Η Συνταγή Των Βοτανολόγων Για Να Πέσει Το Ζάχαρο.

Η Συνταγή Των Βοτανολόγων Για Να Πέσει Το Ζάχαρο.

Ισορροπημένο ζάχαρο..πως θα φτιάξεις την συνταγή απο βότανα που προωθεί την υγεία.

Ένα καυτό θέμα που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό είναι η σημασία της ισορροπίας του σακχάρου στο αίμα. Η γλυκαιμία, επίσης γνωστή ως επίπεδο σακχάρου στο αίμα ή επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, είναι το μέτρο της συγκέντρωσης γλυκόζης στο αίμα. Αυτό το επίπεδο κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και επηρεάζεται από το φαγητό που τρώτε, τον τρόπο ζωής σας, τις ορμόνες, ακόμη και τη γενετική σας .

 

Φυτική ισορροπία σακχάρου αίματος
Για μερικούς, οι ανισορροπίες του σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα εύρος που είναι πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό. Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία; Το σάκχαρο στο αίμα μπορεί να επηρεάσει τόσες πολλές σωματικές λειτουργίες -την ενέργειά μας, τη συνολική μας διάθεση, τις ορμόνες, το βάρος- ακόμη και η καρδιά, τα νεφρά, τα μάτια και πολλά άλλα επηρεάζονται από το σάκχαρο του αίματος!

Η κατανάλωση μιας προσεκτικής διατροφής και η άσκηση τροποποιήσεων στον τρόπο ζωής που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών του σακχάρου στο αίμα είναι σημαντική, ωστόσο, υπάρχει επίσης ένα συναρπαστικό συστατικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε τα επίπεδά σας.

Μηλόξυδο
Σωστά, το βασικό στοιχείο της κουζίνας στο ράφι σας έχει μελετηθεί και αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και βοηθά επίσης στη ρύθμιση της ανισορροπίας του σακχάρου στο αίμα. Μια κουταλιά της σούπας πριν από τα γεύματα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αύξησης του σακχάρου στο αίμα που παρατηρείται μετά το φαγητό (Johnston et al., 2003).

Κανέλα
Το δεύτερο συστατικό μας σε αυτή τη συνταγή είναι η κανέλα. Η κανέλα είναι ένας νόστιμος και ισχυρός ρυθμιστής του σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας στη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και της γλυκόζης του αίματος (Kizilaslan & Erdem, 2019).

Tulsi ή Ιερός Βασιλικός
Ως το τελευταίο βότανο σε αυτή τη γρήγορη και εύκολη συνταγή, το τούλσι έχει υπογλυκαιμικό αποτέλεσμα. μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και στη διαχείριση άλλων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη (Agrawal et al., 1996).

Συστατικά
Μηλόξυδο
2-3 στικ από φλοιό κανέλας ( Cinnamomum spp. )
⅓ φλιτζάνι Tulsi ( Ocimum tenuiflorum ) εναέρια μέρη

Κατευθύνσεις
Τοποθετήστε τα ξυλάκια κανέλας και το τούλσι σε ένα γυάλινο βάζο.
Καλύψτε τα βότανα με μηλόξυδο, γεμίζοντας μέχρι πάνω.
Τοποθετήστε με ασφάλεια το καπάκι και αφήστε να εγχυθεί για 2 εβδομάδες.
Στραγγίστε τα βότανα και κρατήστε το υγρό.
Αποθηκεύστε το υγρό σε ένα γυάλινο βάζο και χρησιμοποιήστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε νερό πριν από τα γεύματα.
Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι όταν πίνετε το έγχυμα με το ξύδι, ώστε να βοηθήσει στην προστασία του σμάλτου των δοντιών σας λόγω οξύτητας.

*Δεδομένου ότι αυτά τα βότανα μπορεί να επηρεάσουν τη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτήν τη φόρμουλα μόνο υπό την καθοδήγηση ενός ειδικευμένου επαγγελματία υγείας.

Το κύριο συστατικό αυτής της συνταγής, το μηλόξυδο, μπορεί να είναι από μόνο του ισχυρό για να βοηθήσει στην υποστήριξη της ισορροπίας του σακχάρου στο αίμα. Συνδυάστε αυτήν την ισχυρή βάση με βότανα που βοηθούν επίσης στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και αυτομάτως έχετε ένα πολύ σημαντικό φυτικό εργαλείο για χρήση!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr