Θεραπείες που θα ξαναζωντανέψουν τα μαλλιά

Θεραπείες που θα ξαναζωντανέψουν τα μαλλιά

Μετά από μία έντονη μέρα χρειαζόμαστε κάτι για να νιώσουμε φτιάξουμε τη διάθεση μας. Οι περισσότερες αμέσως σκεφτόμαστε να κάνουμε μία μάσκα ομορφιάς, να ανάψουμε όμορφια κεριά και να βάλλουμε ένα ποτήρι κρασί. Πέρα από όμως από την περιποίηση της επιδερμίδας μας, δεν πρέπει να αμελούμε και την περιποίηση των μαλλιών μας. Συνηθίζουμε να συνδυάζουμε την περιποίηση τους με τα κομμωτήρια και τους ειδικούς. Δε χρειάζεται απαραίτητα να επενδύουμε μια μικρή περιουσία για να διατηρούμε τα μαλλιά μας λαμπερά, υγιή και γεμάτα φρεσκάδα. Μαζί θα δούμε μερικές πανεύκολες θεραπείες που μπορούμε όλες να κάνουμε με πράγματα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας, όπως ελαιόλαδο, αλόη αλλά και μαγιονέζα.

Από Βανεσα Κωνσταντοπουλου
Πηγή εικόνας: theouai.com

Για να επιλέξουμε όμως την κατάλληλη θεραπεία, θα πρέπει πρώτα να δούμε την ανάγκη των μαλλιών μας.

Οι πιο πολλές από εμάς έχουμε μαλλιά με έντονη λιπαρότητα, τα οποία θαμπώνουν, λαδώνουν και τείνουν να φαίνονται απεριποίητα. Ένα υπέροχο προϊόν το οποίο θα σας σώσει είναι το έλαιο αργκάν. Το συγκεκριμένο έλαιο προέρχεται από τα καρύδια του μαροκινού δέντρου Αργκάν. Βάλτε μία γενναιόδωρη ποσότητα από αυτό το μαγικό λαδάκι στα χέρια σας κάντε ένα μασάζ στα μαλλιά σας, τυλίξτε τα με μία πετσέτα και χαλαρώστε. Αφήστε το λαδάκι να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί το ξεβγάζετε. Τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ.

Ένα άλλο “γιατροσόφι” είναι ο συνδυασμός του λεμονιού και της αλόης. Φτιάξτε μία μάσκα με μία κουταλιά του γλυκού αλόη, μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι και ένα φλυτζανάκι νερό. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί απλώστε το στα μαλλιά σας κι αφήστε το να δράσει για μισή ώρα. Μετά το λούσιμο, τα μαλλιά σας θα δείχνουν υγιή.

Πηγή εικόνας: www.pinterest.com
Οι επόμενες θεραπείες μας είναι αφιερωμένες σε όλες εμάς που υποφέρουμε από τριχόπτωση.

Η φύση μας προσφέρει απλόχερα ποικίλα έλαια, ικανά να βελτιώσουν τη δύναμη της τρίχας και να μειώσουν τα προβλήματα μας. Βασικό ευεργατικό έλαιο δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο. Ζεστάνετε ελαφρώς μια μικρή ποσότητα από λάδι ελιάς κι εφαρμόζετε το κάνοντας κυκλικές κινήσεις από τη ρίζα προς τις άκρες. Τυλίξτε ύστερα τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι κι αφήστε το θαυματουργό λαδάκι να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ύστερα ξεβγάλετέ το με χλυαρό νεράκι. Το συγκεκριμένο έλαιο περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε, ενώ βοηθάει σημαντικά στην αναδόμηση των πρωτεϊνών της τρίχας. Παρόμοια αποτελέσματα θα δείτε και με την αντίστοιχη εφαρμογή δαφνέλαιου, το οποίο είναι, επίσης, πλούσιο σε Βιταμίνη Ε και πολύ θρεπτικό για τα μαλλιά μας.

Αν τα παραπάνω δεν σας έπεισαν, δοκιμάστε να φτιάξετε μία μάσκα μαλλιών προσθέτοντας 20 ml αμυγδαλέλαιο, πέντε σταγόνες πιπερόριζας με 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο, εφαρμόστε κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ, αφήστε την λίγη ώρα να δράσει, πίνοντας ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασάκι και στη συνέχεια ξεβγάλετέ την.

Τέλος, ένα άλλο αρκετά συνήθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες από εμάς είναι το φριζάρισμα. Το φριζάρισμα των μαλλιών συνδυέται άρρηκτα με την αφυδάτωση του τριχωτό της κεφαλής μας. Και βασικός μας σύμμαχος, δε θα το πιστέψετε, αλλά δεν είναι άλλος από τη γνωστή σε όλους μαγιονέζα. Μπορεί η μαγιονέζα να ταιριάζει τέλεια στο αγαπημένο μας μπέργκερ, ταιριάζει όμως και τέλεια κι αγαπάει τα μαλλιά μας.

Ένα λοιπόν “γιατροσόφι” μας λέει να αναμείξουμε μισό αβοκάντο κι ένα φλυτζανάκι μαγιονέζα (αν η ιδέα της μαγιονέζας σας φοβίζει, μπορείτε να της αντικαταστήσετε με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο). Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενή το απλώνουμε στα μαλλιά μας, τα τυλίγουμε με μία μεμβράνη και μία ζεστή πετσέτα. Μετά από είκοσι λεπτά λούζουμε τα μαλλιά μας με άφθονο χλυαρό νερό. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Μία άλλη υπέροχη θεραπεία μπορεί να είναι με βάση τη μπανάνα. Προσθέστε μία με δύο ώριμες μπανάνες, πέντε σταγόνες αμυγδαλέλαιο κι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Τα προϊόντα αυτά δεν περιέχουν μόνο θρεπτικές ουσίες ως τροφές, μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα και για τα μαλλιά μας, τα οποία θα μοιάζουν πιο υγιή από ποτέ. Το μέλι προσδίδει λάμψει κι απαλότητα, ενώ βοηθάει αρκετά και στην ισορροπία της υγρασίας της τρίχας.

Το βασικό μυστικό είναι να καταλάβετε τις ανάγκες που έχουν τα δικά σας μαλλιά, κι επόμενο βήμα είναι να δείτε ποιος συνδυασμός φυσικών συστατικών σας καλύπτει καλύτερα. Εντάξτε την healthy hair routine σας μέσα στην εβδομάδα σας.

Θα τελειώσω τα μυστικά μου τιπ με το αγαπημένο μου προϊόν το οποίο και δε λείπει ποτέ από το νεσεσέρ μου. Αυτό δεν είναι άλλο από το μετάξι. Πέρα του ότι μυρίζει πανέμορφα, αναδομεί τα μαλλιά, διορθώνει το φριζάρισμα, ενώ προστατεύει και τα μαλλιά σας από τη χρήση θερμικών εργαλείων, όπως η ισιωτική, καθώς και από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Εφαρμόστε δύο με τρεις σταγόνες (κι όχι περισσότερες γιατί τα μαλλιά σας αμέσως θα δείχνουν άλουστα και λιπαρά) στις άκρες κι απολαύστε το αποτέλεσμα.

www.maxmag.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr