Οι τροφές που θα σώσουν τα μαλλιά σου από την τριχόπτωση

Οι τροφές που θα σώσουν τα μαλλιά σου από την τριχόπτωση

Είναι πάντα καλή ιδέα να προσφέρεις επιπλέον φροντίδα στα μαλλιά σου κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

Οι τροφές που θα σώσουν τα μαλλιά σου από την τριχόπτωση

Το φθινόπωρο μπορεί να είναι μία αρκετά δύσκολη εποχή για την εμφάνιση σου: ελάχιστο φως, ξηρό δέρμα, σκασμένα χείλη και, για κάποιους, σοβαρή πτώση μαλλιών. Οι επιδράσεις του φθινοπωρινού καιρού στο σώμα και την εξωτερική εμφάνιση σου είναι αισθητές, καθώς η μεταβολή της θερμοκρασίας επιφέρει έντονες αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ο αέρας έξω είναι πιο ξηρός και απορροφά όλη την υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής σου, οδηγώντας σε προβλήματα με τα μαλλιά σου. Δεδομένου ότι το περιβάλλον είναι ξηρό, το τριχωτό της κεφαλής σας στεγνώνει επίσης, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί πιτυρίδα και κνησμό.

Η αύξηση της πιτυρίδας μπορεί, επίσης, να συμβάλει στην αύξηση της τριχόπτωσης.

Τα υδρογόνα στα μαλλιά σου γίνονται αδύναμα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεις ξηρότητα, σπάσιμο, σχισμένες άκρες και τριχόπτωση. Μια φυσιολογική πτώση μαλλιών, δηλαδή περίπου 100 τρίχες της ημέρα) θεωρείται αναμενόμενη. Εάν, όμως, έχεις παρατηρήσει μεγαλύτερη τριχόπτωση από το τριχωτό της κεφαλής σου, είναι η κατάλληλη στιγμή να προσφερεις στα μαλλιά σου την απαραίτητη φροντίδα.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μια πλούσια πηγή σιδήρου, καλίου, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ και ασβεστίου, μεταξύ άλλων. Ο σίδηρος, μάλιστα, είναι ένα σημαντικό μικροθρεπτικό συστατικό για την υγεία των μαλλιών σου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα άτομα με ανεπάρκεια σιδήρου έρχονται συχνά αντιμέτωπα με το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Το σπανάκι, το μαρούλι, το μπρόκολο και το λάχανο είναι εξαιρετικές πηγές σιδήρου, βιταμινών Α, C και πρωτεΐνης, τα οποία τονώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Καρότα

Και τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, η οποία, στο σώμα, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α, εκτός των άλλων, βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και συμβάλλει στην ενίσχυση των θυλάκων των τριχών. Επιπλέον, τα καρότα αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, βιταμινών Β, φωσφόρου, καλίου και βιοτίνης. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να σου χαρίσουν γερά και υγιή μαλλιά, ενώ η βιοτίνη ενισχύει και την τριχοφυΐα.

Φακές

Οι φακές συνιστούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, φωσφόρου και φολικού οξέος, συστατικά τα οποία τονώνουν την παροχή οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής και την τριχοφυΐα.

Πορτοκάλια

Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη των μαλλιών και να μειώσει την τριχόπτωση. Τα πορτοκάλια περιέχουν επίσης μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βήτα-καροτίνη, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν σίδηρο, χαλκό, κάλιο, μαγνήσιο και βήτα-καροτίνη. Η βήτα-καροτίνη αποτρέπει την αραίωση των μαλλιών και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τα θαμπά μαλλιά.

Αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα

Το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και τα αυγά περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12, σίδηρο, ψευδάργυρο και ω-6 λιπαρά οξέα. Είναι, όμως, και καλές πηγές βιοτίνης, η οποία βελτιώνει την δομή της κερατίνης, μιας φυσικής πρωτεΐνης που υπάρχει στα μαλλιά, και επομένως βοηθά στον έλεγχο της τριχόπτωσης. Επιπλέον, το φυλλικό οξύ στα αυγά δρα επίσης ως δυναμωτικό των μαλλιών.

Αμύγδαλα

Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μαγνήσιο, μπορεί να έχει θρεπτική επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι ο μόνος ξηρός καρπός που περιέχει βιοτίνη, βιταμίνες Β, βιταμίνη Ε, άφθονη πρωτεΐνη και μαγνήσιο, συστατικά τα οποία θρέφουν σημαντικά το τριχωτό της κεφαλής.

www.shape.gr

unsplash.com

Χαλάρωση στο πρόσωπο | Η top συμβουλή περιποίησης που χρειάζεται να γνωρίζεις

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr