ΠΟΤΕ Μην Κάνετε Αυτά Τα 7 Πράγματα Όταν Έχετε Δυσκοιλιότητα

ΠΟΤΕ Μην Κάνετε Αυτά Τα 7 Πράγματα Όταν Έχετε Δυσκοιλιότητα

Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν έχετε δυσκοιλιότητα
Έχετε την τάση να έχετε δυσκοιλιότητα; Ενώ μπορείτε να καταναλώσετε απο την μία μπανάνες για να βελτιώσετε την κινητικότητα του εντέρου σας από την άλλη, ορισμένες διατροφικές σας επιλογές μπορεί να δυσκολέψουν αρκετά την ποιότητα της ζωής κι της καθημερινότητας σας και να να επιδεινώσουν τη δυσκοιλιότητα σας. Φροντίστε να αποφύγετε αυτά τα λάθη εάν θέλετε ανακούφιση.

Μην πίνετε καφέ.

Η καφεΐνη στον καφέ μπορεί να σας αφαιρέσει την ενυδάτωση που χρειάζεται για τις σωστές κινήσεις του εντέρου. Το νερό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. 

Μην τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα
Τα επεξεργασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη και να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά περιέχουν επίσης φρουκτάνες για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και αέρια.

Μην καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα
Η ανεπάρκεια του ενζύμου λακτάση στο έντερο για τη διάσπαση της λακτόζης από τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και φούσκωμα. Αποφύγετε λοιπόν τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, όπως η κρέμα γάλακτος, το αγελαδινό γάλα και το επεξεργασμένο τυρί. 

Μην πάρετε Παυσίπονα
Η τακτική λήψη παυσίπονων όπως η ιβουπροφαίνη μπορεί επίσης να συμβάλει στη δυσκοιλιότητα. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε σε ακεταμινοφαίνη, αλλά και πάλι πάντα να μιλάτε με το γιατρό σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή.

Μην πάρετε συμπληρώματα ασβεστίου και σιδήρου
 Τα συμπληρώματα ασβεστίου και σιδήρου μπορούν να επιβραδύνουν τις συσπάσεις του γαστρεντερικού συστήματος και να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα. Έτσι, εάν έχετε μια ιατρική πάθηση που απαιτεί να παίρνετε αυτά τα συμπληρώματα, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από τον γιατρό σας εναλλακτικές λύσεις. Διαβάστε επίσης – Πόνος στην πλάτη στις γυναίκες μετά τα 40: Εκπληκτικές αιτίες και 7 συμβουλές πρόληψης

Μην καταναλώσετε καθαρτικά
Μπορεί απλώς να πάρετε ένα καθαρτικό για να αντιμετωπίσετε τον αριθμό των επισκέψεων στο μπάνιο, αλλά μπορεί απλώς να έχει παρενέργειες όπως δυσκοιλιότητα. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε κανένα καθαρτικό περισσότερο από μια εβδομάδα χωρίς να ενημερώσετε το γιατρό σας.

Μην παραλείπετε την άσκηση σας.
Καμία άσκηση και μειωμένη σωματική δραστηριότητα συνδέονται με μειωμένη κίνηση του εντέρου. Έτσι, εάν έχετε δυσκοιλιότητα, η παράλειψη της ρουτίνας γυμναστικής σας δεν θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. 

www.thehealthsite.com/

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr