Αυτή η κοινή συνήθεια θα προκαλέσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα

Αυτή η κοινή συνήθεια θα προκαλέσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα

Η τοπική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μπορεί να επηρεάσει εντελώς τη μακροζωία του δέρματός σας, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις γενικές καθημερινές σας συνήθειες. Τι τρώτε, πόσο κοιμάστε ( συν την ποιότητα αυτών των ωρών ) και τα επίπεδα άγχους σας είναι εξίσου απαραίτητα για τη διατήρηση υγιούς δέρματος όσο μεγαλώνετε.

Ακόμη και οι λεπτές συνήθειες μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην ανθεκτικότητα της επιδερμίδας σας. Στη συνέχεια, μια συνήθεια που οι ίδιοι οι δερματολόγοι προσπαθούν να αποφύγουν — και γιατί να πρέπει και εσείς.

Πώς το ποτό από ένα καλαμάκι μπορεί να προκαλέσει λεπτές γραμμές


Όπως είπε η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Mina Amin, MD, FAAD σε ένα πρόσφατο βίντεο TikTok , το να πίνετε από ένα καλαμάκι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα.

«Η επαναλαμβανόμενη χρήση καλαμιού μπορεί να σας οδηγήσει να έχετε αυτές τις επιπλέον γραμμές», λέει ο Amin. «Με τον καιρό, θα αρχίσετε να σχηματίζετε αυτές τις γραμμές σε κατάσταση ηρεμίας», προσθέτει. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και όταν δεν πίνετε από το καλαμάκι, οι λεπτές γραμμές θα κολλήσουν.

Αυτές οι γραμμές ονομάζονται συχνά «γραμμές καπνιστών», καθώς τόσο το να πίνεις από καλαμάκι όσο και το κάπνισμα συνεπάγονται το συνεχές μάζεμα των χειλιών σου, δημιουργώντας παρόμοια αποτελέσματα στο δέρμα. (Αν και το κάπνισμα εκθέτει επίσης το δέρμα σας σε ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία ακόμη περισσότερο.)

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πιείτε ποτέ ξανά από ένα καλαμάκι – μερικές φορές, δεν πρόκειται να κάνει μεγάλη διαφορά. Αλλά αν είστε κάποιος που χρησιμοποιεί ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό με καλαμάκι όλη μέρα κάθε μέρα, τότε ίσως αξίζει να το σημειώσετε.

Πώς να υποστηρίξετε τη μακροζωία του δέρματος
Ανεξάρτητα από το αν είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε τη συνήθεια με το άχυρο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι για να υποστηρίξετε το σφιχτό, ελαστικό δέρμα γύρω από το στόμα (και όχι μόνο). Παρακάτω, μερικές γρήγορες συμβουλές:

Πάρτε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου: Καθώς μεγαλώνετε, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει φυσικά να μειώνεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Για να υποστηρίξετε αυτήν την κρίσιμη λειτουργία του δέρματος, λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου καθημερινά. Δεν αξίζει κάθε προϊόν το δολάριο σας, γι’ αυτό ξεκινήστε με αυτήν την επιμελημένη λίστα από ένα Ph.D.
Βουτήξτε το δέρμα σας στην ενυδάτωση: Το ξηρό δέρμα θα φαίνεται πιο ζαρωμένο, γι’ αυτό κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να συμβαδίσετε με την τοπική ενυδάτωση από ορούς, ενυδατικές κρέμες και λάδια προσώπου. Και, φυσικά, βάλσαμο για τα χείλη .
Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο: Αν δεν το κάνετε ήδη, αφοσιωθείτε στην καθημερινή αντηλιακή φροντίδα . Αυτό σημαίνει να φοράτε SPF κάθε μέρα (και να εφαρμόζετε ξανά το μεσημέρι εάν είστε στον ήλιο) και να περιορίζετε την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο – με άλλα λόγια, να μην κάνετε υπερβολική ηλιοθεραπεία. Μπορεί επίσης να θέλετε να επενδύσετε σε ένα lip balm με SPF.

Η επανειλημμένη κατανάλωση από ένα καλαμάκι μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης γραμμών στα χείλη . Για να περιορίσετε αυτά τα χαρακτικά, σκεφτείτε να πίνετε από το χείλος και να υποστηρίξετε την υγεία του δέρματός σας με τοπικά προϊόντα, τροφές ή συμπληρώματα πλούσιες σε κολλαγόνο και κατάλληλη αντηλιακή φροντίδα. 

www.mindbodygreen.com/

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr