Τα βότανα που είναι απίστευτα ευεργετικά για την επιδερμίδα!

Τα βότανα που είναι απίστευτα ευεργετικά για την επιδερμίδα!

 

Έτσι, υπάρχουν πολλά δημοφιλή βότανα που χρησιμοποιούνται στην υπηρεσία της ομορφιάς!

Αυτά τα βότανα μπορούν να ενσωματωθούν σε προϊόντα περιποίησης δέρματος ή να χρησιμοποιηθούν σε diy θεραπείες που κάνεις μόνη σου σπίτι.

Σου γράφω για μερικά από τα πιο διάσημα βότανα ώστε να τα εντάξεις asap στην skincare routine σου!

#Aloe Vera:

Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις καταπραϋντικές και ενυδατικές της ιδιότητες. Συχνά χρησιμοποιείται στη θεραπεία ξηρού και ερεθισμένου δέρματος, καθώς και των ηλιακών εγκαυμάτων.

Το τζελ αλόης βέρα, μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα, ή να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα περιποίησης όπως ενυδατικές κρέμες, μάσκες και οροί.

#Χαμομήλι:

Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και ηρεμιστικές του ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται συχνά για να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα και να μειώσει την ερυθρότητα.

Το χαμομήλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή τσαγιού χαμομηλιού ή ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος όπως τόνερ, κρέμες και μάσκες.

#Λεβάντα:

Η λεβάντα είναι γνωστή για τις ηρεμιστικές και χαλαρωτικές της ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά στην περιποίηση της επιδερμίδας για τα καταπραϋντικά της αποτελέσματα.

Το έλαιο λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ατμούς προσώπου, τονωτικά, ορούς και μάσκες για να ηρεμήσει και να ισορροπήσει το δέρμα.

Αναζήτησε ένα body mist με άρωμα λεβάντας και ψέκασε το σώμα σου πριν κοιμηθείς, θα με θυμηθείς αλλά και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!

#Καλέντουλα:

Η καλέντουλα, γνωστή και ως κατιφέ, είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές της ιδιότητες.

Συχνά χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, να προάγει την επούλωση του και να μειώσει την ερυθρότητα.

Η καλέντουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή λαδιού καλέντουλας ή ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος όπως κρέμες.

#Δεντρολίβανο:

Το δεντρολίβανο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Συχνά χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την κυκλοφορία, να τονώσει το δέρμα και να μειώσει τη φλεγμονή.

Το δεντρολίβανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου ή ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος.

#Tea Tree:

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για τη θεραπεία του δέρματος με τάση ακμής.

Μπορεί να βοηθήσει στο ξεφράξιμο των πόρων, στη μείωση της φλεγμονής και στον έλεγχο της υπερβολικής παραγωγής λιπαρότητας.

#Αμαμελίδα:

Η αμαμελίδα είναι γνωστή για τις στυπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Συχνά χρησιμοποιείται για να συσφίξει το δέρμα, να το καταπραΰνει και να μειώσει τη φλεγμονή.

Η φύση πάντα ξέρει τη γιατρειά!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

www.faysbook.gr

Δίαιτα: Το βραδινό που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος λαμβάνοντας τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr