Βελούδινα πόδια: πως να κάνετε επαγγελματική περιποίηση ποδιών στο σπίτι.

Βελούδινα πόδια: πως να κάνετε επαγγελματική περιποίηση ποδιών στο σπίτι.

Πώς να κάνετε στον εαυτό σας επαγγελματική περιποίηση ποδιών στο σπίτι
Η εποχή των σανδαλιών έφτασε.

 

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο απλώνοντας προϊόντα περιποίησης στο πρόσωπό μας και θρέφοντας τα μαλλιά μας με έλαια και φίλτρα. Προϋπολογίζουμε ακόμη και ένα καλό κομμάτι του χρόνου μας και των χρημάτων μας για μηνιαία μανικιούρ . Αμελούμε λίγο τα πόδια μας κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αυτό όμως μπορεί να φέρει αντιστρόφως ανάλογα προβλήματα αισθητική φύσεως αλλά και υγείας. 

«Η περιποίηση  ποδιών θεωρείται μια ρουτίνα πολλών βημάτων  – συμπεριλαμβανομένων των νυχιών και των πελμάτων – η οποία είναι προσαρμοσμένη για να λύνει τις ανησυχίες σας», εξηγεί η Marcela Correa, αδειούχος επαγγελματίας πεντικιούρ και ιδιοκτήτρια του Medi Pedi της Νέας Υόρκης . «Οι περιποιήσεις ποδιών χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία και προϊόντα για να διατηρήσουν υγιή, απαλά πόδια που είναι πάντα έτοιμα για σανδάλια και χωρίς πόνο».

Το να επιδοθείτε σε μια επαγγελματική περιποίηση ποδιών είναι μια ωραία απόλαυση, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε στον εαυτό σας μια περιποίηση  ποδιών στο σπίτι.Συζητάμε για την ιδανική συχνότητα και προσφέρουμε μια αναλυτική περιγραφή βήμα προς βήμα για το πώς να το  κάνετε πράξη.

Τα οφέλη της περιποίησης  ποδιών

Πέρα από τα αισθητικά πλεονεκτήματα η φροντίδα του δέρματος στα πόδια μας είναι σημαντική από την άποψη της υγείας.

«Το ξηρό, σκασμένο και κάλους δέρμα χρησιμεύει ως πύλη εισόδου για μύκητες και βακτήρια», εξηγεί η Anne Sharkey , DPM, ποδίατρος με έδρα το Ώστιν του Τέξας. Διατηρώντας το δέρμα καθαρό, απολεπισμένο και ενυδατωμένο διασφαλίζετε ότι ο φραγμός του δέρματος σας είναι στην καλύτερη δυνατή μορφή για να αποτρέψει αυτά τα παθογόνα να εισέλθουν στο σώμα μας».

Η Correa συμφωνεί, προσθέτοντας ότι όταν προσέχουμε την υγεία των ποδιών μας, είμαστε επίσης πιο ικανοί να συλλάβουμε δευτερεύοντα ζητήματα προτού μεταμορφωθούν σε κάτι μεγαλύτερο. Σκεφτείτε αλλαγές στα νύχια ή στα πέλματα  σας.

«Τις περισσότερες φορές, όταν δεν κοιτάμε τα πόδια μας καθημερινά, μικρές ενδείξεις περνούν απαρατήρητες που μας προειδοποιούν για άλλα προβλήματα», σημειώνει ο Correa. «[Η φροντίδα των ποδιών] είναι ο κρίκος που λείπει στην προληπτική φροντίδα και στην αποφυγή μακροχρόνιων και δύσκολων παθήσεων. Τα πόδια σας είναι το θεμέλιο του σώματός σας. Η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να απορρίψει τον τρόπο ζωής σας».

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε περιποίηση ποδιών;

Η Tex Song , DPM, ποδίατρος στο OrthoSouth στο Μέμφις, Τεν. συνιστά να κάνετε μια επαγγελματική, προσαρμοσμένη περιποίηση κάθε ένα έως δύο μήνες. Από εκεί, μπορείτε να συμπληρώσετε με οικιακές περιποιήσεις ποδιών που διατηρούν τα πόδια σας υγιή και χαρούμενα.

«Οι άνθρωποι που περνούν περισσότερο χρόνο στα πόδια τους λόγω του επαγγέλματός τους ή από τον αθλητισμό μπορεί να ωφεληθούν από πιο συχνή θεραπεία για την ανακούφιση από το άγχος και την ένταση στο κάτω άκρο», σημειώνει ο Δρ.

Να θυμάστε ότι είναι φυσικό οι κάλοι να αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου, ειδικά σε σχέση με το προσωπικό μας επίπεδο δραστηριότητας.  Η περιποίηση  ποδιών μερικές φορές αφορά λιγότερο την αφαίρεση των «άσχημων» προβλημάτων που επηρεάζουν την όψη αλλά περισσότερο  τη διασφάλιση της καλής υγιεινής. Ο Δρ Σονγκ λέει, «Μην κάνετε το λάθος να το παρακάνετε και να κάνετε περιποίηση ποδιών κάθε μέρα, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το δέρμα σας και να το κάνει πιο ευάλωτο σε τραυματισμούς».

Πώς να κάνετε στον εαυτό σας μια περιποίηση ποδιών στο σπίτι


Βήμα 1: Καθαρίστε και μουλιάστε
Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα πόδια σας με λίγο σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, μουλιάστε τα πόδια σας σε λίγο αλάτι epsom και ζεστό νερό για 15 λεπτά. «Λατρεύω ένα εμποτισμό με αλάτι Epsom», λέει ο Δρ Sharkey. «Τα άλατα Epsom έχουν αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν τους πόνους, κάνουν απαλή απολέπιση και ενυδατώνουν τα πόδια». 

Βήμα 2: Κάντε απολέπιση
Η απαλή απολέπιση μπορεί να σας βοηθήσει να λειάνετε τα πόδια σας για αυτή την απαλή αίσθηση του μωρού. Ο Δρ Sharkey λέει ότι μπορείτε να επιλέξετε είτε μηχανική/φυσική απολέπιση είτε χημική απολέπιση.

«Η μηχανική απολέπιση χρησιμοποιεί τρίψιμο για την αφαίρεση του ξηρού και με κάλους δέρματος. Οι αγαπημένες μου και πιο συνιστώμενες μέθοδοι μηχανικής απολέπισης είναι η χρήση απολεπιστικών με θαλασσινό αλάτι και λίμες ποδιών», λέει. 

Η χημική απολέπιση διασπά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος για να αποκαλύψει φρέσκο ​​δέρμα από κάτω. 

Βήμα 3: Θεραπεία
Τώρα είναι η ευκαιρία σας να προσαρμόσετε την όψη του ποδιού σας για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Για όσους αντιμετωπίζουν ξηρό και σκασμένο δέρμα, ο Δρ Shakey συνιστά να εφαρμόσουν πρώτα ένα βάλσαμο αποκατάστασης φτέρναςγια να βοηθήσει στην επούλωση των ρωγμών. Και προσθέτει, «Η χρήση κάλτσων αμέσως μετά την εφαρμογή βάλσαμου και λοσιόν μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της απορρόφησης».

Η Correa συνιστά να εφαρμόσετε ένα θρεπτικό λάδι στα πετσάκια και τα νύχια. Το λάδι  βοηθά επίσης στην τόνωση της ανάπτυξης των νυχιών ενώ ενισχύει τα νύχια.

Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να εφαρμόσετε οποιεσδήποτε κρέμες θεραπείας για μύκητες ή αποχρωματισμού των νυχιών, όπως συνιστάται από τον ποδίατρο, τον δερματολόγο ή τον ιατρό σας. Μπορείτε επίσης να κόψετε τα νύχια των ποδιών σας εάν μακρύνουν. Ωστόσο, η Correa λέει να φροντίσετε να τα κόψετε και να τα λιμάρετε κατευθείαν για να αποτρέψετε τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Βήμα 4: Ενυδάτωση
Τέλος, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εφαρμόσετε μια στρώση ενυδατικής κρέμας στα πόδια σας. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι μια παχύρρευστη κρέμα ποδιών με μαλακτικά συστατικά που βοηθούν στο κλείδωμα της υγρασίας.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr