Ρουτίνα περιποίησης δέρματος: Βασικές αγιουρβεδικές συμβουλές για λαμπερό δέρμα

Ρουτίνα περιποίησης δέρματος: Βασικές αγιουρβεδικές συμβουλές για λαμπερό δέρμα

Ακολουθήστε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που προτείνει η Αγιουρβέδα. Αυτές οι συμβουλές ομορφιάς της Αγιουρβέδα θα βοηθήσουν το δέρμα σας να λάμπει όπως ποτέ άλλοτε!

Ρουτίνα περιποίησης δέρματος: Βασικές αγιουρβεδικές συμβουλές για λαμπερό δέρμα
Η Αγιουρβέδα έχει πολλές αποτελεσματικές θεραπείες που θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας. Η Αγιουρβέδα έχει πολλές θεραπείες για δερματικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλά βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να χρησιμοποίησετε γι αυτλον τον σκοπό.

Η Αγιουρβέδα βασίζεται σε φυσικές λύσεις
Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το δέρμα μας πιο υγιές και καθαρό, ωστόσο τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζουμε μόνο απογοήτευση. Το ξηρό, θαμπό κατεστραμμένο δέρμα μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας. Οι αγορές πλημμυρίζουν από προϊόντα που ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα αλλά αποδεικνύονται εφιάλτης μακροπρόθεσμα. Η εξάρτησή μας από αυτά τα εμπορικά προϊόντα δέρματος έχει αυξηθεί λόγω του πολυάσχολου προγράμματός μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε χρόνο να χρησιμοποιήσουμε σπιτικές θεραπείες για τις οποίες έχουμε μεγαλώσει ακούγοντας. Η Αγιουρβέδα εφαρμόζει τον παλιό τρόπο χρήσης συστατικών και βοτάνων κουζίνας για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων.

Σύμφωνα με τον Yogi Anoop, ειδικό της Αγιουρβέδα

, “Η Αγιουρβέδα λέει ότι η υγεία του δέρματός σας εξαρτάται από δύο παράγοντες – σωματικό και ψυχολογικό. Τα τρόφιμα που καταναλώνετε επηρεάζουν τη λειτουργία του σώματος, η οποία αντανακλά περαιτέρω στο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, Η ψυχολογική κατάσταση, είτε είσαι χαρούμενος είτε λυπημένος, θα εμφανιστεί στο δέρμα σου».Προκειμένου να αποκτήσετε ένα λαμπερό δέρμα, είναι σημαντικό να φορτώνετε υγιεινές τροφές, ειδικά αυτές που επηρεάζουν άμεσα την υγεία του δέρματός σας.

Εδώ είναι οι τροφές που προτείνει ο Yogi Anoop για λαμπερό δέρμα

-1. Απαραίτητα λιπαρά οξέα

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι λίπη που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου σας. Αυτά βοηθούν στον έλεγχο και τη ρύθμιση των ψυχολογικών λειτουργιών σας. Τροφές με αυτά τα λιπαρά οξέα περιλαμβάνουν καρύδια, ελαιόλαδο, λιναρόσπορους, αμύγδαλα, τροφές ολικής αλέσεως, κ.ά., που βοηθούν στο να διατηρείτε το μυαλό σας ήρεμο και χωρίς άγχος. 

2. Αλκαλικές τροφές

Το σώμα σας χρειάζεται να αλκαλοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει να εξουδετερώσει τα οξέα που σχηματίζονται στο σώμα. Οι αλκαλικές τροφές βοηθούν το σώμα να παράγει τις δικές του υγιείς ορμόνες, οι οποίες βοηθούν περαιτέρω να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές. Συμπεριλάβετε τρόφιμα στη διατροφή σας όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά και φασόλια, ξηρούς καρπούς και σπόρους που είναι αλκαλικής φύσης.

3. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα μέταλλα που βοηθούν το συκώτι σας να λειτουργεί σωστά. Η υγεία του ήπατός σας αντανακλάται στο δέρμα σας. Έτσι, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο μπορεί να διατηρήσει το συκώτι και το δέρμα σας υγιή. Συμπεριλάβετε περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μαύρη σοκολάτα, σύκα, μπανάνα, σπόρους, αβοκάντο κ.ά.Εκτός από τα τρόφιμα, μπορείτε να φέρετε και υλικά κουζίνας για να σας σώσει.

Η Ayurvedacharya Dr. Partap Chauhan, Διευθυντής της Jiva Ayurveda προτείνει μερικά συστατικά κουζίνας που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να λάμψει.

1. Τσάι χαμομηλιού και Fuller’s Earth (Multani Mitti).Το χαμομήλι βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος και οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες θα καταπολεμήσουν τα μικρόβια που προκαλούν την ακμή.Στραγγίστε μισό φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού (χωρίς ζάχαρη) και ανακατέψτε το με 3 κουταλάκια του τσαγιού γεμάτη γάλα. Εφαρμόστε αυτή την μάσκα δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα, τη βαθιά βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Το χαμομήλι βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος

2. Σανδαλόξυλο και Γιαούρτι

Ο γαλακτοβάκιλλος, ένα καλό βακτήριο, κάνει δύο υπέροχα πράγματα – πρώτον, πήζει το γάλα σε γιαούρτι και δεύτερον, κάνει το δέρμα σας λαμπερό.Πάρτε μερικά κουταλάκια του γλυκού σκόνη σανταλόξυλου, προσθέστε 3 κουταλιές φρέσκο ​​γιαούρτι, προσθέστε μερικές σταγόνες ροδόνερο και η μάσκα προσώπου σας είναι έτοιμη. Κρατήστε τη στο δέρμα σας (πρόσωπο, λαιμό και χέρια) για 15 λεπτά πριν το μπάνιο.

Εκτός από αυτά, το neem ή το neemba όπως είναι γνωστό στις Αγιουρβεδικές γραφές έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες. χάρη στις διάφορες θεραπευτικές του ιδιότητες. Οι αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες το έχουν κάνει δημοφιλές φάρμακο για το δέρμα. Χρησιμοποιήστε το neem ως μέρος της καθημερινής φροντίδας του δέρματος σας και εξασφαλίστε ένα υγιές δέρμα. Μπορείτε να το προσθέσετε με multani mitti και να κάνετε μια πάστα και να το απλώνετε τακτικά. Φάτε μια ισορροπημένη διατροφή, ασκηθείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά, χρησιμοποιήστε φυσικά συστατικά στο δέρμα σας και είστε έτοιμοι!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr