεμά βακτήρια, ιούς και μύκητες. Επειδή έχει μελετηθεί για αυτές τις επιδράσεις, χρησιμοποιείται για τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (πιτυρίδα) σε επίπεδα 5 τοις εκατό όπου είναι αποδεδειγμένο ότι είναι αποτελεσματικό και καλά ανεκτό».

Γενικά, τα αιθέρια έλαια με αντιμικροβιακές ιδιότητες, όπως το tea tree, θεωρούνται εξαιρετικές επιλογές για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής. Αν και δεν παίζουν απαραίτητα άμεσο ρόλο στην τόνωση της ανάπτυξης ή στην πρόληψη της απώλειας, βοηθούν στο να δημιουργηθεί  το υγιές περιβάλλον που απαιτείται για να ευδοκιμήσουν τα μαλλιά σας. «Τα αντιμικροβιακά αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής και των παραγωγικών τριχοθυλακίων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη μακρύτερων και παχύτερων μαλλιών», λέει ο Δρ Χένρι. Σε ό,τι αφορά την πρόληψη περαιτέρω πτώσης, η Δρ. Κινγκ επισημαίνει ότι *θα μπορούσαν* να είναι δυνητικά χρήσιμες εάν η αιτία είναι μια μόλυνση, αν και σημειώνει ότι η μόλυνση δεν είναι η πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης.

Λεβάντα

Αποδεικνύεται ότι το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ικανό πολύ περισσότερο από το να ηρεμεί απλώς το μυαλό μας και να μας αφήνει σε μια χαλαρή κατάσταση που μοιάζει με ζεν. «Η λεβάντα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση ενός καθαρότερου τριχωτού της κεφαλής, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών», λέει ο Δρ Ποσίνα. Όπως το έλαιο μέντας, έχει επίσης αποδειχθεί ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και είναι ευεργετικό για την αλωπεκία σε μελέτες σε ποντίκια.

Εκτός από την προώθηση της αναγέννησης, ο Δρ. Henry σημειώνει ότι τα κατευναστικά του αποτελέσματα μπορεί επίσης να λειτουργήσουν ως προληπτικό μέτρο έναντι μελλοντικής απώλειας. Τούτου λεχθέντος, εάν πιστεύετε ότι τα προβλήματα με τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας σχετίζονται με το στρες, τα τακτικά μασάζ με λάδι λεβάντας είναι ένα ευεργετικό τελετουργικό που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης του εαυτού σας.

Περγαμόντο

Το περγαμόντο είναι ένα άλλο ευρέως χρησιμοποιούμενο αντιμικροβιακό αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται σε προϊόντα για την προώθηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής. «Υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει κάποια αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση στο περγαμόντο, που πιστεύεται ότι προάγει την υγιέστερη ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών». Επιπλέον, μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το περγαμόντο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής , η οποία μπορεί επίσης να συμβάλει στην απώλεια μαλλιών . Σίγουρα δεν βλάπτει που μυρίζει και υπέροχα.

Κεδρόξυλο

Εάν παρατηρείτε αποβολή ή/και φαλάκρα σε περιοχές του τριχωτού της κεφαλής, σκεφτείτε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο κέδρου στο μείγμα για μια πιο προληπτική προσέγγιση. «Το αιθέριο έλαιο από ξύλο κέδρου μπορεί να αποτρέψει τη μελλοντική τριχόπτωση και αραίωση», λέει ο Δρ Χένρι. «Αυτό το αιθέριο έλαιο λειτουργεί για να εξισορροπεί τους αδένες που παράγουν λάδι στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, οι αντιμυκητιασικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ξηρότητας και της πιτυρίδας, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών». Και ενώ μπορεί να μην θεωρείται απαραίτητα ως λάδι που ενισχύει την αναγέννηση, η βέλτιστη υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι το κλειδί για όποιον θέλει να αναπτύξει υγιή και γεμάτα μαλλιά.

Θυμάρι

Εάν η αραίωση των μαλλιών σας απασχολεί, το θυμάρι είναι ο ήρωάς σας. Ο Δρ Henry σημειώνει ότι δεν είναι μόνο εξαιρετικό για την ενίσχυση των θυλάκων της τρίχας, αλλά μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη και το πάχος των μαλλιών διεγείροντας το τριχωτό της κεφαλής. Για το λόγο αυτό, σημειώνει, χρησιμοποιείται συχνά ως θεραπεία για την τριχόπτωση και τις παθήσεις που σχετίζονται με την αλωπεκία – στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε βελτίωση σε ασθενείς με γυροειδή αλωπεκία όταν έκαναν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με άλλα αιθέρια έλαια.

Η ενσωμάτωση αυτών των ελαίων στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, αλλά έχετε κατά νου ότι κανένα δεν είναι εγγυημένη θεραπεία για την τριχόπτωση. «Η καλύτερη και ισχυρότερη ανάπτυξη των μαλλιών εξαρτάται επίσης από μια ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, χαμηλά επίπεδα στρες και γενετικούς παράγοντες», λέει ο Δρ. Χένρι. Και, όπως επισημαίνει ο Δρ Ποσίνα, ενώ έχουν διεξαχθεί μερικές μελέτες, δεν υπάρχουν αρκετά ουσιαστικά κλινικά δεδομένα για την πλήρη υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών. Τούτου λεχθέντος, αυτές χρησιμοποιούνται καλύτερα ως συμπληρωματικές θεραπείες και προσεγγίζονται με ανοιχτό μυαλό.

Μην περιμένετε να δουλέψουν από τη μια μέρα στην άλλη – τα αποτελέσματα, εάν υπάρχουν, θα χρειαστούν χρόνο. «Λόγω του κύκλου ανάπτυξης των μαλλιών, τυχόν επιπτώσεις στην τριχοφυΐα μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες για να εμφανιστούν», λέει ο Δρ Κινγκ. Η Δρ Ποσίνα προσθέτει ότι για να αποφέρουν οφέλη, αυτά τα έλαια θα πρέπει να γίνουν τακτικό μέρος της αγωγής για τα μαλλιά σας, που χρησιμοποιούνται τόσο με συνέπεια όσο και συχνά.

Βρείτε τα αιθέρια έλαια σας εδώ σε τιμή προσφοράς

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr