25 τρόποι που δεν σκεφτήκατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο ως προϊόν ομορφιάς

25 τρόποι που δεν σκεφτήκατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο ως προϊόν ομορφιάς

Όπως πολλές γυναίκες γνωρίζουν καλά, ειδικά εκείνες που προέρχονται από τη Μεσόγειο, το ελαιόλαδο είναι ένα φανταστικό προϊόν ομορφιάς. Εφαρμόζεται κατευθείαν στο δέρμα σαν να έχετε μια ακριβή ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά — αλλά υπάρχουν και τόσες πολλές άλλες χρήσεις για αυτό το νόστιμο λάδι! Το ελαιόλαδο έχει προοπτικές για μάσκες ανάπλασης δέρματος, θεραπείες μαλλιών, ντεμακιγιάζ και πολλά άλλα!

Ελαιόλαδο για το Πρόσωπο

Ενυδατικός ορός: Οι πιστοί λάτρεις του λαδιού προσώπου μπορούν να δοκιμάσουν μια εντελώς φυσική εναλλακτική: απλώστε ελαιόλαδο απευθείας στο δέρμα πριν πάτε για ύπνο ως νυχτερινή θεραπεία. Δίνει στο δέρμα μια φωτεινή, υγιή λάμψη όταν ξυπνάτε.

Toner προσώπου: Πάρτε ένα μείγμα από ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ¼ φλιτζάνι ξύδι και ¼ φλιτζάνι νερό και χρησιμοποιήστε το ως τονωτικό πριν τον ύπνο.

Κρέμα ματιών: Μπορείτε να ταμπονάρετε απαλά (και προσεκτικά) ελαιόλαδο κατά μήκος της περιοχής κάτω από τα μάτια για να θρέψετε το δέρμα, να απαλύνετε τις λεπτές γραμμές και να βοηθήσετε στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Για το καλοκαίρι (ή ακόμα και για hangover), δοκιμάστε αυτό το κόλπο: κρατήστε το στο ψυγείο και εφαρμόστε το όταν η περιοχή των ματιών είναι πρησμένη.

Ντεμακιγιάζ: Σούπερ απλό! Απλώς απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι και σκουπίστε απαλά το μακιγιάζ. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε πλήρως όλα τα υπολείμματα, τη βρωμιά και την υπολειμματική μάσκαρα .

The Ultimate Face Mask: Το ελαιόλαδο είναι μια εξαιρετική βάση για μερικές εξαιρετικά εκπληκτικές μάσκες. Ξεκινήστε ανακατεύοντας έναν κρόκο αυγού, 1 κ.γ. μέλι και 1 κ.γ. ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο καθαρό σας πρόσωπο για 5 έως 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Τα αυγά σφίγγουν, το μέλι βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής και ενυδατώνει, το ελαιόλαδο θρέφει και μαλακώνει και το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C.

Αναζωογονητική μάσκα προσώπου: Φτιάξτε μια μάσκα με δύο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο με ένα τέταρτο αβοκάντο, πολτοποιημένο (φάτε το υπόλοιπο, σας κάνει καλό!). Απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Μάσκα προσώπου κατά της ακμής: Μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα ανακατεύοντας 4 κουταλιές της σούπας. αλάτι (ναι, αλάτι!) με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε σε ολόκληρο το πρόσωπο κάνοντας μασάζ ή μπορείτε να εφαρμόσετε σε σημεία με ατέλειες. Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αποφύγετε την επιθυμία να τρίψετε το πρόσωπό σας.

DIY Lip Scrub: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γρήγορο απολεπιστικό χειλιών με ένα μείγμα καστανής ζάχαρης και ένα κουτ. του ελαιολάδου. Απλώστε απαλά στα χείλη με μια οδοντόβουρτσα και μετά ξεπλύνετε.

Αφαίρεση βαφής: Μπορείτε να εφαρμόσετε ελαιόλαδο για να βάψετε στο δέρμα ή τα μαλλιά, αφήστε το να καθίσει για αρκετά λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε παιδιά που τους αρέσει να μπαίνουν σε…  όλα.

Scrub προσώπου: Συνδυάστε θαλασσινό αλάτι ή χοντρή ζάχαρη με ελαιόλαδο για να απολεπίσετε τα ξηρά σημεία και να καθαρίσετε το θαμπό δέρμα. Απλώς κάντε μασάζ και ξεπλύνετε καλά. Αυτή η συνταγή κάνει θαύματα και για την ράχη των χεριών!

Σπιτικό Lip Balm: Μπορείτε να αναμίξετε ίσα μέρη ελαιόλαδου και λιωμένο κερί μέλισσας με ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας για ένα υπέροχο DIY lip balm.

Ελαιόλαδο για τα μαλλιά σας

Conditioner πριν το σαμπουάν: Μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας μια ώθηση πριν το σαμπουάν απλώνοντας ζεστό ελαιόλαδο για να χωρίσετε τις άκρες και ακόμη και μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Απλώς ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων (20 δευτερόλεπτα περίπου), εφαρμόστε και αφήστε να δράσει για 10 λεπτά. Μετά μπείτε στο ντους! Για ακόμα πιο έντονη περιποίηση, αφήστε να δράσει για μία ώρα με σκουφάκι ντους και μετά ξεπλύνετε.

Λάμψη και ξεφλούδισμα: Αν δεν έχετε προϊόν μαλλιών ή απλά θέλετε να το διατηρήσετε φυσικό , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικροσκοπική σταγόνα ελαιόλαδο για να εξομαλύνει το στατικό, το φριζάρισμα και το φριζάρισμα. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά ή λεπτά.

Μάσκα μαλλιών: Για πιο λαμπερά, απαλά μαλλιά, ανακατέψτε έναν κρόκο αυγού (σπάστε τον με ένα σύρμα) με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Θεραπεία πιτυρίδας: Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με αυτήν την ήπια θεραπεία: ανακατέψτε το ελαιόλαδο με αμυγδαλέλαιο (μπορείτε να αντικαταστήσετε την καρύδα αν αυτό είναι το μόνο που έχετε) και εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε καλά για να καθαρίσετε τα μαλλιά από την πιτυρίδα.

Bald Head Conditioner: Κάντε απαλό μασάζ με ελαιόλαδο στο τριχωτό της κεφαλής και, στη συνέχεια, καλύψτε με μια ζεστή υγρή πετσέτα μέχρι να κρυώσει η πετσέτα.

Ελαιόλαδο για το σώμα σας

Ear Wax Remedy: Ένα υπέροχο φάρμακο για τα αυτιά! Εάν έχετε συσσώρευση κεριού, μπορείτε να ρίξετε χλιαρό ελαιόλαδο στο αυτί σας για να το ξεπλύνετε. Για τρεις νύχτες, ρίξτε μερικές σταγόνες στα αυτιά σας για να τα καθαρίσετε. Ενημερώστε τον γιατρό σας αν σας το επιτρέπει.

Κρέμα ξυρίσματος: Ένα ενυδατικό τελετουργικό πριν το ξύρισμα: απλώστε ελαιόλαδο απευθείας στα πόδια, αφήστε το να απορροφηθεί λίγο (ή το ξυράφι σας θα βουλώσει) και μετά ξυρίστε. Αποφεύγετε το κάψιμο του ξυραφιού, τα χτυπήματα και τους ερεθισμούς.

Αντιβακτηριδιακή αλοιφή : Ιδιαίτερα καλή για εγκαύματα, πάρτε ελαιόλαδο και ανακατέψτε με λεβάντα, καταπραϋντική καλέντουλα και αντισηπτικό έλαιο τεϊόδεντρου για ενυδάτωση, προστασία και πρόληψη ουλών.

Βάλσαμο ηλιακού εγκαύματος: Πάρτε ίσα μέρη ελαιόλαδο και λευκό ξύδι και ρίξτε τα σε ένα ζεστό μπάνιο για να καταπραΰνετε και να θεραπεύσετε το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Μετά το μπάνιο, απλώστε ελαιόλαδο απευθείας στο δέρμα για να ενυδατωθεί και να αποφευχθεί το ξεφλούδισμα.

Αντιμετώπιση εκζέματος και φαγούρας στο δέρμα: Εφαρμόστε ελαιόλαδο απευθείας στις πληγείσες περιοχές. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη φόρμουλα προσθέτοντας αιθέριο έλαιο χαμομηλιού, έναν γνωστό παράγοντα κατά του κνησμού και του ερεθισμού. Μπόνους: το λάδι βοηθά στην ηρεμία της ερυθρότητας.

Λάδι μπάνιου: Ρίξτε ελαιόλαδο απευθείας στο μπάνιο για μια απίστευτα ενυδατική θεραπεία. Αν γλιστράει πολύ, κάντε μασάζ με το λάδι απευθείας στο δέρμα και μετά μπείτε σε ένα ζεστό μπάνιο με όλα τα συνηθισμένα στοιχεία του μπάνιου σας.

Περιποίηση χεριών και ποδιών: Απλώστε ελαιόλαδο σε όλα, από τα πετσάκια (μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και νερό) έως τη σκασμένη φτέρνα. Απλώστε ελαιόλαδο απευθείας και μετά βάλτε κάλτσες για να το σφραγίσετε. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  και χυμό λεμονιού για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το βερνίκι νυχιών.

Λάδι μασάζ: Πάρτε ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και ανακατέψτε σε μικρότερη ποσότητα jojoba, αμυγδαλέλαιο ή λάδι βιταμίνης Ε για να διατηρήσετε το δέρμα σας (ή του πελάτη σας) λείο και απαλό.

Ραγάδες: Βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος καθώς και στην ενυδάτωση. Εφαρμόστε γενναιόδωρα κάθε πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr