Θέλετε λαμπερό δέρμα; Χρησιμοποιήστε αυτό το DIY scrub με ροζ αλάτι και ροδόνερο για εκθαμβωτική λάμψη!

Θέλετε λαμπερό δέρμα; Χρησιμοποιήστε αυτό το DIY scrub με ροζ αλάτι και ροδόνερο για εκθαμβωτική λάμψη!

Αν ψάχνετε για ένα σπιτικό scrub για λαμπερό δέρμα, τότε είστε στο σωστό μέρος. Αυτό το DIY scrub με ροζ αλάτι και ροδόνερο μπορεί να σας προσφέρει μια υγιή απολέπιση με εξαιρετικά λαμπερό δέρμα.

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι η απολέπιση αποτελεί κρίσιμο μέρος μιας αγωγής περιποίησης του δέρματος. Άλλωστε, το τρίψιμο του προσώπου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση του δέρματός σας. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να αναμίξετε τα σωστά συστατικά και το scrub θα διασφαλίσει ότι το δέρμα σας θα παραμείνει υγιές και θα αποφύγετε κοινά προβλήματα όπως η ακμή, η λιπαρότητα και οι ουλές.

Έτσι, έχουμε ένα σπιτικό scrub που αλλάζει το παιχνίδι για λαμπερό δέρμα και απαιτεί μόνο δύο συστατικά—ροζ αλάτι και ροδόνερο.

Η Health Shots μίλησε με τον Dr Pooja Chopra, Σύμβουλο Δερματολογίας, Aakash Healthcare, Dwarka, για να κατανοήσει τα οφέλη αυτού του DIY ροδόνερου και ροζ απολέπισης.

Ο Δρ Chopra λέει, «Το ροζ αλάτι είναι η πιο αγνή μορφή θαλασσινού αλατιού που υπάρχει στον κόσμο. Αν και είναι trend στον κόσμο των τροφίμων, παρέχει επίσης πολλά οφέλη για το δέρμα, ειδικά όταν αναμιγνύεται με ροδόνερο».

Ένα scrub είναι ένα σημαντικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. 
Λοιπόν, το ροζ αλάτι περιέχει πολλά ωφέλιμα για το δέρμα μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Από την άλλη, το ροδόνερο περιέχει εξαιρετικές θεραπευτικές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, η χρήση τους όταν γίνεται μαζί για την προετοιμασία ενός DIY scrub, μπορεί να σας δώσει υγιές και λαμπερό δέρμα.

Σπιτικό scrub με ροζ αλάτι και ροδόνερο

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ροζ αλάτι
7-8 σταγόνες ροδόνερο
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Δείτε πώς να προετοιμάσετε και να εφαρμόσετε αυτό το scrub

Σε ένα μπολ, προσθέστε ροζ αλάτι, μέλι και μερικές σταγόνες ροδόνερο.Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για να ετοιμάσουμε ένα scrub.Εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας για περίπου 5 έως 10 λεπτά.Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ήπιο πλύσιμο προσώπου για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας.

Τι κάνει το ροζ αλάτι και το ροδόνερο ένα τέλειο scrub DIY;

1. Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι εξαιρετικό αποτοξινωτικό. Αποβάλλει τις τοξίνες από το δέρμα και το βοηθά να αναπνέει πιο αποτελεσματικά.

2. Ένα λιγότερο γνωστό πλεονέκτημα του ροζ αλατιού είναι ότι αφαιρεί την άσχημη μυρωδιά. Είτε πρόκειται για κακοσμία είτε για κακοσμία σώματος, το ροζ αλάτι αναμεμειγμένο με ροδόνερο κάνει θαύματα.

3. Το ροδόνερο και το ροζ αλάτι βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του δέρματός σας, απομακρύνοντας τους ρύπους και συσφίγγοντας τους πόρους. Στην πραγματικότητα, αυτό το scrub μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματος βοηθώντας την κυτταρική αποκατάσταση.

Μεταμορφώστε την υγεία του δέρματός σας με ροζ scrub με βάση το αλάτι. 

4. Αυτό το scrub βοηθά στη μείωση της παραγωγής σμήγματος και ελέγχει τη συμφόρηση του δέρματος που βοηθά στη μείωση των κηλίδων και της ακμής.

5. Το ροζ αλάτι είναι η απόλυτη λύση, όπως και το ροδόνερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το scrub βοηθά επίσης στην ανακούφιση των πρησμένων ματιών και του πόνου.

6. Αυτό το scrub με ροδόνερο και ροζ αλάτι είναι ένα όφελος για το δέρμα σας γιατί προσφέρει στο δέρμα σας επιπλέον ενυδάτωση και θα σας δώσει αυτή την αξιοζήλευτη λάμψη.

Γιατί πρέπει να τρίβετε το δέρμα σας;

Τα scrub προσώπου λειτουργούν αφαιρώντας απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το δέρμα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο φραγμένων πόρων και εξάρσεων ακμής.Τα scrub προσώπου όχι μόνο μπορούν να μειώσουν τα ξεσπάσματα ακμής αλλά και να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματός σας.Το τρίψιμο επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα σας, καθώς οι πόροι δεν είναι φραγμένοι και η επιφάνεια του δέρματος είναι λεία (καθώς δεν υπάρχει νεκρό ή ξηρό δέρμα).

Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τονωτικό. 
Επιπλέον, εάν θέλετε να απαλλαγείτε από την υπερμελάγχρωση, τις σκούρες κηλίδες, το τραχύ δέρμα και τα μπαλώματα ακμής, πρέπει να τρίψετε το πρόσωπό σας.

Η υφή, η ακεραιότητα και η νεανική εμφάνιση του δέρματος βελτιώνονται με τη συχνή απολέπιση, η οποία βοηθά επίσης στην τόνωση της σύνθεσης κολλαγόνου.

Θυμηθείτε να μην κάνετε υπερβολικό τρίψιμο ή απολέπιση στο δέρμα σας. Δεν πρέπει να τρίβετε το πρόσωπο ή ακόμα και το σώμα καθημερινά, εκτός και αν χρησιμοποιείτε ένα εξαιρετικά ήπιο σπιτικό scrub. Αυτό το ροζ τρίψιμο με αλάτι και ροδόνερο, ωστόσο, είναι ελαφρύ, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Εικόνα: Shutterstock

www.healthshots.com

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr