Το «μαγικό μείγμα» της γιαγιάς: Τι να κάνετε για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν σφουγγαρίζετε

Το «μαγικό μείγμα» της γιαγιάς: Τι να κάνετε για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν σφουγγαρίζετε

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να αισθάνεσαι μία περίεργη άσχημη μυρωδιά στο χώρο παρόλο που μόλις σφουγγάρισες. Μην ανησυχείς η γιαγιά σου έχει την λύση! Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και θα αποβάλεις μια και καλή την άσχημη μυρωδιά.

Αρχικά, πριν ξεκινήσεις πλύνε καλά τη σφουγγαρίστρα σου (κατά πάσα πιθανότητα αυτό φταίει που μυρίζει άσχημα το πάτωμα) και κάντε το ίδιο με τον κουβά σου.

Βούτηξε την σφουγγαρίστρα σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχεις ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι, άφησε την εκεί μέχρι να ετοιμάσεις το παρακάτω μίγμα. Μετά από κανένα 10λεπτο ξέπλυνε την με άφθονο νερό και είσαι έτοιμη για να ξεκινήσεις

Συμβουλή: Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά.

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξεις το μείγμα

1/4 φλ. ξίδι
1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει. Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Τέλος, πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση, βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr