Θεραπεία μαλλιών με αυγά. Η Μια Και Μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα των μαλλιών σας.

Θεραπεία μαλλιών με αυγά. Η Μια Και Μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα των μαλλιών σας.

Μαλλιά! Η κορωνίδα σου! Αλλά τα φροντίζεις καλά;

Γιατί χάνεις τόσα πολλά  αυτές τις μέρες; Τα μαλλιά σας έχουν χάσει όλη τους τη λάμψη και την υγεία τους και φαίνονται αρκετά θαμπά και άτονα ίσως. Η τακτική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και οι επεξεργασίες στις οποίες καταφεύγουμε για τέλεια εμφάνιση,τα έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τελικά. Διόλου απίθανο ακόμη,  να βρείτε πολλή πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής σας. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, χάνετε τελικά όγκο και ανάπτυξη και ιδαίτερα εκείνη την λεία γυαλάδα που τόσο έχετε επιθυμήσει!  

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και υπάρχει μια εξαιρετική φυσική λύση για αυτά. Μιλάμε για το αυγό.

Εάν επιλέξετε τη θεραπεία μαλλιών με αβγό, οι υγιείς και σούπερ λαμπερές τρίχες δεν θα είναι πλέον ένα ανέφικτο όνειρο. 

Γιατί πρέπει να δοκιμάσετε τη θεραπεία μαλλιών με αυγό;
Τα αυγά αποτελούν ένα υπέροχο πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και δίνουν απαλά μωρουδίστικα μαλλιά  όταν χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τους. Αλλά τι είναι τόσο καλό με τα αυγά; Γιατί να δοκιμάσετε τη θεραπεία μαλλιών με αυγό; 

Πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες!

Τα αυγά είναι πλούσια σε ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες (κυρίως το σύμπλεγμα Β) και μέταλλα, τα οποία κάνουν τα μαλλιά υγιή από μέσα προς τα έξω. 

Βοηθούν στην ενίσχυση των τριχοθυλακίων, στην πρόληψη της τριχόπτωσης και στην ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης των μαλλιών , ώστε τα μαλλιά σας να φαίνονται πολύ πιο ογκώδη . 

Το ότι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αυξάνει την παροχή οξυγόνου στο σώμα της τρίχας και την θρέφει καλά, προσθέτοντας έτσι μια υγιή αξιοσημείωτη λάμψηπουδεν περνά απαρατήρητη.

Τα αυγά διεγείρουν επίσης την ανάπτυξη νέων τριχών και τα πυκνώνουν σημαντικά.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα στα αυγά βοηθούν στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και περιποιούνται τα μαλλιά, μειώνοντας έτσι την ξηρότητα, εξαλείφοντας την πιτυρίδα και ενισχύοντας την υφή τους.
Κάνουν τις ίνες των μαλλιών πιο ελαστικές, κάτι που βοηθά στη θεραπεία προβλημάτων όπως εύθραυστα μαλλιά, σπασμένες άκρες κ.λπ.

Τα αυγά βοηθούν στην αποκατάσταση της υγείας των κατεστραμμένων μαλλιών θεραπεύοντας τα προσβεβλημένα κενά κερατίνης και αναδομώντας τη δομή των κλώνων.

Επιλέγοντας το σωστό μέρος του αυγού για τα μαλλιά σας
Τόσο το ασπράδι όσο και ο κρόκος του αβγού είναι ευεργετικά για τα μαλλιά μας. Αλλά πριν δοκιμάσετε τις συνταγές περιποίησης, πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο των μαλλιών σας και να επιλέξετε το σωστό μέρος του αυγού. 

Ασπράδι αυγού :
Αυτό είναι το συσκευασμένο με πρωτεΐνη και μέταλλα μέρος ενός αυγού. Είναι τέλειο για άτομα με λιπαρά μαλλιά, καθώς βοηθά στον έλεγχο της παραγωγής λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής , ενώ παράλληλα παρέχει αρκετή θρέψη στις ίνες των μαλλιών. Επιπλέον, τα ασπράδια των αυγών δεν είναι εξαιρετικά μαλακτικά, κάτι που ταιριάζει απόλυτα σε λιπαρά μαλλιά.

Κρόκος αυγού:


Τα λιπαρά οξέα στο τμήμα του κρόκου ενός αυγού είναι εξαιρετικά για να περιποιούνται τα ξηρά, φριζαρισμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αλλά, από την άλλη πλευρά, παρέχει επίσης άφθονη πρωτεΐνη και βιταμίνες στις ίνες των μαλλιών, καθιστώντας τα πραγματικά υγιή. Ως εκ τούτου, είναι μια φανταστική επιλογή για άτομα με στεγνά μαλλιά και άκρες.

Ολόκληρο αυγό:
Εάν έχετε κανονικά μαλλιά, μπορείτε να να βάλετε στην μάσκα σας ένα ολόκληρο αυγό ώστε να περιποιηθείτε τη χαίτη σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκομίσετε τα οφέλη τόσο του λευκού όσο και του κρόκου, κάνοντας έτσι τα μαλλιά σας φυσικά υγιή και όμορφα.

Μπορεί να αισθάνεστε δύσπιστοι σχετικά με το να ρίξετε ωμά αυγά στα μαλλιά σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στη βούρτσα μαλλιών σας και να το χρησιμοποιήσετε σε στεγνά μαλλιά. Αν ξέρετε επίσης να ξεχωρίζετε τα φρέσκα αυγά τότε να ξέρετε ότι δεν θα μείνει καμία οσμή στα μαλλιά σας. Αν πάλι θέλετε να είστε ακόμη πιο σίγουρη για το ότι ταμαλλιά σας δεν θα μυρίζουν αυγό, στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιήστε ξύδι. Μετά πάλι ξεβγάλτε. Τα μαλλιά δεν θα μυρίζουν τίποτα και επιπλέον θα γυαλίζουν σαν φωτογραφία του ίνσταγκραμ!

Συνταγές περιποίησης μαλλιών αυγού για διαφορετικά προβλήματα μαλλιών
Είτε χρησιμοποιείτε το λευκό είτε το κίτρινο μέρος του αυγού στα μαλλιά σας, θα απαλλαγείτε από τα δεινά τους  χωρίς καμία αμφιβολία. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες συνταγές περιποίησης μαλλιών με αβγό που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι:

Για καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών
Πάρτε το λευκό μέρος ενός αυγού (ή χρησιμοποιήστε ένα ολόκληρο αυγό) και χτυπήστε το καλά με 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ή παρθένο λάδι καρύδας . Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και καλύψτε καλά τα μαλλιά σας. Κάντε μασάζ για λίγα λεπτά και μετά αφήστε το στα μαλλιά σας για περίπου 15 λεπτά πριν ξεπλυθείτε με ένα ήπιο σαμπουάν . Κάνετε αυτό μία φορά κάθε δύο εβδομάδες και τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να παρουσιάζουν τεράστια ανάπτυξη.

Για ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά
Εάν τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους και έχουν γίνει εύθραυστα λόγω της βλάβης από τον ήλιο, απλά χτυπήστε έναν κρόκο αυγού με 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας και κάντε απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Αφήστε το για περίπου μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν το κάνετε μία φορά την εβδομάδα, θα ενισχύσετε τους δεσμούς κερατίνης στα μαλλιά σας και θα επαναφέρετε τη λάμψη τους.

Για Ξηρά και Φριζαρισμένα Μαλλιά
Εάν υποφέρετε από χοντρά και αδύναμα μαλλιά , αυτή η μάσκα με κρόκο αυγού και γιαούρτι θα αποδειχθεί ότι είναι η σωτηρία σας. Χτυπήστε τον κρόκο ενός αυγού και μισό φλιτζάνι γιαούρτι μαζί και απλώστε καλά στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας. Μην ξεχάσετε να κάνετε μασάζ για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το μετά από μισή ώρα. Θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής και θα μαλακώσει τα μαλλιά σας, βοηθώντας σας να τα ελέγξετε καλύτερα.

Για θαμπά και άτονα μαλλιά
Η περιποίηση των μαλλιών σας με ένα κοντίσιονερ φτιαγμένο από κρόκους αυγών όχι μόνο θα τα μαλακώσει και θα τα ενυδατώσει αλλά θα αποκαταστήσει τη λάμψη και τη ζωή τους. Πολτοποιήστε  μισό αβοκάντο, ρίξτε τον κρόκο ενός αυγού και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα καλά και χρησιμοποιήστε το μείγμα στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Αφήστε το για 5 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Αυτό θα ενυδατώσει τα μαλλιά σας και θα τα αφήσει λαμπερά.

Για την πιτυρίδα
Τα αυγά παρέχουν θρέψη, ενώ τα λεμόνια βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής και της πιτυρίδας. Μπορείτε να πάρετε έναν κρόκο αυγού και να προσθέσετε το χυμό από μισό λεμόνι σε αυτό. Χτυπήστε καλά αυτό το μείγμα και χρησιμοποιήστε το ως μάσκα στα μαλλιά σας . Αφήστε το για μισή ώρα πριν το λούσετε. Η μάσκα θα σας βοηθήσει να κάνετε τα μαλλιά πιο λαμπερά και να αφήσει το τριχωτό της κεφαλής σας χωρίς πιτυρίδα.

Έτσι, εάν χάνετε τον ύπνο σας από τα θαμπά, ταλαιπωρημένα μαλλιά σας που δεν σταματούν να πέφτουν, τροφοδοτήστε τα με περισσότερες πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα μέσω θεραπειών μαλλιών με αυγά. Τόσο απλό και αφήστε τις μεγάλες εταιρείες να διαφημίζουν πανάκριβα καινοτόμα προϊόντα με αμφίβολο αποτέλεσμα!

Φωτογραφία κειμένου: olagiatingunaika.gr

Επιμέλεια Κειμένου Ζωή Κυροπούλου

Πληροφορίες www.beautyglimpse.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr