ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Το ελληνικό τσάι του βουνού , γνωστό και ως ironwart ή shepherd’s tea, παρασκευάζεται από φύλλα φυτών του γένους Sideritis. Αναφέρεται επίσης ως Sideritis syriaca και τα οφέλη του για την υγεία είναι άφθονα.

Το ελληνικό τσάι του βουνού παρασκευάζεται από φρεσκοκομμένα βότανα στη Μεσόγειο. Διατίθεται ως αποξηραμένο χύμα τσάι ή σε φακελάκια τσαγιού σε καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε ορισμένα παντοπωλεία. Μπορεί να βοηθήσει στην υγεία του πεπτικού συστήματος και περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά.

Αγοράστε τσάι του βουνού online. Πώς να φτιάξετε και να πιείτε ελληνικό τσάι του βουνού. Το καλύτερο βιολογικό τσάι του βουνού από την Ελλάδα από την Grecian Purveyor

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
Υπάρχουν περισσότερα από 150 είδη φυτών στο γένος Sideritis. Αυτά τα φυτά έχουν αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες. Είναι πλούσια σε μια σειρά από φυσικά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών, και περιέχουν αιθέρια έλαια.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Μαΐου 2018 που δημοσιεύθηκε από την Pain Research and Management, τα φυτά της οικογένειας Lamiaceae (η οποία περιλαμβάνει το γένος Sideritis) χρησιμοποιούνται ευρέως για ιατρικούς σκοπούς σε περιοχές του κόσμου – πιο συχνά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Sideritis scardica, γνωστό και ως ελληνικό τσάι του βουνού, είναι ένα από αυτά.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, τα οφέλη από το ελληνικό τσάι του βουνού είναι πολλά. Αυτή η ουσία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αναιμίας και είναι ευεργετική στη θεραπεία παθήσεων των πνευμόνων, ADHD, άγχους και κατάθλιψης, γαστρικών ελκών και νευρολογικών καταστάσεων. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τη διαχείριση του πόνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΑΣ.
αγοράστε φαρμακευτικές τροφές στο διαδίκτυο. Τα τρόφιμα ως φάρμακο για μια πιο υγιή ευημερία.

ΧΑΜΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ
Μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο τεύχος Οκτωβρίου 2012 του Journal of Physiology and Pharmacology διαπίστωσε ότι τα εκχυλίσματα από τον Σιδερίτη βοήθησαν στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης ενώ βοηθούσαν τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν.

Η μελέτη σε ζώα μέτρησε την αρτηριακή πίεση και διαπίστωσε ότι μια δόση εκχυλίσματος Sideritis οδήγησε σε διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία βοήθησε στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του στρες στον καρδιακό μυ.

Ενώ οι μελέτες βοήθησαν στη στήριξη της χρήσης του Sideritis για τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς, απαιτείται περαιτέρω έρευνα προτού το ελληνικό τσάι του βουνού μπορεί να θεωρηθεί ως θεραπεία για καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
Τον Μάρτιο του 2012, η ​​Planta Medica δημοσίευσε μια μελέτη σε ζώα σχετικά με τις επιπτώσεις του ελληνικού τσαγιού του βουνού στην υγεία και τις διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η λήψη μιας από του στόματος δόσης ελληνικού τσαγιού του βουνού οδήγησε σε λιγότερη φλεγμονή στο γαστρεντερικό σωλήνα, πιθανότατα λόγω της παρουσίας φαινολών και αντιοξειδωτικών που βρίσκονται φυσικά στο φυτό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η λήψη του συμπληρώματος οδήγησε σε μειωμένη φλεγμονή και τοξικότητα μακροπρόθεσμα, αποδεικνύοντας τις προστατευτικές ικανότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού. Ενώ τα αποτελέσματα ήταν ελπιδοφόρα, χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για το ελληνικό τσάι του βουνού ως φυτική θεραπεία για γαστρεντερικές επιπλοκές.

αγοράστε το καλύτερο τσάι του βουνού στην Αυστραλία. βιολογικό ελληνικό τσάι του βουνού για αγορά μέσω Διαδικτύου.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
Όταν παρασκευάζετε ελληνικό τσάι του βουνού από φρέσκα φυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα άνθη, το στέλεχος και τα φύλλα του φυτού, με τα λουλούδια να είναι το πιο σημαντικό μέρος του φυτού. Τοποθετήστε περίπου έξι έως οκτώ κομμάτια των 2 ιντσών του φυτού σε βραστό νερό και χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε το να σιγοβράσει για πέντε έως 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατό σας αρέσει το τσάι. Το τσάι του βουνού είναι τέλειο με λίγο ελληνικό μέλι ανακατεμένο σε αυτό, καθώς αναδεικνύει περαιτέρω τις φαρμακευτικές του ιδιότητες!

Το ελληνικό τσάι του βουνού έχει γήινη γεύση και, αν χρησιμοποιήσετε τα λουλούδια, ένα ελαφρύ άρωμα λουλουδιών. Για αποξηραμένα φύλλα τσαγιού ή φακελάκια τσαγιού, προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας, ή το ένα τρίτο ενός φακελίσκου τσαγιού, σε μια τσαγιέρα και γεμίστε με βραστό νερό, αφήνοντάς το να βράσει για πέντε έως 10 λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι καθώς και γάλα ή λεμόνι για να αρωματίσετε το τσάι.

Η προέλευση του τσαγιού του βουνού
Το βότανο έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορική ιστορία που αναφέρεται σε ένα άλλο όνομα για το οποίο είναι γνωστό αυτό το τσάι και αυτό είναι το τσάι βοσκού. Οι αρχαίοι Έλληνες βοσκοί άρχισαν να παρασκευάζουν αυτό το ασυνήθιστο φυτό ψηλά στα βουνά για να ζεσταθούν κατά τους κρύους καιρούς και να προστατευτούν από το να αρρωστήσουν. Συγγραφείς από την Αρχαία Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Πεδανίου Διοσκουρίδη και του Θεόφραστου, περιέγραψαν είδη ελληνικού τσαγιού του βουνού.

Αυτοί οι συγγραφείς έχουν περιγράψει μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη βοτάνων. Είχαν την ικανότητα να επουλώνουν πληγές σε αρχαίους Έλληνες μαχητές που προκλήθηκαν από σιδερένια όπλα. Εκτός από αυτούς, ο Έλληνας φιλόσοφος και πατέρας της σύγχρονης ιατρικής Ιπποκράτης ανέδειξε τα οφέλη αυτού του βοτάνου για το ανοσοποιητικό και το αναπνευστικό σύστημα.

Σιδερίτης – Οφέλη από τσάι του βουνού
Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το βότανο Σιδερίτη για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Σήμερα, στην Ελλάδα το τσάι του βουνού καταναλώνεται πιο συχνά τη χειμερινή περίοδο για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης. Ωστόσο, ακόμα κι αν το άτομο αρρωστήσει, το τσάι μπορεί να τον βοηθήσει να μειώσει τον πυρετό και να σταματήσει τη φλεγμονώδη κατάσταση.

Παρόλα αυτά, το ελληνικό τσάι του βουνού μπορεί να λύσει προβλήματα πέψης, να ενισχύσει το γενικό ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου και να κατευνάσει το άγχος. Τα οφέλη του ελληνικού τσαγιού του βουνού δεν σταματούν εδώ, οπότε ας βρούμε τα πάντα για τον απίστευτο θεραπευτικό σκοπό που παρέχει. Λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων για την υγεία που παραθέσαμε, πολλοί άνθρωποι θεωρούν αυτό το τσάι και ως καλή μεσογειακή διατροφή και το προσθέτουν στην καθημερινότητά τους.

Αλτσχάιμερ
Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και μοναδικούς ιατρικούς σκοπούς αυτού του τσαγιού του βουνού αναφέρεται στη δυνατότητά του να καταπολεμήσει τη γνωστική έκπτωση. Πιο συγκεκριμένα, μελέτες δείχνουν ότι ειδικά εκχυλίσματα από τσάι του βουνού μπορούν να προλάβουν, ακόμη και να θεραπεύσουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ καθώς και την άνοια. Η κατανάλωση τσαγιού του βουνού έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία για ψυχικές και γνωστικές παθήσεις.

Πεπτική Υγεία
Το ελληνικό τσάι από βότανα έχει θετικά θεραπευτικά αποτελέσματα σε γαστρεντερικά προβλήματα και διαταραχές. Τα οφέλη του τσαγιού για την υγεία παρέχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις, επομένως η φλεγμονή στο γαστρεντερικό σωλήνα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Η παρουσία αντιοξειδωτικών και φαινολών στο βότανο μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο γαστρεντερικής τοξικότητας σε μεγάλη διαδρομή λόγω της προστατευτικής δύναμης του τσαγιού. Επομένως, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα στο στομάχι, αυτή η θεραπεία με βότανα μπορεί να είναι μια εύκολη λύση.

 

Χαμηλή πίεση αίματος
Μελέτες δείχνουν ότι συγκεκριμένα εκχυλίσματα και ουσίες από το ελληνικό τσάι βοτάνων μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση καθώς βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν. Η αρτηριακή πίεση μετράται κατά τη διάρκεια της μελέτης και τα αποτελέσματα δείχνουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση του στρες στον καρδιακό μυ. Ωστόσο, παρόλο που οι μελέτες δείχνουν τα οφέλη του τσαγιού στην υγεία για την καρδιά, το ελληνικό τσάι του βουνού δεν θεωρείται ακόμη ως θεραπεία για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οστεοπόρωση
Ένας ακόμη άγνωστος ιατρικός σκοπός αυτού του βοτάνου είναι το γεγονός ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά την οστική πυκνότητα. Επομένως, άτομα που έχουν πρόβλημα με την οστεοπόρωση μπορούν να πιουν αυτό το νόστιμο τσάι και να βοηθήσουν τον οργανισμό τους να αντισταθεί στις επιπτώσεις της οστεοπόρωσης.

Κρυολόγημα, πόνοι και ενισχυτικό ανοσοποιητικού
Όπως είπαμε, μερικά από τα οφέλη του τσαγιού του βουνού για την υγεία είναι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Δεδομένου ότι έχει υψηλό επίπεδο βιοφλαβονοειδών που παράγει και προωθεί την πρόσληψη βιταμίνης C, το τσάι μπορεί να καταπολεμήσει κάθε είδους φλεγμονή στον οργανισμό.

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι μπορούν να πίνουν ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι ως καθημερινή ρουτίνα και να σώσουν την υγεία τους. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να απαλύνουν τους γενικούς πόνους, να μειώσουν τους πόνους και να ανακουφίσουν το οξειδωτικό στρες από τον οργανισμό.

Παρόλα αυτά, μπορεί να καταστείλει ιούς, κρυολογήματα, αλλεργίες, ακόμη και διαταραχές των κόλπων. Το τσάι μπορεί επίσης να αποτρέψει τους πονοκεφάλους, την κούραση και να ενισχύσει το συνολικό ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου. Πίνοντας τσάι τακτικά, οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν γενική ευεξία και κυτταρική αντιοξειδωτική άμυνα.

Μειώστε το άγχος και την κατάθλιψη
Έρευνες έχουν δείξει ότι το τσάι έχει απίστευτη επίδραση στην ψυχική υγεία. Πιο συγκεκριμένα, η πρόσληψη αυτού του τσαγιού μπορεί να βοηθήσει άτομα που υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη. Μπορεί να μειώσει το στρες και τα επίπεδα πίεσης και να χαλαρώσει τον οργανισμό του ατόμου. Επίσης, τα άτομα που έχουν προβλήματα όπως αυτό μπορούν επίσης να πίνουν τσάι ως αντικαταθλιπτικό βοήθημα και φυσικά να καταπολεμήσουν το επίπεδο άγχους που τους ενοχλεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν επίσης κάποια στοιχεία από την αρχαιότητα ότι αυτό το τσάι μπορεί να δώσει ώθηση στη λίμπιντο. Ενώ μπορεί να μειώσει θετικά το στρες και το άγχος καθώς και να βελτιώσει τον ύπνο, μπορεί να βελτιώσει τη συνολική διάθεση και να βελτιώσει την αίσθηση του αισθησιασμού.

Τα ηρεμιστικά και καταπραϋντικά οφέλη για την υγεία προέρχονται από τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοθρεπτικά συστατικά της ένωσης του τσαγιού. Επομένως, μπορείτε να πάρετε ένα φλιτζάνι από αυτό το υγιεινό ρόφημα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

Βοήθημα ύπνου
Όπως αναφέραμε παραπάνω, ενώ το τσάι έχει χαλαρωτική επίδραση στον οργανισμό, μπορεί να βοηθήσει σε μια διαταραχή ύπνου. Με τις ηρεμιστικές ιδιότητες, συνιστάται σε άτομα που υποφέρουν από αϋπνία να πίνουν ένα φλιτζάνι τσάι πριν κοιμηθούν. Μπορεί να γίνει η νυχτερινή σας ρουτίνα πριν πάτε για ύπνο.

tofillo.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr