ΘΕΙΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ PARABENS ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΟΞΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

ΘΕΙΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ PARABENS ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΟΞΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

Τα θειικά άλατα και τα parabens είναι δύο λέξεις που έχουν εμφανιστεί στη βιομηχανία ομορφιάς τον τελευταίο καιρό. Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει πίσω από την επιστήμη αυτών των δύο λέξεων και την παρουσία τους σε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης δέρματος. Αν αναρωτιέστε τι είναι, γιατί να τα αποφύγετε και τι επιπτώσεις έχουν πάνω σας, τότε θα σας απαντήσουμε σε όλα.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα θειικά άλατα και τα parabens…

Τι είναι το θειικό;
Τα θειικά άλατα δεν είναι παρά συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δέρματος για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους. Το θειικό νάτριο δάφνης ή SLS είναι ένα τασιενεργό που μειώνει την επιφανειακή τάση μεταξύ ενός υγρού και ενός στερεού. Όταν χρησιμοποιείται σε σαμπουάν, παράγει πλούσιο αφρό που επιτρέπει την απομάκρυνση της βρωμιάς και της λιπαρότητας από τα μαλλιά σας. Μέχρι να εμφανίσεις  ευαισθησία στα θειικά, ουσιαστικά είσαι μια χαρά. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι ουσιαστικά σχεδιασμένο για να απαλλάσει τον οργανισμό απο οποιαδήποτε ουσία παρασύρει μαζί του και όλα τα καλά στοιχεία Μπορεί επίσης να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια αφήνοντάς σας ξηρό, ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής και απώλεια μαλλιών.

Τι είναι τα parabens;
Ακριβώς όπως τα θειικά, τα parabens είναι επίσης συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά προϊόντα αλλά για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων και μυκήτων. Τα parabens αναγνωρίζονται με πολλές διαφορετικές ονομασίες όπως, μεθυλοπαραμπέν, προπυλοπαραμπέν, βουτυλοπαραμπέν, αιθυλοπαραμπέν και ισοβουτυλοπαραμπέν. Αφού χρησιμοποιήθηκε σε πλύσεις σώματος και σαμπουάν για δεκαετίες, πρόσφατα οι επιστήμονες άρχισαν να αμφισβητούν την ασφάλειά του. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι έχουν βρεθεί parabens μέσα στους όγκους του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, κανένα επιστημονικό στοιχείο δεν μπόρεσε να συνδέσει άμεσα τα δύο.

Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείται με μέτρο

Τα χημικά ανεξάρτητα από το τι είναι χημικά, το κλειδί είναι να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο. Συνεχίστε να αλλάζετε προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας δέρματος. Διαβάστε τις ετικέτες και καταλάβετε τι βάζετε στο σώμα σας. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα χωρίς paraben και θειικά άλατα ή να αναζητήσετε προϊόντα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτές τις δύο χημικές ουσίες.

www.bebeautiful.in

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr