Λούσιμο μαλλιών: Πώς να λούζετε τα μαλλιά σας σαν να είστε στο κομμωτήριο

Λούσιμο μαλλιών: Πώς να λούζετε τα μαλλιά σας σαν να είστε στο κομμωτήριο

Λούσιμο μαλλιών: Γιατί τα μαλλιά μας τα νιώθουμε τόσο πιο καθαρά και υγιή μετά από μια επίσκεψη στο κομμωτήριο;

Γιατί τα μαλλιά μας τα νιώθουμε τόσο πιο καθαρά και υγιή μετά από μια επίσκεψη στο κομμωτήριο; Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν είναι μόνο το ξάπλωμα στους λουτήρες που κάνει τα πάντα καλύτερα – οι ειδικοί φαίνεται ότι μπορούν να συνθέσουν αμέσως μια ρουτίνα που υπερτερεί οτιδήποτε μπορούμε να αναδημιουργήσουμε στο σπίτι. Από την επιλογή του σωστού σαμπουάν μέχρι το να γνωρίζετε ποιες θεραπείες αξίζουν – και να βρείτε τον χρόνο να τις κάνετε πραγματικά – η προετοιμασία για την ημέρα του λουσίματος μπορεί συχνά να είναι τρομακτική.

Κάντε στον εαυτό σας ένα μίνι μασάζ
«Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο για αυτοφροντίδα, γι’ αυτό μου αρέσει να προσθέτω λίγο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής την ημέρα του πλυσίματος», λέει η Liz Taw, κομμωτή για τους Daisy Edgar-Jones, Jessie Ware και Awkwafina. «Όχι μόνο ανακουφίζει από την ένταση, αλλά βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και στη διατήρηση των ωοθυλακίων σας υγιή. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς πολιτισμούς, οπότε βρείτε ένα που να έχει απήχηση – είτε είναι μια χτένα από νεφρίτη, ένα παγωμένο λεμόνι που τρίβεται δυνατά πάνω από το κεφάλι, μια βούρτσα διέγερσης του τριχωτού της κεφαλής ή απλά να βρίσκετε σημεία πίεσης με τα δάχτυλά σας».

Κάντε multitasking
«Λατρεύω την κομψή εμφάνιση, γι’ αυτό μερικές φορές πηγαίνω στη δουλειά με μάσκα μαλλιών και τα μαλλιά μου σε έναν λείο κότσο και μετά τα ξεπλένω το βράδυ», λέει ο Muldoon. «Λαμβάνω τόσα πολλά κομπλιμέντα για τον κότσο και όταν λέω στους ανθρώπους γιατί φαίνεται τόσο κομψός, πάντα τους ιντριγκάρει. Αν νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο για θεραπείες, αυτή είναι η τέλεια λύση».

Αγκαλιάστε το λάδι πριν από το λούσιμο
Ο στόχος του πλυσίματος μπορεί να είναι η μείωση της λιπαρότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ακουμπήσετε στο λάδι πριν λουστείτε. «Πάντα συνιστώ να κάνετε μια θεραπεία με λάδι πριν το πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ξηρό ή έχετε πιτυρίδα ή απώλεια μαλλιών», λέει ο Cort Bray Le’aupepe, κομμωτής και κολουρίστας στο The Hair Bros. «Μου αρέσει να φτιάχνω το δικό μου με κυρίως έλαιο γλυκού αμυγδάλου και μερικές σταγόνες είτε ελαίου δέντρου τσαγιού είτε ελαίου δεντρολίβανου. Θα το κάνω μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με μια βούρτσα σιλικόνης, θα περάσει το υπόλοιπο από τις άκρες και θα το κουμπώσω για μια ώρα πριν πλυθώ».

Πλύνετε δύο φορές – αλλά αλλάξτε το σαμπουάν σας
«Το κλειδί για μια υπέροχη μέρα πλυσίματος είναι να χρησιμοποιείς σαμπουάν δύο φορές», εξηγεί ο Pettitt. «Αυτό συμβαίνει επειδή το πρώτο πλύσιμο δεν αφαιρεί πάντα τη συσσώρευση και τη βρωμιά, οπότε αν το κάνετε δύο φορές βοηθάει να γαλακτωματοποιηθεί πραγματικά το προϊόν και να σας δώσει μια καθαρή βάση». Σύμφωνα με τον Pettitt, η αλλαγή του σαμπουάν που χρησιμοποιείτε για κάθε πλύσιμο είναι σημαντική. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πρώτα ένα καθαριστικό σαμπουάν για να καθαρίσω καλά και μετά να χρησιμοποιήσω ένα ενυδατικό για να προετοιμάσω τα μαλλιά μου για τη διαδικασία ξεμπερδέματος».

Δοκιμάστε έναν ορό για το τριχωτό της κεφαλής
Για τη Cyndia Harvey, κομμωτή και ιδρύτρια του This Hair of Mine, η οποία έχει δουλέψει σε καμπάνιες για τους Miu Miu, Jacquemus και Mugler, η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι απαραίτητη. «Μου αρέσει να απλώνω μια γενναιόδωρη ποσότητα ορού για το τριχωτό της κεφαλής κατευθείαν στο τριχωτό της κεφαλής ως καθαριστική θεραπεία προ-καθαρισμού και να κάνετε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί και μετά να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το λούσετε. Στα μέσα του κύκλου πλυσίματος, το χρησιμοποιώ για να θρέψει και να καταπραΰνει ως θρεπτικό στοιχείο για το κεφάλι μου για να καταπραΰνει την ξηρότητα και τον κνησμό», εξηγεί.

Δώστε στο χρώμα σας μια περίοδο ξεκούρασης
«Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, είναι σημαντικό να μην τα ενοχλείτε για μερικές εβδομάδες μετά τη βαφή», εξηγεί ο Bumford. «Συνιστώ να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, καθώς η χρωστική ουσία είναι πιο ευάλωτη στα αρχικά στάδια. Χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα για να διατηρήσετε το χρώμα στην αρχή και μετά, μετά από δύο εβδομάδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο έντονες, διευκρινιστικές θεραπείες για να προετοιμάσετε τα μαλλιά σας για το επόμενο χρώμα τους και να αφαιρέσετε τυχόν συσσώρευση».

www.healthweb.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr