9 τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

9 τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Οι τροφές με πρωτεΐνη μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να μην… τσιμπολογάτε μεταξύ των γευμάτων.

Τα αυγά είναι μία τροφή με υψυλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Ας δούμε τι άλλες εναλλακτικές επιλογές μπορείτε να δοκιμάσετε.

1. Γαρίδες
Οι γαρίδες είναι μία τροφή που τρώγεται ευχάριστα ως σνακ. Μπορείτε να τις πανάρετε και να τις ψήσετε στο air fryer και να τις συνοδεύσετε με μία σάλτσα της αρεσκείας σας. Περίπου 100 γραμμάρια γαρίδας παρέχουν 20 γραμμάρια πρωτεΐνης.

2. Ψάρια σε κονσέρβα
Τα κονσερβοποιημένα ψάρια είναι μια άλλη πηγή θαλασσινών, πλούσια σε πρωτεΐνη. Για παράδειγμα, ένα μικρό κουτί σολομού (75 γραμμάρια) έχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης. Ο κονσερβοποιημένος σολομός, ο τόνος, η πέστροφα και οι σαρδέλες – όπου τα κόκαλα είναι συχνά μικροσκοπικά και αρκετά μαλακά για κατανάλωση – είναι επίσης πηγές ασβεστίου και βιταμίνης D. Και, αν ψάχνετε άλλο τρόπο να συμπεριλάβετε ωμέγα-3 στη διατροφή σας, τα κονσερβοποιημένα ψάρια είναι μια εξαιρετική επιλογή.

3. Τυρί cottage
Μισό φλιτζάνι τυρί cottage έχει 12 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μπορείτε να το καναλώσετε σκέτο ή για παράδειγμα με φράουλες για περισσότερες φυτικές ίνες.

4. Ενταμάμε
Μισό φλιτζάνι ενταμάμε περιέχει 9 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό με το ενταμάμε είναι ότι είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, που περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για τη διατήρηση και το «χτίσιμο» των μυών.

5. Αμύγδαλα
Η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερίνης και στην προστασία της καρδιάς, σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση στο Advances in Nutrition το 2019. Περίπου 35 αμύγδαλα, έχουν 9 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα αμύγδαλα διαθέτουν τις περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και ασβέστιο από όλους τους ξηρούς καρπούς.

6. Κεφίρ
Το κεφίρ μοιάζει με γιαούρτι που έχει υποστεί ζύμωση. Το κεφίρ από αγελαδινό γάλα έχει 9 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D. Όλα αυτά, μαζί με την πρωτεΐνη, είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών.

7. Στραγγιστό γιαούρτι από πλήρες γάλα
Μην ξεχνάτε το στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες γάλα αν ψάχνετε για μια εναλλακτική πρωτεΐνη αντί των αυγών. Τα 150 γραμμάρια παριέχουν 15 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το στραγγιστό γιαούρτι είναι πηγή ασβεστίου και προβιοτικών και φυσικά μπορείτε να το έχετε οπουδήποτε μαζί σας.

8. Βούτυρο αμυγδάλου
Εάν βαριέστε να τρώτε ολόκληρα αμύγδαλα, δοκιμάστε το βούτυρο αμυγδάλου. Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου περιέχουν σχεδόν 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Συνδυάστε το βούτυρο αμυγδάλου με ένα κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως.

9. Ρεβίθια
Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια έχουν περισσότερα από 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επιπλέον, αυτά τα μικρά όσπρια έχουν επίσης 6 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα μισού φλιτζανιού. Τα ρεβίθια είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου. Ο συνδυασμός τους με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C θα βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει καλύτερα τον σίδηρο, ο οποίος είναι σημαντικός για την παραγωγή ενέργειας.

www.healthstat.gr

unsplash.com

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

10 χρόνια νεότεροι με 4 αλλαγές στην καθημερινότητά μας

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr