Αποτοξίνωση ήπατος με καστορέλαιο. Πως θα ακολουθήσετε την πρακτική σύμφωνα με την γιατρό. Βίντεο.

Αποτοξίνωση ήπατος με καστορέλαιο. Πως θα ακολουθήσετε την πρακτική σύμφωνα με την γιατρό. Βίντεο.

Ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και μετά περνάτε άσχημα μέχρι να ξανακοιμηθείτε; Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το ξύπνημα μεταξύ των ωρών 1 – 3 π.μ. συσχετίζεται με την «ώρα του ήπατος», έναν κύκλο στον οποίο το συκώτι σας, το μεγαλύτερο όργανο αποτοξίνωσης του σώματος, είναι πολύ ενεργό.

Με το γεγονός ότι ξυπνάτε, και κυρίως με το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε, παρουσιάζεται μια αδυναμία του οργανισμού να διαχειριστεί τις τοξίνες του και ότι μπορεί το συκώτι να σας δίνει ένα σημάδι ότι χρειάζεται μια δική του αποτοξίνωση.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε ώστε να δώσετε στο συκώτι σας λίγη αγάπη και να το βοηθήσετε στην αποτοξίνωση του. 

Η χρήση μιας συσκευασίας καστορελαίου που τοποθετείται στο δέρμα πάνω από το συκώτι είναι μια παράδοση που τιμάται αιώνες. Πολλές σχολές παραδοσιακής ιατρικής έχουν χρησιμοποιήσει καστορέλαιο για να υποστηρίξουν τη βελτιστοποιημένη ηπατική λειτουργία , να βελτιώσουν την αποτοξίνωση και την ορμονική ισορροπία και να μειώσουν τη φλεγμονή στο ήπαρ.

Το καστορέλαιο είναι πολύτιμο για το ρικινελαϊκό οξύ του, μια ένωση  που πιστεύεται ότι βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις υπερβολικές τοξίνες. Η σύγχρονη έρευνα υποστηρίζει αυτήν την πρακτική και τον ισχυρισμό .

 

Δείτε τι θα χρειαστείτε και διαβάστε μερικές εύκολες οδηγίες για να ξεκινήσετε με αυτή τη χαλαρωτική πρακτική.

Προμήθειες

Καστορέλαιο από το κατάστημα υγιεινής διατροφής (βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα λέει “χωρίς εξάνιο”)
Μεγάλο (12″x27″) κομμάτι από αλεύκαστο φυσικό μαλλί ή βαμβακερή φανέλα
Παλιό σεντόνι και παλιές πετσέτες
Πλαστική σακούλα παντοπωλείου
Θερμαντικό μαξιλάρι ή μπουκάλι ζεστού νερού
Γυάλινο βάζο σε μέγεθος τεταρτημορίου
Λαβίδα

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κομπρέσα καστορέλαιου

Διπλώστε το μεγάλο (περίπου 12″x27″) κομμάτι φανέλας σας στα τρία για να κάνετε τρεις στρώσεις.
Τοποθετήστε τη διπλωμένη φανέλα στο μεγάλο βάζο και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας καστορέλαιο, δίνοντας χρόνο στο λάδι να εισχωρήσει. Συνεχίστε να προσθέτετε καστορέλαιο μερικές κουταλιές της σούπας κάθε φορά μέχρι να μουλιάσει καλά το πανί.

Το καστορέλαιο μπορεί να λερώσει, γι’ αυτό προσέξτε το περιβάλλον σας και καλύψτε οποιεσδήποτε επιφάνειες (κρεβάτι, καρέκλα κ.λπ.) με παλιά σεντόνια ή πετσέτες.
Συνδέστε το μαξιλάρι θέρμανσης ή γεμίστε το μπουκάλι ζεστού νερού.
Αφαιρέστε προσεκτικά τη φανέλα από το βάζο με λαβίδες και τοποθετήστε το πάνω από το συκώτι.

Πάνω από τη φανέλα τοποθετείτε μια πετσέτα. Τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα πάνω από την πετσέτα και τοποθετήστε το μαξιλάρι θέρμανσης πάνω στη σακούλα για να αποτρέψετε το λάδι να λερώσει ή να κολλήσει στο θερμαντικό μαξιλάρι.

Χαλαρώστε για 30-60 λεπτά. Μπορείτε να εξασκηθείτε στις βαθιές αναπνοές, να προσευχηθείτε, να διαλογιστείτε, να ακούσετε ένα podcast ή απλώς να κλείσετε τα μάτια σας και να αφήσετε το μυαλό σας να περιπλανηθεί.
Μετά τον επιθυμητό χρόνο, αφαιρέστε τη συσκευασία και επιστρέψτε τη φανέλα στο γυάλινο δοχείο. Φυλάσσετε στο ψυγείο.
Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό σαπούνι για να αφαιρέσετε τυχόν καστορέλαιο που έχει μείνει στο δέρμα.

Πιείτε λίγο νερό ή τσάι για να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι αφού το κάνετε αυτό για να υποστηρίξετε την αποτοξίνωση.

Συχνά συνιστώ στους ασθενείς να κάνουν ένα πακέτο καστορέλαιο 1-2 φορές/εβδομάδα (ή περισσότερες!) για να βοηθήσουν στην υποστήριξη του συκωτιού τους εάν αντιμετωπίζουν ορμονική ανισορροπία και/ή προβλήματα αποτοξίνωσης ή λιπώδες ήπαρ . Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο όταν έχετε σοβαρό PMS . (Μετατοπίστε τη συσκευασία στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας.)

Διατηρήστε τη συνήθεια του πακέτου καστορέλαιου και σημειώστε τυχόν αλλαγές προς το καλύτερο που θα συμβουν στην ζωή σας. Για παράδειγμα κοιμάστε πλέον καλύτερα όλη τη νύχτα;

www.womenshealthnetwork.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr