Σπιτική Σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Σπιτική Σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Τα κατάφερα λοιπόν, Ύστερα από αρκετές δοκιμές κατέληξα στην παρακάτω συνταγή που θεωρώ πως είναι φανταστική. Δες λοιπόν πως θα φτιάξεις τη δική σου σπιτική σοκολάτα χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι. Θα τρελαθείς.

Σπιτική σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
Υλικά:

1/2 φλ. λάδι καρύδας (120 ml)
4 κ.σ. βούτυρο κακάο (60 γρ.)
3/4 φλ. κακάο σε σκόνη (60 γρ.)
1/2 φλ. μέλι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Λιώσε σε μπεν μαρί* το λάδι καρύδας με το βούτυρο κακάο. Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε καλά. Βγάλε από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα το κακάο και λίγο αλάτι. Δοκίμασε και κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις σύμφωνα με τα γούστα σου. Πρόσθεσε κι άλλο μέλι αν θέλεις.

Ρίξε την σοκολάτα σου σε φόρμα για σοκολάτες. Μπορείς να βρεις εδώ κάποιες. Εναλλακτικά μπορείς να αφήσεις την σοκολάτα σου να κρυώσει ελαφρώς. Μόλις κρυώσει βαλ’την σε παγοθήκη. Θα έχεις έτοιμα σε μερικά λεπτά τα δικά σου σπιτικά σοκολατάκια.

*Τι είναι το μπεν μαρί. Βάλε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό να βράσει. Βάλε πάνω στο κατσαρολάκι ένα άλλο κατσαρολάκι και λιώσε μέσα σε αυτό τα υλικά σου.

Σημείωση: Τη συγκεκριμένη σοκολάτα μπορείς να την χρησιμοποιείς και σε όλα τα γλυκά σου. Μάλιστα μπορείς να φτιάξεις και τον αγαπημένο σου κορμό με αυτήν. Βάλε τη συγκεκριμένη σοκολάτα στη συνταγή του κορμού αντί για κουβερτούρα.

Σημείωση: Εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς στη σοκολάτα σου.

Αν θέλεις να φτιάξεις περισσότερη σοκολάτα μπορείς να διπλασιάσεις τις ποσότητες.

Αν θέλεις να βλέπεις περισσότερα από εμένα βρες με στο Facebook στο Dearlife by Emily Vagia.

Δείτε περισσότερα: /dearlife.gr

Βούτυρο Κακάο

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr