Φυλλικό οξύ στην εμμηνόπαυση. Πόσο να παίρνω;

Φυλλικό οξύ στην εμμηνόπαυση. Πόσο να παίρνω;

Το φολικό οξύ είναι η ανθρωπογενής μορφή του φυλλικού οξέος, μιας βιταμίνης Β.  Βρίσκεται φυσικά σε ορισμένα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Βρίσκεται σε βιταμίνες και εμπλουτισμένα τρόφιμα.

Βοηθά το σώμα να παράγει υγιή νέα ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματός σας. Εάν το σώμα σας δεν παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια, μπορεί να αναπτύξετε αναιμία . Η αναιμία συμβαίνει όταν το αίμα σας δεν μπορεί να μεταφέρει αρκετό οξυγόνο στο σώμα σας, γεγονός που σας κάνει χλωμό, κουρασμένο ή αδύναμο. Επίσης, εάν δεν λαμβάνετε αρκετό φολικό οξύ, θα μπορούσατε να αναπτύξετε έναν τύπο αναιμίας που ονομάζεται αναιμία ανεπάρκειας φολικού οξέος .

Το φυλλικό οξύ προστίθεται σε τρόφιμα που είναι εξευγενισμένα ή επεξεργασμένα (όχι δημητριακά ολικής αλέσεως):

Δημητριακά πρωινού (Μερικά έχουν 100% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας — ή 400 μικρογραμμάρια — φυλλικού οξέος σε κάθε μερίδα.)
Ψωμιά και ζυμαρικά
αλεύρια
Καλαμποκάλευρο
άσπρο ρύζι

Από το 1998, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ζήτησε από τους κατασκευαστές τροφίμων να προσθέτουν φολικό οξύ σε επεξεργασμένα ψωμιά, δημητριακά, αλεύρια, καλαμποκάλευρο, ζυμαρικά, ρύζι και άλλα δημητριακά. 9 Για άλλα τρόφιμα, ελέγξτε την ετικέτα Nutrition Facts στη συσκευασία για να δείτε εάν περιέχει φολικό οξύ. Η ετικέτα θα σας πει επίσης πόσο φολικό οξύ είναι σε κάθε μερίδα. Μερικές φορές, η ετικέτα θα λέει “φυλλικό οξύ” αντί για φολικό οξύ.

Πόσο να πάρω;

Μπορείτε να πάρετε αρκετό φολικό οξύ μόνο από το φαγητό. Πολλά δημητριακά πρωινού έχουν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας (400 μικρογραμμάρια) φυλλικού οξέος.

Εάν διατρέχετε κίνδυνο να μην πάρετε αρκετό φολικό οξύ , ο γιατρός ή η νοσοκόμα σας μπορεί να σας συστήσει να λαμβάνετε μια βιταμίνη με φολικό οξύ κάθε μέρα. Οι περισσότερες πολυβιταμίνες των ΗΠΑ έχουν τουλάχιστον 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος. Ελέγξτε την ετικέτα στο μπουκάλι για να βεβαιωθείτε. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα χάπι που περιέχει μόνο φολικό οξύ.

Εάν η κατάποση χαπιών είναι δύσκολη για εσάς, δοκιμάστε ένα μασώμενο ή υγρό προϊόν με φολικό οξύ.

Οι γυναίκες που έχουν περάσει από την εμμηνόπαυση εξακολουθούν να χρειάζονται 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος κάθε μέρα για καλή υγεία. Μιλήστε με το γιατρό  για το πόσο φολικό οξύ χρειάζεστε.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr