Η Φυσική Αντιμετώπιση Του Έλκους Στομάχου Που Συστήνουν Οι Ειδικοί.

Η Φυσική Αντιμετώπιση Του Έλκους Στομάχου Που Συστήνουν Οι Ειδικοί.

Τα έλκη στομάχου είναι οι πληγές που αναπτύσσονται στην επένδυση του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου – το πρώτο μέρος του λεπτού εντέρου. Είναι επίσης κοινώς γνωστό ως γαστρικό έλκος, πεπτικό έλκος ή έλκος δωδεκαδακτύλου. Αναπτύσσονται συνήθως όταν εκκρίνεται ή σχηματίζεται οξύ του στομάχου στην επένδυση του . Υπάρχουν μερικές κοινώς γνωστές αιτίες για το έλκος στομάχου. 

Φυσικές θεραπείες για το έλκος στομάχου – Δοκιμασμένες και ελεγμένες

Πιθανές αιτίες έλκους στομάχου
Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες του έλκους του στομάχου, όπως η υπερβολική χρήση παυσίπονων όπως η ασπιρίνη και άλλων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών (NSIAD) όπως η ιβουπροφαίνη ή η ναπροξένη. Και η πιο κοινή αιτία του έλκους του στομάχου είναι ότι το βακτήριο Helicobacter pylori , ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού . Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν το άγχος, την ιδιοπαθή αιτία όπως η χρήση αλκοόλ, την υπασβεστιαιμία και την υπερβολική χρήση επεξεργασμένων τροφίμων. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών με βιταμίνη Β1, Β2, Β6, Β12, C και φολικό οξύ.

Τα έλκη στομάχου συνήθως αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά και φάρμακα για τη μείωση και την παρεμπόδιση της έκκρισης οξέος στην επένδυση του στομάχου. Εκτός από αυτά, υπάρχουν επίσης σπιτικές θεραπείες που είναι πάντα εκεί για τη διάσωσή μας. Χωρίς πολλή καθυστέρηση ας αρχίσουμε να τα βλέπουμε –

Φυσικές θεραπείες για το έλκος στομάχου

Χυμός λάχανου
Το λάχανο είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες και είναι γνωστό ότι θεραπεύει τα έλκη. Έχει υψηλά επίπεδα γλυκοραφινίνης που βοηθάει στην εύκολη μετατροπή σε σουλφοραφάνη. Τα κύτταρα του σώματός μας βοηθούν στη χρήση αυτής της σουλφοραφάνης για την καταπολέμηση της φλεγμονής, την ταχεία επούλωση και την προστασία του σώματός μας από μεγάλη ποικιλία ιών. Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού λάχανου ως πρώτο πράγμα το πρωί βοηθά στην επούλωση του έλκους.

Χλωροφύλλη – ένα διατροφικό ποτό για την υγεία
Η χλωροφύλλη βοηθά στην αύξηση των ωφέλιμων βακτηρίων στον πεπτικό σωλήνα, βοηθώντας έτσι στην πέψη. Έχει επίσης μια αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή ιδιότητα που βοηθά στην απομάκρυνση των επιβλαβών βακτηρίων, ενώ διατηρεί τα υγιή καθώς η αφθονία οξυγόνου και η υγιής ροή του αίματος ενθαρρύνουν την απομάκρυνση των επιβλαβών ακαθαρσιών και τοξινών, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και αλκαλοποιώντας το σώμα εξισορροπώντας έτσι τα επίπεδα του pH. Το να έχετε ένα ποτήρι ζεστό νερό αναμεμειγμένο με μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη χλωροφύλλης θα πρέπει να είναι καλό, όπως ακριβώς παίρνετε οποιοδήποτε υγιεινό ποτό ή συμπληρώματα.

Συμπληρώματα γλυκόριζας
Η γλυκόριζα έχει μακρά ιστορία για τη χρήση της στην επούλωση ελκών καθώς είναι χρήσιμη στην καταπραϋντική φλεγμονή και τραυματισμό των βλεννογόνων στο πεπτικό σύστημα. Ιδιαίτερα ως μασώμενη, η απογλυκυρριζωμένη γλυκόριζα (DGL) έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική θεραπεία για την επούλωση του έλκους του στομάχου/δωδεκαδακτύλου. Για τη θεραπεία ελκών με DGL και όχι για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων, η τυπική δόση είναι 2 έως 4 δισκία (περίπου 380 mg) που λαμβάνονται πριν από τα γεύματα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ωστόσο, αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται υπό την επίβλεψη γιατρού.

Προβιοτικά
Τα προβιοτικά βοηθούν στην αποκατάσταση των ωφέλιμων βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα. Αυτό βοηθά επίσης στην επίτευξη της βέλτιστης υγείας του εντέρου, επομένως στη θεραπεία των ελκών. Σύμφωνα με την ανασκόπηση του 2014, τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξόντωση των βακτηρίων του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού . Αυτό βοηθά στη μείωση της ποσότητας των βακτηρίων που υπάρχουν, επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και βελτιώνει τα συμπτώματα του έλκους.

Μπορείτε να βρείτε τα προβιοτικά στις ακόλουθες πηγές:

Γιαούρτι
Συμπληρώματα προβιοτικών
Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Σκεφτείτε να πάρετε συμπληρώματα προβιοτικών καθώς έχουν υψηλότερη συγκέντρωση προβιοτικών ανά μερίδα με την άδεια του γιατρού σας ανάλογα με τα συμπτώματα και την κατάσταση του έλκους σας!!

naturaldiyhealth.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr