Υγιεινό και νηστίσιμο κέικ με καρύδια και ελαιόλαδο – Πανεύκολο και αφράτο, χωρίς ζωικά λιπαρά

Υγιεινό και νηστίσιμο κέικ με καρύδια και ελαιόλαδο – Πανεύκολο και αφράτο, χωρίς ζωικά λιπαρά

Για τους νηστεύοντες , αλλά και γι΄ αυτούς που απλά θέλουν να κάνουν μια πιο υγιεινή διατροφή, αυτό το κέικ είναι η καλύτερη πρόταση!

Χωρίς ζωικά λιπαρά, χωρίς σοκολάτες, απλό και νόστιμο τόσο στην εκτέλεση όσο και στην παρουσίασή του. Αυτή η γευστική και πανεύκολη συνταγή ανήκει στην food blogger food_for_thought,

Υγιεινό και νηστίσιμο κέικ με καρύδια και ελαιόλαδο
Υλικά

1) 3 ½ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2) 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
3) 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα
4) 1 πρέζα αλάτι
5) ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
6) 2/3 κούπας ελαιόλαδο
7) 1 ½ κούπας ζάχαρη
8) 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
9) 5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
10) 1 κούπας καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά στοιχεία που είναι σκόνες. Δηλαδή, το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλο. Τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι από το μίγμα του αλευριού που ήδη έχουμε στο πρώτο μπολ.

Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το κονιάκ. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες. Τέλος σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε μέσα στη ζύμη τα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά να πάνε παντού.

Αδειάζουμε τη ζύμη του κέικ σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για μία περίπου ώρα ή ωσπου να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αυτό να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα ζύμης.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr