Πώς να χάσετε 50, 75, 100+ κιλά—από 3 προπονητές υγείας που το έχουν κάνει μόνοι τους

Πώς να χάσετε 50, 75, 100+ κιλά—από 3 προπονητές υγείας που το έχουν κάνει μόνοι τους

Χρησιμοποιήστε αυτές τις στρατηγικές νοοτροπίας για να ξεπεράσετε το τρόμο—και επιτέλους να γνωρίσετε το σώμα σας έχοντας συντροφιά το καλύτερο σας συναίσθημα.

Ήταν 2008 όταν ο Dom Matteo ανέβηκε στη ζυγαριά και είδε τον αριθμό 300.
Τότε ήταν που σταμάτησε να ζυγίζεται.

Το 2009, ο Stephen Box αποφάσισε: «Απλώς θα γίνω χοντρός για πάντα. Ο, τι να ‘ναι.’

Αφού προσπάθησε επιμελώς να χάσει λίπος για τριάντα χρόνια, η Katey Caswell ήταν ακόμα νοσηρά παχύσαρκη. Αναρωτήθηκε, «Θα λειτουργήσει ποτέ κάτι;»

Αυτή δεν είναι μια ιστορία για τρεις ανθρώπους που τα παράτησαν.
Μάλλον, πρόκειται για τρεις ανθρώπους που συνέχισαν – ξεπερνώντας τις σχεδόν καθολικές αποτυχίες και προκλήσεις κατά τη διάρκεια σημαντικών μετασχηματισμών του σώματος.

Όχι μόνο έχασαν και οι τρεις τελικά 80 και πλέον κιλά ο καθένας, αλλά άλλαξαν και με άλλους τρόπους: ο Dom, ο Stephen και η Katey έγιναν όλοι πιστοποιημένοι προπονητές υγείας και διατροφής που τώρα βοηθούν άλλους να τρώνε, να κινούνται και να ζουν καλύτερα.

Σε αυτήν την ιστορία, θα ανακαλύψετε τις κορυφαίες στρατηγικές νοοτροπίας τους για επιμονή όταν η απώλεια λίπους είναι αδύνατη (ή τουλάχιστον απλώς πολύ απογοητευτική).

Προειδοποίηση: Δεν είναι κάθε στρατηγική που σας ταιριάζει.

Η πρότασή μας: Διαβάστε αυτή την ιστορία μέσα από τον φακό της προσωπικής σας εμπειρίας. Δοκιμάστε αυτό που σας ταιριάζει και αφήστε στην άκρη οτιδήποτε δεν ταιριάζει.

Ο Dominic Matteo , PN2-MHC, είναι προπονητής διατροφής και υγείας για 12 χρόνια. Είναι καθοδηγητής των σπουδαστών του masterclass του Precision Nutrition. Πρώην επαγγελματίας πληροφορικής, έχασε περισσότερα από 100 κιλά.

Η Katey Caswell , PN2-MHC, NBC-HWC, είναι μια ανεξάρτητη προπονήτρια διατροφής, υγείας και ζωής που ειδικεύεται στο να βοηθά τις γυναίκες να επιτύχουν τους στόχους τους για την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Έχασε περισσότερα από 120 κιλά. Μάθετε περισσότερα για αυτήν στο KateyCaswell.com

Ο Stephen Box , PN2-MHC, έγινε προπονητής διατροφής και δύναμης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του για να χάσει 80 κιλά. Εκτός από το ότι υπηρετεί ως ειδικός για την αλληλεπίδραση της κοινότητας για την Precision Nutrition, φιλοξενεί το podcast Unshakable Habits καθώς και καθοδηγεί πελάτες. Μάθετε περισσότερα για αυτόν στο UnshakableHabits .

1. Γνωρίστε το μέλλον σας.
Πριν αλλάξετε αυτό που τρώτε ή πώς κινείστε, σκεφτείτε την εξής ερώτηση:

Τι θέλεις ΤΕΛΙΚΑ;

Αυτό το πράγμα που πραγματικά αναζητάτε πιθανότατα δεν είναι απλώς ένας στόχος (για παράδειγμα, ένα πιο λεπτο σώμα), λέει ο προπονητής Stephen Box.

Πιθανότατα, ο στόχος σας αντιπροσωπεύει απλώς αυτό που βαθιά και αληθινά αναζητάτε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε το να είστε σε μικρότερο σώμα με περισσότερη αυτοπεποίθηση και να είστε ο τύπος του ατόμου που αντιμετωπίζει προκλήσεις και καλωσορίζει τις νέες εμπειρίες.

Αφιερώστε χρόνο για να οραματιστείτε ολόκληρο το άτομο. (Όχι μόνο το σώμα.)

Πάρτε τον κόουτς Στέφεν. Το όραμά του τον πήγε πίσω στο χρόνο, όταν ήταν αθλητικός, γεμάτος ενέργεια, αυτοπεποίθηση και χαρούμενος.

Ήθελε το πιο αδύνατο σώμα που είχε τότε, σίγουρα. Αλλά κυρίως, ήθελε να επιστρέψει σε αυτό το αίσθημα ζωτικότητας.

Για τον Coach Dom, το όραμα του ήταν ξεκάυαρο σχχετικά με το ποιος δεν ήθελε να είναι.

Είχε γίνει πρόσφατα πατέρας και ένας στενός φίλος είχε επίσης πεθάνει απροσδόκητα από θρόμβο αίματος. Ο κόουτς Ντομ ήθελε ο γιος του να μεγαλώσει με τον πατέρα του στη ζωή του.

«Ποτέ δεν ήθελα ο γιος μου να με δει σε μια ανθυγιεινή κατάσταση», λέει.

Αυτά τα οράματα επέτρεψαν στους προπονητές Dom και Stephen να είναι πιο αποφασιστικοί καθώς έπαιρναν αποφάσεις όπως, “Πρέπει να παραλείψω την προπόνησή μου;” και “Πρέπει να προσπαθήσω;”

Αναρωτήθηκαν: «Τι θα αποφάσιζα στο μέλλον;»

Τώρα, περισσότερο από μια δεκαετία αφότου έχασε πάνω από 100 κιλά, ο Coach Dom εξακολουθεί να κρατά μια φράση από τον Trevor Kashey, PhD, στον πίνακα του:

«Το να έχεις αυτό που θέλεις είναι μια παρενέργεια του να είσαι το άτομο που χρειάζεται για να το αποκτήσεις».

Πώς να οραματιστείτε το μέλλον εσείς
Φανταστείτε τον εαυτό σας ένα ή δύο χρόνια στο μέλλον. Είσαι στο σώμα που θέλεις.

Τι διαφορετικό έχει η ζωή σου;
Τι κάνεις που δεν μπορείς να κάνεις τώρα;
Πως αισθάνεσαι?
Τι φοράς?
Πού δουλεύεις?
Ποιοί είναι οι φίλοι σου?
Πως περνας τον χρονο σου?
Τι λένε οι άλλοι για σένα;
Φανταστείτε κάθε λεπτομέρεια.

Αποτυπώστε αυτό το όραμα με λέξεις (όπως μια καρτ ποστάλ προορισμού ), εικόνες (όπως πίνακας όρασης) ή σε μήνυμα βίντεο ή ήχου.

Καθώς το ταξίδι σας για την απώλεια λίπους ξετυλίγεται, αναρωτηθείτε περιοδικά:

▶ Τι μπορώ να κάνω σήμερα για να γίνω ο άνθρωπος που θέλω να γίνω αύριο;

Ίσως είναι να τρώτε πρωινό αντί να το παραλείπετε, να πίνετε ένα επιπλέον ποτήρι νερό ή να παίρνετε δύο αργές αναπνοές πριν από την πρώτη σας μπουκιά του δείπνου.

«Διαλέξτε ένα πράγμα που θα σας κάνει να νιώθετε επιτυχημένοι, καθημερινά », λέει ο Coach Katey. «Μόλις το κάνεις αυτό, είσαι καλός».

▶ Έχει αλλάξει η βλέψη μου;

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το όραμά σας γίνεται πραγματικότητα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Πολύ πριν χάσετε 50+ κιλά, για παράδειγμα, πιθανότατα θα βιώσετε περισσότερη ενέργεια—και θα είστε σε θέση να κάνετε πολλά πράγματα που κάποτε φαίνονταν αδύνατα.

Όταν συμβεί αυτό, έχετε μερικές επιλογές.

Μερικοί πελάτες επιλέγουν να οραματιστούν ξανά τον μελλοντικό τους εαυτό. Για παράδειγμα, εάν το αρχικό όραμα κάποιου αφορούσε το παιχνίδι μπάλας με τα παιδιά του, η διευρυμένη όρασή του μπορεί να περιλαμβάνει το να γίνει άπληστος δρομέας, πεζοπόρος ή CrossFitter.

Άλλοι, ωστόσο, συνειδητοποιούν ότι είναι ήδη το άτομο που θέλουν να είναι. Είναι ευχαριστημένοι με αυτό, παρόλο που δεν έχουν χάσει τόσο βάρος όσο πίστευαν. Δεν πειράζει κι αυτό.

2. Εστιάστε περισσότερο στις ενέργειες και λιγότερο στα αποτελέσματα.
Μπορεί να χρειαστούν ένα ή δύο χρόνια για να χάσετε 50+ κιλά.

Όταν το ταξίδι σας διαρκεί τόσο πολύ, μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσετε τα αξιοθέατα στη γραμμή του τερματισμού, λέει ο Coach Dom.

Ωστόσο, δίνοντας έμφαση στις καθημερινές σας ενέργειες περισσότερο από τον τελικό προορισμό, μπορείτε να σπάσετε αυτή την οδύσσεια πολλών μηνών σε πολλές πιο σύντομες, πιο εφικτές ημερήσιες εκδρομές όπως…

Πηγαίνοντας από το μηδέν σε μία μερίδα λαχανικών την ημέρα
Αλλαγή και πέρασμα από τις μεγάλες πατάτες στις μέτριες
Περπατώντας 10 λεπτά περισσότερα από ότι περπατούσες την προηγούμενη εβδομάδα
Ένα άλλο πλεονέκτημα: Η συμπεριφορά σας σας βοήθησε όσο δεν φανταζόσασταν, στον αυτοελεγχό σας παρά στο μέγεθος του σώματός σας.

«Προσπαθώντας συνεχώς να κάνετε την καλύτερη δυνατή δράση, αυξάνετε την πιθανότητα του αποτελέσματος που επιθυμείτε», λέει ο Coach Dom.

Για να επισημάνετε τις επιτυχίες συμπεριφοράς σας , δοκιμάστε τα παρακάτω.

Παρατηρήστε ποια μικρά πράγματα κάνετε σωστά.
«Είναι τόσο εύκολο να εστιάζεις στα αρνητικά», λέει ο Coach Katey.

Για να παραμείνετε σίγουροι και με κίνητρο, ωστόσο, θέλετε να ρίξετε τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτό που κάνετε καλά, λέει. Το πιθανότερο είναι ότι αλλάζετε περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

(BTW, η εσωτερική μας έρευνα δείχνει : Το να κάνεις μερικά πράγματα με συνέπεια είναι πολύ πιο σημαντικό από το να προσπαθείς να κάνεις τα πάντα τέλεια.)

Αντί να δέρνεις τον εαυτό σου για  τα λάθη που προκυπτουν
Μετά από ένα συμβάν πυροδότησης προχωράς ακάθεκτος και συνεχίζεις ώστε να….

✅ Φάτε ένα πλήρες φαγητό
✅ Προγραμματίστε ένα γεύμα

✅Κινήστε το σώμα σας

✅ Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

✅ Συντονιστείτε στην πείνα και την πληρότητα

✅ Δοκιμάστε ένα νέο λαχανικό

✅ Διαχειριστείτε το άγχος

Κατέβασμα ταχύτητας όπως χρειάζεται.
Μερικές φορές, θα νιώσετε σαν να ταξιδεύετε με αυτόματο πιλότο.

Άλλες φορές, μπορεί να φαίνεται ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι εδώ για να σαμποτάρει τις προσπάθειές σας να φάτε ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα ή να πάτε στο γυμναστήριο.

Επιπλέον, μερικές μέρες θα αισθάνεστε εξαιρετικά παρακινημένοι. Άλλες μέρες θα λαχταράτε παγωτό για δείπνο και ώρες ποιοτικού χρόνου στο αγαπημένο σας ανάκλιντρο.

Γι’ αυτό το Coach Dom σας προτείνει να σκεφτείτε την προσπάθειά σας σαν καντράν. Κατά τη διάρκεια εύκολων διατάσεων, μπορείτε να κρατήσετε το καντράν στριφογυρισμένο, σε επτά ή υψηλότερο.

Σε πιο δύσκολες στιγμές, ωστόσο, σκεφτείτε να το απορρίψετε σε κάτι που σας φαίνεται πιο διαχειρίσιμο.

«Αποφάσισα να κάνω τα πράγματα που θεωρούσα σημαντικά στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου κάθε μέρα», λέει ο Coach Dom. «Κάποιες μέρες, το καλύτερο από τις δυνατότητές μου ήταν ίσως το 50 τοις εκατό. Άλλες μέρες ήταν 80 τοις εκατό. Αλλά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα κάθε μέρα».

Κλιμακώνοντας την προσπάθειά σας πάνω-κάτω με βάση το τι συμβαίνει στη ζωή σας, θα είστε σε θέση να μεταβείτε από μια νοοτροπία «όλα ή τίποτα» σε μια νοοτροπία «πάντα κάτι», λέει ο Coach Dom.

Προσπάθειες που σε εξελίσσουν 

Για παράδειγμα, κάποιος προτείνει να παρκάρετε πιο μακριά για να περπατήσετε περισσότερο, να κάνετε τρεις απο τριάντα λεπτά προπονήσεις την εβδομάδα, συν δύο εικοσάλεπτες συνεδρίες περπάτημα. ή να κάνετε έντονη καθημερινή εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου.

3. Μάθετε τι δεν είστε διατεθειμένοι να αποχωριστείτε:
Θα υπάρξουν μερικά φαγητά και εμπειρίες που δεν θέλετε να εγκαταλείψετε—καθώς και άλλα που απλά δεν είστε διατεθειμένοι να δοκιμάσετε.

Είναι οκέι αυττό δεν χρειάζεται άγχος. Απλά προσαρμόστε το!

Τα καλά νέα:

ΕΣΕΙΣ πρέπει να αποφασίσετε ποιες αλλαγές είστε διατεθειμένοι να κάνετε και να διατηρήσετε.

Για παράδειγμα, στην αρχή του ταξιδιού του για την απώλεια λίπους, ο προπονητής Stephen δεν ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει το γρήγορο φαγητό.

Το έτρωγε κάθε μέρα, μια-δυο φορές την ημέρα.

Γιατί το αγάπησε.

Και ήταν βολικό.

Αντί να το παρατήσει, έθεσε μια πολύ διαφορετική πρόκληση για τον εαυτό του:

Βρείτε έναν τρόπο να χάσετε λίπος ενώ εξακολουθείτε να τρώτε πίτσα, τάκος και μπέργκερ.

Πρώτα, μείωσε τα γεύματά του – παραγγέλνοντας λιγότερες φέτες πίτσα, λιγότερα tacos και μικρότερα μπιφτέκια και πατάτες τηγανιτές.

Τελικά έκανε διαφορετικές επιλογές, όπως να πάρει ψητές πατάτες αντί για πατάτες και σάντουιτς κοτόπουλου στη σχάρα αντί για μπιφτέκια.

Διπλό cheeseburger (740 θερμίδες), κανονικό cheeseburger (520 θερμίδες), σάντουιτς κοτόπουλο στη σχάρα (350 θερμίδες), μεγάλες πατάτες (490 θερμίδες), μέτριες πατάτες (320 θερμίδες), ψητή πατάτα με κρέμα γάλακτος ( 310 θερμίδες), ψητή πατάτα χωρίς κρέμα γάλακτος (270 θερμίδες), 10 tacos (1800 θερμίδες), 6 tacos (1000 θερμίδες), quesadilla κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος (540 θερμίδες), quesadilla κοτόπουλο σκέτη (520 θερμίδες).
«Έχασα τα πρώτα 40 κιλά με αυτόν τον τρόπο», λέει ο προπονητής Stephen.

Με την πάροδο του χρόνου, ο προπονητής Stephen ήταν πρόθυμος να κάνει μεγαλύτερες αλλαγές, όπως να μαγειρέψει μερικά από τα γεύματά του στο σπίτι.

Το μπιφτέκι γρήγορου φαγητού του μετατράπηκε σε ένα από μοσχαρίσιο κρέας με χαμηλά λιπαρά. Το  ψωμάκι έγινε ολικής αλέσεως.

Και το στοίβαξε με πολλά λαχανικά.

“Αντί να στοχεύετε στις καλύτερες επιλογές, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε συνεχώς ελαφρώς καλύτερες επιλογές”, λέει ο Coach Stephen.

Για να το κάνετε αυτό, εξετάστε αυτές τις ερωτήσεις:

Ποιες μικρές αλλαγές προσπαθείτε;
Ποια κάπως πιο υγιεινά τρόφιμα είστε διατεθειμένοι να φάτε;
Ποιες μερίδες είστε διατεθειμένοι να μικρύνετε, λίγο;

4. Σταθείτε στην κορυφή και περιμένετε.

Όταν τρώτε λιγότερο και χάνετε βάρος, καίτε λιγότερες θερμίδες, χάρη σε ένα ενοχλητικό φαινόμενο που ονομάζεται «μεταβολική προσαρμογή».

 

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει όλο και πιο δύσκολο να χάσετε κάθε επόμενο κιλό.

Για μερικούς ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι η απώλεια βάρους μπορεί να επιβραδυνθεί – ίσως ακόμη και να σταματήσει.

Κάνε υπομονή.
Εάν ξεκινήσατε το ταξίδι απώλειας βάρους έχοντας κατά νου ένα συγκεκριμένο βάρος ζυγαριάς, τα οροπέδια μπορεί να αισθάνονται σαν να κολλάνε σε ακινητοποιημένη κυκλοφορία.

Αυτή η απογοήτευση, ωστόσο, γενικά προέρχεται από την υπερβολική έμφαση στο αποτέλεσμα, λέει ο Coach Dom.

«Όταν έχανα βάρος, έλεγα στον εαυτό μου ότι το αποτέλεσμα θα ερχόταν αν έκανα τη δουλειά που χρειάζεται να κάνω», λέει ο Coach Dom.

«Αντί να στοχεύσω σε ένα συγκεκριμένο βάρος, προσπάθησα νανα κάνω το καλύτερό μου κάθε μέρα για ένα χρόνο. Μετατοπίζοντας τον στόχο μου σε κάτι που μπορούσα να ελέγξω πλήρως, αρνήθηκα τα συναισθήματα που μου εμφανίζονταν όταν το σώμα μου δεν συμπεριφερόταν όπως περίμενα».

Εξακολουθείτε να κάνετε επιλογές που ευθυγραμμίζονται με αυτό που χρειάζεστε για το Μέλλον;

Πόσο σταθερά τρώτε αργά μέχρι να χορτάσετε, και ασκείστε ώστε να συμπεριλάβετε ολόκληρα τρόφιμα; Το συναισθηματικό φαγητό ή το άγχος έχει ξαναμπεί στη ζωή σας σαν πρώην εραστής; Τι θα λέγατε για τις αλόγιστες θερμίδες;

Διπλασιάστε την ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Ο προπονητής Stephen χτύπησε έκανε αρκετές αναμονές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του για να χάσει 80 κιλά.

Κάθε φορά, άλλαζε την εστίασή του μακριά από αυτό που ήταν εκτός ελέγχου του (η ζυγαριά) σε αυτό που ήταν υπό τον έλεγχό του: τη συμπεριφορά του.

«Επικεντρώθηκα πραγματικά στο να κάνω μικρές βελτιώσεις και να βελτιώσω τις δεξιότητές μου», λέει. «Ακόμη και όταν η ζυγαριά δεν κινούνταν, ένιωθα ότι βελτιωνόμουν σε αυτούς τους άλλους τομείς και αυτό με κράτησε συγκεντρωμένο και με κίνητρο».

Σκεφτείτε: Ποιες πρόσθετες δεξιότητες μπορείτε να προσθέσετε ή να επεκτείνετε;

Για παράδειγμα, εάν περπατάτε με συνέπεια, ίσως προσθέσετε προπόνηση ενδυνάμωσης στη ρουτίνα άσκησής σας. Ή ίσως κλίνετε να τρώτε αργά και προσεκτικά, βλέποντας αν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε όταν νιώθετε απλώς ικανοποιημένοι, ακόμα κι αν έχει μείνει φαγητό στο πιάτο σας.

Αμφισβητήστε την κλίμακα.
Κάποια στιγμή, μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε αγκαλιάσει όλες τις δεξιότητες που είστε διατεθειμένοι να αγκαλιάσετε. Ίσως και εσείς να ζείτε το όραμά σας.

Ταυτόχρονα, ίσως δεν έχετε φτάσει στο βάρος που αρχικά νομίζατε ότι θέλατε.

Σκεφτείτε:

Είναι αυτό το βάρος της ζυγαριάς πραγματικά το σωστό βάρος για ΕΣΑΣ;

Άλλωστε, τα «βαρίδια των στόχων» πολλών ανθρώπων είναι και λίγο αυθαίρετα. 

Ένας αριθμός κλίμακας είναι ακριβώς αυτό — ένας αριθμός.

Δεν είναι μέτρο της αξίας σου ως άτομο.

Αντί να κρίνετε τον εαυτό σας με έναν αριθμό, επικεντρωθείτε στις καθημερινές σας πράξεις. Εξακολουθείτε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές, τις περισσότερες φορές; Αν ναι, αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο ώστε να νιώθετε ΥΠΕΡΟΧΑ.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να γιορτάσετε το πιο αδύνατο, δυνατό, πιο υγιές σώμα σας και το πώς αυτό άλλαξε τη ζωή σας ήδη.

Τι μπορείτε να καταφέρετε με αυτό το σώμα που δεν μπορούσατε πριν;

Οι πιθανότητες είναι, είναι πολλά – και αυτό μπορεί να είναι αρκετό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr