Power smoothie  σπόρων για την τριχόπτωση

Power smoothie σπόρων για την τριχόπτωση

Αν ψάχνετε για έναν νόστιμο και υγιεινό τρόπο για να ενισχύσετε τη δύναμη και το μήκος των μαλλιών σας, μην ψάξετε περισσότερο από αυτό το smoothie μαλλιών! Όχι μόνο είναι απαλλαγμένο από γαλακτοκομικά και ραφιναρισμένη ζάχαρη, αλλά είναι επίσης γεμάτο με συστατικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να προάγουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. 

Ας ρίξουμε μια ματιά από τι αποτελείται αυτό το power smoothie για την τριχόπτωση και πόσο ευεργετικό είναι για τα μαλλιά.

Αυτό το power smoothie είναι βασικά απλώς ένα μείγμα από μια ποικιλία σπόρων. Σπόροι Chia, λιναρόσποροι, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι και σπόροι λωτού μαζί με αμύγδαλα και χουρμάδες. «Οι σπόροι Chia, οι σπόροι λιναριού, οι ηλιόσποροι, οι σπόροι κολοκύθας και οι σπόροι λωτού προσφέρουν όλα διάφορα οφέλη για την υγεία των μαλλιών», λέει ο Shalini Arvind , Επικεφαλής Διαιτολόγος, του Νοσοκομείο Fortis, Bannerghatta Road, Bengaluru.

Μερικά από τα πιθανά οφέλη κάθε σπόρου.

1. Σπόροι Chia: Ο ειδικός λέει ότι είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Οι σπόροι Chia μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και να μειώσουν το σπάσιμο των μαλλιών. Περιέχουν επίσης υψηλή ποσότητα ψευδαργύρου, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

2. Σπόροι λιναριού: Οι σπόροι λιναριού είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και λιγνανών, οι οποίες είναι ενώσεις που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την υγεία των μαλλιών. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη θρέψη των τριχοθυλακίων, προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών και μειώνουν τη φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι λιγνάνες μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

3. Ηλιόσποροι: «Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των μαλλιών από τη φθορά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες», λέει ο Arvind. Η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του τριχωτού της κεφαλής, η οποία μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

4. Σπόροι κολοκύθας: Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος είναι σημαντικός για τη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής και την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. «Περιέχουν επίσης σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών», λέει ο Arvind.

5. Σπόροι λωτού : Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, σίδηρο και ψευδάργυρο, τα οποία είναι όλα σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Περιέχουν επίσης σύμπλεγμα βιταμινών Β, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της συνολικής υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Επίσης….

όμως τα αμύγδαλα και οι χουρμάδες στο smoothie έχουν επίσης τα δικά τους οφέλη.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cosmetic Science, τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης, η οποία είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για υγιή μαλλιά. Οι χουρμάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνη C, που μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της κυκλοφορίας και στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς να φτιάξετε αυτό το power smoothie για την πρόληψη της τριχόπτωσης
Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Δείτε πώς να το φτιάξετε:

Συστατικά:
* 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
* 2
κουταλιές της σούπας σπόρους λιναριού
* 2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους
* 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας * 2 κουταλιές της σούπας σπόρους λωτού ή makhana
* 2 χουρμάδες
* μια χούφτα μουλιασμένα αμύγδαλα

Συνταγή:
Βήμα 1

Για να φτιάξετε τη σκόνη σπόρων για το smoothie, απλώς καβουρδίστε τους σπόρους σε στεγνό τηγάνι μέχρι να αρχίσουν να σκάνε και να απελευθερώνουν το άρωμά τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα σε μια λεπτή σκόνη χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος ή έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αυτή η σκόνη μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και ένα μήνα, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε πολλές παρτίδες του smoothie.

Βήμα 3

Για να φτιάξετε το ίδιο το smoothie, ξεκινήστε προσθέτοντας νερό στο μπλέντερ σας. Στη συνέχεια, προσθέστε δύο κουταλιές από τη σκόνη των σπόρων, μαζί με δύο χουρμάδες χωρίς κουκούτσι και μια μικρή χούφτα αμύγδαλα.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τα πάντα μαζί μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη, προσθέτοντας περισσότερο νερό εάν χρειάζεται για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Αυτό το smoothie μαλλιών είναι ένας νόστιμος και θρεπτικός τρόπος για να υποστηρίξετε την υγεία των μαλλιών σας. Δοκιμάστε το και δείτε τη διαφορά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr