DIY Συνταγή για να Φτιάξεις την δική σου Οδοντόκρεμα  Ενεργού Άνθρακα για #λεύκανση δοντιών.

DIY Συνταγή για να Φτιάξεις την δική σου Οδοντόκρεμα Ενεργού Άνθρακα για #λεύκανση δοντιών.

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα προϊόν που λαμβάνεται από την καύση φυσικών υλικών, όπως φλοιό καρύδας, ξύλινα κλαδιά ή άνθρακα, σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια επεξεργασία τους με οξυγόνο για την οξείδωση τους. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί πόρους, καθιστώντας τον ενεργό άνθρακα πολύ πιο απορροφητικό από τον κανονικό άνθρακα.

Ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δηλητηρίασης μέσω της κατάποσης από το στόμα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά τον ενεργό άνθρακα στον Κατάλογο Απαραίτητων Φαρμάκων λόγω της αποτελεσματικότητάς του ως αντίδοτου. 

Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία και τη διαχείριση σοβαρής έως απειλητικής για τη ζωή δηλητηρίασης ή κατανάλωσης αλκοόλ. 

Ενεργός άνθρακας και στοματική υγεία
Μία από τις πιο κοινές οικιακές χρήσεις του ενεργού άνθρακα είναι για το βούρτσισμα των δοντιών με τους ισχυρισμούς του για λεύκανση των δοντιών. Πιστεύεται ότι η πορώδης υφή του μπορεί να απορροφήσει υπολείμματα και χρωστικές ουσίες από την επιφάνεια του δοντιού και να λευκάνει τα δόντια στη διαδικασία.

Ωστόσο, οι οδοντόκρεμες που περιέχουν ενεργό άνθρακα έχει βρεθεί ότι έχουν λιγότερη λευκαντική ικανότητα από άλλα είδη οδοντόκρεμας. Επιπλέον, η σκόνη ενεργού άνθρακα είναι λειαντική και μπορεί να είναι επιβλαβής για το σμάλτο των δοντιών μακροπρόθεσμα. 

Γιατί λοιπόν πρέπει να χρησιμοποιείτε ενεργό άνθρακα ως οδοντόκρεμα;

Οι οδοντόκρεμες που διατίθενται στο εμπόριο που περιέχουν ενεργό άνθρακα έχει βρεθεί ότι έχουν προστατευτική δράση κατά της ουλίτιδας και της τερηδόνας. Επιπλέον, η λειαντικότητα του ενεργού άνθρακα μπορεί να αφαιρέσει τους επιφανειακούς λεκέδες από τα δόντια. 

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα, καθώς μπορείτε απλά να φτιάξετε μια στο σπίτι με υλικά καλής ποιότητας.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα
Πώς να προετοιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε σπιτική οδοντόκρεμα με ενεργό άνθρακα.

Συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ενεργού άνθρακα, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας (προσθέστε περισσότερο αν η σύσταση είναι πολύ παχύρρευστη) και 1-2 σταγόνες λάδι μέντας. Μπορείτε να κλιμακώσετε αυτή τη συνταγή και να φτιάξετε μια μεγαλύτερη παρτίδα.

Η μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματική στον καθαρισμό του δοντιού από λεκέδες. Μελέτες έχουν επίσης βρει ότι οι οδοντόκρεμες που περιέχουν μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματικές στη μείωση της φλεγμονής των ούλων και της πλάκας από τα δόντια.

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται για μια τεχνική που ονομάζεται λάδι τράβηγμα, όπου μια κουταλιά της σούπας λάδι περιστρέφεται στο στόμα για 3-5 λεπτά. Το λάδι καρύδας έχει αντιμικροβιακή δράση κατά των βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες των ούλων και τερηδόνα. Μπορεί επίσης να μειώσει τις οσμές του στόματος. 

Αν και το βούρτσισμα των δοντιών δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το τράβηγμα λαδιού, το λάδι καρύδας εξακολουθεί να μετακινείται γύρω από το στόμα κατά το βούρτσισμα, παρέχοντας έτσι κάποια ευεργετικά αποτελέσματα.

Το έλαιο μέντας περιέχει βιοδραστικές ενώσεις όπως η μενθόλη, η οποία είναι χρήσιμη για τη θεραπεία της κακοσμίας του στόματος, είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό και μπορεί να αφαιρέσει βιομεμβράνες που μπορεί να προκαλούν αντοχή στα φάρμακα. 

Προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Επειδή ο ενεργός άνθρακας και η μαγειρική σόδα είναι και τα δύο λειαντικά, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε αυτήν την οδοντόκρεμα καθημερινά, καθώς μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών.
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και κάντε απαλές κινήσεις για να μειώσετε τη λειαντικότητα.

Εάν έχετε καπάκια, κορώνες ή πληρωτικά δοντιών, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν την οδοντόκρεμα.

Σημείωση: Σημειώστε ότι αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για εκπαίδευση και όχι για έγκριση.

Είναι επιβλαβής αυτή η οδοντόκρεμα σε περίπτωση κατάποσης;
Η ποσότητα της σπιτικής οδοντόκρεμας που θα χρησιμοποιήσετε για να βουρτσίσετε δεν θα είναι επιβλαβής αφού τα συστατικά της είναι όλα φυσικά. Ωστόσο, φροντίστε να μην χρησιμοποιήσετε περισσότερο από μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού για να βουρτσίσετε.

Η κατασκευή της δικής σας οδοντόκρεμας μπορεί να είναι οικονομικά αποδοτική και μπορεί επίσης να σας δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης γνωρίζοντας ότι χρησιμοποιείτε φυσικά συστατικά καλής ποιότητας.

Η χρήση της σπιτικής οδοντόκρεμας με ενεργό άνθρακα που παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση επιφανειακών λεκέδων για να κάνετε τα δόντια σας καθαρά και λευκά.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr