Σκασμένες φτέρνες: Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Σκασμένες φτέρνες: Τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Οι σκασμένες φτέρνες είναι μια κοινή πάθηση των ποδιών, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυσφορία ή ακόμα και πόνο. Προκύπτουν από ξηροδερμία και συνοδεύονται από παχύρρευστο δέρμα, καθώς και μερικές φορές κίτρινους ή καφέ κάλους γύρω από την άκρη της φτέρνας.

Συχνά, το μόνο πρόβλημα με τις σκασμένες φτέρνες είναι η εμφάνισή τους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατάσταση μπορεί να είναι σοβαρή εάν οι ρωγμές μολυνθούν.

Οι γυναίκες είχαν 50 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν την πάθηση από τους άνδρες. Εάν οι ρωγμές στις φτέρνες είναι βαθιές, μπορεί να είναι επώδυνες, να πονάνε όταν κάποιος σηκώνεται όρθιος και μερικές φορές μπορεί να αιμορραγεί.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να επισκεφτούν έναν γιατρό εάν εμφανίσουν πόνο, ερυθρότητα, πρήξιμο ή έντονο πόνο σε οποιαδήποτε περιοχή του ποδιού για περισσότερες από μερικές ημέρες.

Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε ορισμένα βήματα που μπορούν να γίνουν στο σπίτι για τη θεραπεία και την πρόληψη των σκασμένων φτερνών σε μικρές περιπτώσεις της πάθησης.

Σπιτικές θεραπείες για σκασμένες φτέρνες
Οι ενυδατικές θεραπείες με τη μορφή κρεμών, λοσιόν και αλοιφών μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ξήρανση και το σκάσιμο του δέρματος. Οι ενυδατικές θεραπείες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διόρθωση του δέρματος που έχει ήδη ραγίσει.

Σε ήπιες περιπτώσεις η ενυδάτωση δύο ή τρεις φορές την ημέρα μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Τρίψτε απαλά με ελαφρόπετρα τους κάλους. Επίσης η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας μπορεί να βοηθήσει. Ωστόσο, προσέξτε να μην κάνετε υπερβολική χρήση της ελαφρόπετρας, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τις σκασμένες φτέρνες.

Ενυδάτωση
Οι ενυδατικές κρέμες διεισδύουν στο δέρμα και μειώνουν την απώλεια νερού. Γεμίζουν τα κενά μεταξύ των νιφάδων του δέρματος, γεγονός που κάνει το δέρμα να αισθάνεται λείο, απαλό και εύκαμπτο. Βοηθούν στη μείωση της απώλειας νερού στο δέρμα.

Οι υγροσκοπικές ουσίες διεισδύουν στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, προσελκύουν νερό από τον αέρα και διατηρούν την υγρασία. Βοηθούν επίσης στην αύξηση της ικανότητας νερού του δέρματος.

Βαμβακερές κάλτσες
Το να φοράτε κάλτσες από 100 τοις εκατό βαμβάκι στο κρεβάτι μετά την εφαρμογή βαζελίνης στη φτέρνα μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε την υγρασία μέσα και να
αφήσετε το δέρμα της φτέρνας να αναπνεύσει.

Τρίψτε απαλά το παχύ δέρμα με ελαφρόπετρα
Το απαλό τρίψιμο μιας ελαφρόπετρας στη φτέρνα, μόλις το δέρμα ενυδατωθεί, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πάχους του σκληρού δέρματος και των κάλων.

www.testpap.com/

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr