Πως θα κάνεις σπιτικό μπότοξ με μέλι. Σούπερ αναπλαστικές συνταγές επιδιορθώνουν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV.

Πως θα κάνεις σπιτικό μπότοξ με μέλι. Σούπερ αναπλαστικές συνταγές επιδιορθώνουν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV.

Μερικές φορές, λόγω των χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια φροντίδας του προσώπου, το δέρμα μας μπορεί να υποφέρει από εξανθήματα, ειδικά εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο. Ωστόσο, έχουμε μια εξαιρετική λύση . Γιατί να μην κάνετε την περιποίηση του προσώπου σας στο σπίτι, μόνοι σας, με όλα τα φυσικά συστατικά; 

Βήματα για να κάνετε σπιτική περιποίηση προσώπου με μέλι – Μάθετε τα οφέλη
Πριν προχωρήσουμε στα βήματα για να κάνουμε σπιτική περιποίηση προσώπου με μέλι, ας συζητήσουμε πρώτα τα οφέλη του μελιού στο δέρμα. 

Οφέλη του μελιού για τη φροντίδα του δέρματος –
Το μέλι είναι μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για να επιτύχετε λαμπερό δέρμα. Είναι μια εξαιρετική πηγή διαφόρων φιλικών προς το δέρμα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Β1, Β2, Β3, Β5, Β6 κ.λπ. και μέταλλα όπως ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορος, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρος.

 

Περιέχει επίσης πολλαπλά αντιοξειδωτικά, 18-20 αμινοξέα καθώς και AHAs. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά κάνουν θαύματα στο δέρμα μας.

Το μέλι μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα και να θρέψει τα κύτταρα με τις πλούσιες θρεπτικές του ενώσεις. Με τον καιρό, το δέρμα γίνεται λαμπερό, και ελαστικό.

Προσφέρει ήπια απολεπιστικά οφέλη καθώς περιέχει γλυκονικό οξύ, το οποίο είναι  AHA. Επίσης,  είναι φορτωμένο με φυσικά ένζυμα.

Τα ένζυμα και το AHA απολεπίζουν το δέρμα και απομακρύνουν τους ρύπους.

Ως φυσικό υγραντικό, το μέλι αντλεί την υγρασία από το περιβάλλον και την κλειδώνει στα κύτταρα του δέρματος. Επίσης μπορεί να σταματήσει την απώλεια υγρασίας από το δέρμα.

Αυτό βοηθά  στην πρόληψη της ξηρότητας . Με τακτική χρήση, μαλακώνει την υφή του δέρματός μας και προσθέτει μια όμορφη λάμψη.

Στη διαδικασία, το μέλι ξεβουλώνει τους φραγμένους πόρους και βοηθά στη μείωση των ρωγμών.

Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά οφέλη του μελιού βοηθούν στην καταπολέμηση διαφόρων δερματικών προβλημάτων, όπως η πρόωρη γήρανση, το ξηρό δέρμα, το θαμπό δέρμα, η ακμή κ.λπ.

Μαζί με αυτά, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μελιού ανακουφίζουν γρήγορα από τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του δέρματος.

Το μέλι έρχεται με οσμωτική δράση, που βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από την ακμή. Όταν εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε ενεργή ακμή, απορροφά την υγρασία από τους προσβεβλημένους πόρους και δυσκολεύει την επιβίωση της ακμής που προκαλεί βακτήρια εκεί.

Στη συνέχεια απελευθερώνει υπεροξείδιο του υδρογόνου, που απολυμαίνει τους πόρους και τελικά σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.

Όχι μόνο η ακμή, αλλά το μέλι βοηθά στο να ελαφρύνει τα σημάδια ακμής και άλλες κηλίδες απο την μελάγχρωση του δέρματος , χάρη στα πλούσια θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά του καθώς και στα οφέλη απολέπισης.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, που απελευθερώνεται από το μέλι, βοηθά επίσης να φωτίσει τον τόνο του δέρματός μας με τις ήπιες λευκαντικές του ιδιότητες.

Βήματα για να κάνετε σπιτική περιποίηση προσώπου με μέλι
Σπιτικό μέλι Προσώπου Βήμα 1 – Καθαρισμός
Συστατικά –

Μέλι
Ωμό γάλα

Πώς να το κάνουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί 2-3 κουταλιές της σούπας νωπό γάλα και ίση ποσότητα μέλι. Εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει στο πρόσωπο καθώς και στο λαιμό και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας για λίγα λεπτά.

Ξεπλύνετε το με σκέτο νερό. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της σπιτικής μας περιποίησης προσώπου με μέλι.

Οφέλη –
Το νωπό γάλα λειτουργεί ως εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό για το δέρμα μας.

Η συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης δημιουργεί ένα στρώμα στο δέρμα και το κάνει να φαίνεται σκούρο. Το νωπό γάλα βοηθά στην απομάκρυνση του στρώματος των ακαθαρσιών από το δέρμα, καθώς και στην απομάκρυνση των κόκκων από τους πόρους του δέρματος για να αφήσει καθαρό  δέρμα.

Είναι μια εξαιρετική πηγή γαλακτικού οξέος, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των ΑΗΑ. Το γαλακτικό οξύ μπορεί να απολεπίσει υπέροχα το δέρμα και να απομακρύνει τους ρύπους.

Βοηθά επίσης στη μείωση της μελάγχρωσης, κάνοντας έτσι το δέρμα ομοιόμορφο και λαμπερό. Παρέχει επίσης μια ώθηση ενυδάτωσης.

Το νωπό γάλα μαζί με το μέλι μπορεί να φτάσει βαθιά στα στρώματα του δέρματος, να το θρέψει και να επιδιορθώσει τις βλάβες του δέρματος από μέσα, χάρη στην υψηλή του ποσότητα βιταμινών, μετάλλων καθώς και πρωτεϊνών.

Πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και επίσης ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων .

Η βιταμίνη Β6 στο νωπό γάλα βοηθά επίσης στην επούλωση του ξηρού δέρματος, ενώ η βιταμίνη Β12 είναι αποτελεσματική στη λεύκανση του αποχρωματισμού του δέρματος.

Η έλλειψη βιοτίνης κάνει το δέρμα μας ξηρό. Έχοντας εμπλουτιστεί με βιοτίνη, το νωπό γάλα μαζί με το μέλι βοηθά στην κάλυψη της ανεπάρκειας βιοτίνης και θεραπεύει αποτελεσματικά το ξηρό δέρμα.

Περιέχει επίσης βιταμίνη D , η οποία είναι εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικά οφέλη. Βελτιώνει τη σύνθεση κολλαγόνου στο δέρμα.

Το νωπό γάλα μαζί με το μέλι περιέχει σελήνιο, το οποίο βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες από τον ήλιο. Το μαγνήσιο που περιέχεται στην σύνθεση τους πολύ αποτελεσματικό στην επιβράδυνση της γήρανσης του .

Το ασβέστιο είναι ένα άλλο ζωτικό μέταλλο για το δέρμα μας. Το στρώμα της επιδερμίδας αποτελείται κυρίως από ασβέστιο.

Επιπλέον,  έχει αντιοξειδωτικά οφέλη. Η έλλειψη ασβεστίου κάνει το δέρμα ξηρό και αφυδατωμένο. Το νωπό γάλα, με την υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, βοηθά στην αποκατάσταση του απαλού, ελαστικού και φυσικά λαμπερού δέρματος.

Σπιτικό μέλι προσώπου Βήμα 2 – Απολέπιση
Συστατικά –

Μέλι
Ζάχαρη

Πώς να το κάνουμε.

Ανακατέψτε λίγο μέλι και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να προετοιμάσετε το scrub προσώπου για περιποίηση προσώπου. Εφαρμόστε το scrub σε όλο το πρόσωπο καθώς και στο λαιμό. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα για 3-4 λεπτά.

Αφήστε το στο δέρμα για άλλα 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με φρέσκο ​​νερό. Αυτό θα απολεπίσει υπέροχα το δέρμα σας και θα αφαιρέσει τους ρύπους .

Οφέλη –
Η ζάχαρη είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά απολεπιστικά για το δέρμα μας. Όχι μόνο η ζάχαρη προσφέρει τοπική απολέπιση, αλλά ωφελεί και το δέρμα μας με χημική απολέπιση.

Η ήπια λειαντική υφή των κόκκων ζάχαρης λειτουργεί εξαιρετικά για να απολεπίσει το ανώτερο στρώμα του δέρματος και να αφαιρέσει τους ρύπους, τη βρωμιά, το υπερβολικό σμήγμα καθώς και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Η ζάχαρη είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή γλυκολικού οξέος . Το γλυκολικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των ΑΗΑ. Μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα και να διαλύσει την ουσία που μοιάζει με «κόλλα» που δεσμεύει τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Αυτό με τη σειρά του, βοηθά να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, προάγει την ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων και ανοίγει δρόμο για πιο φρέσκο, νεανικό δέρμα.

Επίσης, το γλυκολικό οξύ λειτουργεί θαυμάσια για να θεραπεύσει το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο και είναι επίσης εξαιρετικά ωφέλιμο για τη θεραπεία των σημαδιών πρόωρης γήρανσης .

Η τακτική χρήση του scrub με ζάχαρη βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων και των γραμμών και επίσης επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV.

Η ζάχαρη είναι ένα φυσικό υγραντικό. Σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία από τον αέρα και να την κλειδώνει στο δέρμα, διασφαλίζοντας έτσι ότι το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο .

Αυτό το ιδιαίτερο όφελος της ζάχαρης όχι μόνο ωφελεί τους ξηρούς τύπους δέρματος, αλλά βοηθά και εκείνους με λιπαρό δέρμα.

Διατηρώντας το δέρμα σωστά ενυδατωμένο, η ζάχαρη αποτρέπει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες και έτσι κρατά το λάδι μακριά.

Όντας υγραντικό, το scrub με ζάχαρη ενυδατώνει το δέρμα περισσότερο από άλλα scrub.

Η τακτική εφαρμογή απολέπισης ζάχαρης μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος εξασφαλίζει καλύτερη ροή οξυγόνου και άλλων θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, γεγονός που ενισχύει τη συνολική υγεία του δέρματος.

Επίσης, βοηθά στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου και διατηρεί το δέρμα νεανικό, λείο, εύπλαστο καθώς και θρεπτικό.Μαζί με το μέλι το γάλα αφήνει ένα αδιαπέραστο φιλμ λάμψης στην επιδερμίδα.

Σπιτικό μέλι προσώπου Βήμα 3 – Καθαρισμός στον ατμό
Συστατικά –

Νερό
γαβάθα
Πετσέτα

Πώς να το κάνουμε

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε λίγο φιλτραρισμένο νερό . Το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να βράσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μπολ σε ένα τραπέζι.

Σταθείτε πάνω από το μπολ και σκεπάστε το κεφάλι σας με μια πετσέτα. Αυτό θα βοηθήσει όλο τον ατμό να εισωρήσει στο πρόσωπό σας.

Συνεχίστε να το κάνετε για 5-10 λεπτά, αλλά σταματήστε το εάν αισθάνεστε πολύ κάψιμο στο πρόσωπό σας. 

Οφέλη –
Οι άνθρωποι συχνά παραλείπουν αυτό το βήμα ενώ κάνουν περιποίηση προσώπου στο σπίτι, αλλά ο ατμός είναι πολύ σημαντικός για το δέρμα μας. Χαλαρώνει τις άμυνες της επιδερμίδας που αποτοξινώνεται. Μαλακώνει το δέρμα μας και αφήνει τους πόρους να ανοίξουν για να το κάνει  πιο δεκτικό στις επόμενες θεραπείες.

Αυτό το βήμα της σπιτικής μας περιποίησης προσώπου με μέλι βοηθά τις ενυδατικές κρέμες ή τους ορούς ή τις μάσκες προσώπου, να φτάσουν βαθιά στα στρώματα του δέρματος και να μεταδώσουν τα θρεπτικά συστατικά .

Για μια πιο ευεργετική και αρωματική εμπειρία, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας ή μερικά αρωματικά βότανα στο νερό.

Homemade Honey Facial Step 4 – Εφαρμογή Face Pack
Συστατικά –

Μέλι

Τριαντάφυλλο

Πώς να προετοιμάσεις.

Πάρτε ένα φρέσκο ​​τριαντάφυλλο και χωρίστε τα πέταλα. Τα πλένουμε καλά και τα μουλιάζουμε σε νερό για μια ώρα. Στη συνέχεια, συνθλίψτε τα χρησιμοποιώντας γουδοχέρι και γουδί.

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ωμό μέλι στα θρυμματισμένα ροδοπέταλα και ανακατέψτε μαζί για να προετοιμάσετε την μάσκα φροντίδας για τη σπιτική μας περιποίηση προσώπου με μέλι.

Κάντε μασάζ στο πρόσωπο καθώς και στο λαιμό και αφήστε το στο δέρμα για τα επόμενα 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε με σκέτο νερό.

Οφέλη –
Τα τριαντάφυλλα έχουν οφέλη βαθύ καθαρισμού για το δέρμα μας. Τα ροδοπέταλα βοηθούν στην απομάκρυνση της επιπλέον λιπαρότητας . Ωστόσο, επειδή έχουν ενυδατικό χαρακτήρα, τα ροδοπέταλα βοηθούν επίσης στην αύξηση της περιεκτικότητας σε νερό στο δέρμα.

Τα ροδοπέταλα περιέχουν έλαιο τριαντάφυλλου, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με φυσικά αντιβακτηριακά οφέλη. Γι’ αυτό, είναι ιδανικό συστατικό για λιπαρά και με τάση ακμής δέρματα. Το τριαντάφυλλο διατηρεί επίσης την ισορροπία του pH.

Είναι εμπλουτισμένα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθούν στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος και μειώνουν την ερυθρότητα.

Βοηθά το δέρμα μας να αισθάνεται ξεκούραστο. Τα τριαντάφυλλα είναι ιδανικά για τον ευαίσθητο τύπο δέρματος, καθώς τα σάκχαρα του  καταπραΰνουν το δέρμα.

Τα τριαντάφυλλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην ενίσχυση των κυττάρων  και υποστηρίζουν την αναγέννηση των ιστών. Αυτό βοηθά  στο να γίνει το δέρμα υγιές, λαμπερό και πιο ανθεκτικό στις βλάβες.

Επιπλέον, περιέχουν καλή ποσότητα βιταμίνης C, η οποία έχει μεγάλα αντιοξειδωτικά οφέλη. Η βιταμίνη C εξουδετερώνει τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και των περιβαλλοντικών στοιχείων.

Η τακτική χρήση των τριαντάφυλλων για την περιποίηση του δέρματος βοηθά στην προστασία του δέρματος από διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης γήρανσης. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα.

Το ξηρό δέρμα διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξει σημάδια γήρανσης νωρίτερα από το κανονικό ή το λιπαρό δέρμα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα επαρκώς ενυδατωμένο.

Τα τριαντάφυλλα είναι εξαιρετικά ενυδατικά αλλά και θρεπτικά για το δέρμα, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε λάδι . Το ροδέλαιο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα και στην πρόληψη της ξηρότητας.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Τα φυσικά στυπτικά οφέλη του τριαντάφυλλου βοηθούν στην τόνωση του δέρματος και στη σύσφιξη του .

Επίσης, λειαίνει την υφή του δέρματός μας για να μειώσει την εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων. Επιπλέον, τα τριαντάφυλλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά καθώς και σε βιταμίνη Α και C. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν  από την πρόωρη γήρανση.

Οι βιταμίνες Α και C βοηθούν στη μείωση των κηλίδων γήρανσης και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα για να το κάνουν  ελαστικό και σφριγηλό. Επίσης ελαχιστοποιούν την εμφάνιση κηλίδων, σημαδιών και ουλών.

Σπιτικό μέλι προσώπου Βήμα 5 – Μασάζ
Συστατικά –

Μέλι
Τζελ Aloe Vera

Πώς να το κάνουμε

Ανακατέψτε μαζί δύο κουταλιές της σούπας καθαρό τζελ αλόης βέρα και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει σε όλο το πρόσωπο καθώς και στο λαιμό. Κάντε απαλό μασάζ  για αρκετή ώρα και μετά περιμένετε άλλα 20 λεπτά.

Μετά από αυτό, χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα για να το σκουπίσετε. Αυτό είναι το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα της σπιτικής μας περιποίησης προσώπου με μέλι.

Οφέλη –
Η αλόη βέρα έχει μαγικά οφέλη για το δέρμα μας. Βοηθά στην επίλυση μιας σειράς δερματικών προβλημάτων.

Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και το καλύτερο είναι ότι δεν φράζει τους πόρους. 

Έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη που βοηθούν και καταπραΰνουν γρήγορα το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα ενώ ανακουφίζουν από τον ερεθισμό και τον κνησμό του δέρματος, που συνοδεύει την ξηρότητα.

Περιέχει υψηλή ποσότητα νερού, η οποία βοηθά στην ενυδάτωση . Αυτά τα ενυδατικά οφέλη της αλόης βέρα βοηθούν στην αποκατάσταση της υφής του δέρματός .

Ακριβώς όπως η ξηρότητα, η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό. Ως φυσικό στυπτικό, η αλόη βέρα βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας χάρη στις ενυδατικές της ικανότητες.

Λειτουργεί υπέροχα για να μας δώσει υγιές δέρμα χωρίς ακμή, χάρη στις φυσικές αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Οι στυπτικές ιδιότητες της αλόης βέρα αποφράσσουν τους πόρους μας . Επιπλέον, βοηθά  στο να στεγνώσει γρήγορα η ενεργή ακμή.

Μπορεί να προστατεύσει με επιτυχία το δέρμα μας από διάφορες βλάβες, όπως ξηρότητα δέρματος, θαμπό δέρμα, πρόωρη γήρανση. ακμή, μελάγχρωση κ.λπ. και μας βοηθούν να διατηρήσουμε ένα υγιές, λαμπερό δέρμα.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου , καθώς περιέχει «γιβερελίνη», μια αυξητική ορμόνη και «γλυκομαννάνη», έναν πολυσακχαρίτη.

Αυτά τα δύο συστατικά που υπάρχουν στην αλόη βέρα βοηθούν στην αύξηση του επιπέδου του κολλαγόνου στο δέρμα για να γίνει το δέρμα απαλό, ελαστικό, υγιές και λαμπερό.

Αυτός λοιπόν ήταν ο πλήρης οδηγός σας για το πώς να κάνετε σπιτική περιποίηση προσώπου με μέλι για όμορφο, λαμπερό και υγιές δέρμα. Το μέλι, όπως έχουμε ήδη συζητήσει, έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα μας. Και, όταν συνδυάζετε το μέλι με άλλα θρεπτικά συστατικά του δέρματος, τα αποτελέσματα είναι μαγικά ισάξια ενός ακριβού καλλυντικού με σπάνιες ιδιότητες.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr