Πώς να επιλέξεις το πιο κολακευτικό χρωματιστό eyeliner για τα μάτια σου

Πώς να επιλέξεις το πιο κολακευτικό χρωματιστό eyeliner για τα μάτια σου

 

Πώς να επιλέξεις το πιο κολακευτικό χρωματιστό eyeliner για τα μάτια σου
Ένας σύντομος αλλά κατατοπιστικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα χρωματιστό eyeliner για να προσθέσεις μια απροσδόκητη ενδιαφέρουσα πινελιά. Αλλά με ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων, πώς μπορείς να ξέρεις τι πρέπει να επιλέξεις; Αν και δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες, το φυσικό χρώμα των ματιών σου μπορεί να είναι μια καλή αρχή. «Το να κάνεις αντίθεση με το eyeliner σου για να βελτιώσεις το χρώμα των ματιών σου είναι ένα εύκολο κόλπο για να τραβήξεις την προσοχή στα μάτια σου», λέει η makeup artist Beau Nelson από το Λος Άντζελες.

Παρακάτω, τρεις επαγγελματίες συζητούν τις αγαπημένες τους στρατηγικές για χρωματιστά eyeliner που κολακεύουν το κάθε χρώμα ματιών.

Καφέ
«Τα καστανά μάτια είναι ουδέτερα, επομένως μπορείς πραγματικά να παίξεις με το χρώμα στα καστανά μάτια», λέει η Katie Jane Hughes, η οποία έλκεται από τα eyeliners με πλούσιους τόνους βαθύ μωβ και σμαραγδένιου πράσινου. Για μια πιο λεπτή προσέγγιση, δοκίμασε την εξής στρατηγική για τη λάμψη των ματιών: Ένα ζεστό χρυσό eyeliner στις εσωτερικές γωνίες, το οποίο «πιάνει» το ζεστό φως των καστανών ματιών για επιπλέον λάμψη.

Μπλε
Όπως υπογραμμίζει η Nelson, το αντίθετο του μπλε στον χρωματικό κύκλο είναι το κίτρινο, εξ ου και η κλίση της προς αυτούς τους τόνους. «Τα χρυσά καφέ, τα μπρονζέ και τα χάλκινα συμπληρώνουν όμορφα τα μπλε μάτια», λέει. Όταν βάφει γαλαζοπράσινα μάτια, η Hughes λατρεύει επίσης μια ζεστή απόχρωση, όπως ένα σκουριασμένο πορτοκαλί, για να κάνει πραγματικά τα μάτια να ξεχωρίζουν.

Φουντουκί
Με τόνους πράσινου, χρυσού και καφέ, τα φουντουκί μάτια πραγματικά εντυπωσιάζουν – και υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί κανείς να ακολουθήσει. «Τα μωβ, τα ροζ, τα μπορντό και τα κράνμπερι αναδεικνύουν τους πράσινους τόνους στα φουντουκί μάτια», λέει η Nelson. Για την Hughes, ένα πλούσιο γαλαζοπράσινο παρέχει μια δροσερή αντίθεση, ενώ για την Brown, η υιοθέτηση μιας προσέγγισης τόνου σε τόνο με ένα σμαραγδένιο πράσινο «κάνει πραγματικά τα χρώματα να αναπηδούν».

Πράσινα
Για την Brown, τα πράσινα μάτια ταιριάζουν τέλεια με το μπορντό. «Από το φωτεινό μπορντό μέχρι το καφέ μπορντό, όλα είναι αντίθετα του πράσινου, που σημαίνει ότι οι αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου αλληλοσυμπληρώνονται πάντα», εξηγεί. «Ένα πλούσιο μπορντό φέρνει μια απροσδόκητη λάμψη χρώματος που είναι τολμηρή, αλλά φοριέται εύκολαι». Η Nelson συμφωνεί, σημειώνοντας ότι τα καστανά σε χρυσούς τόνους θα κάνουν τα πράσινα μάτια να φαίνονται πιο «κίτρινα πράσινα».

Γκρι
Είναι αλήθεια: Λιγότερο από το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει γκρίζα μάτια, τα οποία μπορεί να φαίνονται μπλε, αλλά τις περισσότερες φορές φαίνονται σκούρα γκρι, γκριζωπά μπλε ή γκριζοπράσινα. Για αυτή τη σπάνια απόχρωση, η Nelson συνιστά τα royal blues και τις μπλε αποχρώσεις του βιολετί για να την αναδείξουν. Εναλλακτικά, «τα βαθιά, όμορφα κόκκινα θα φέρουν υψηλή αντίθεση και θα κάνουν τα μάτια να ξεχωρίζουν».

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr