Τα μυστικά για τις πιο νόστιμες μελιτζάνες στη σχάρα

Τα μυστικά για τις πιο νόστιμες μελιτζάνες στη σχάρα

Λατρεύουμε τις μελιτζάνες, που είναι τώρα στα καλύτερά τους, ιδίως όταν πρόκειται για ψητές στο γκριλ. Υπάρχουν, όμως, μερικά μικρά μυστικά για να κάνουμε τα ψητά αυτά λαχανικά ακόμη πιο νόστιμα και να τα καταναλώσουμε ως έχουν ή να τα βάλουμε κομμένα σε μια καλοκαιρινή σαλάτα, σε ένα πιάτο ζυμαρικών, σε σάντουιτς, ακόμη και επάνω σε μια πίτσα.

Πόσο μας αρέσει να βλέπουμε τις φέτες της μελιτζάνας να παίρνουν αυτές τις χαρακτηριστικές μαύρες ρίγες, όσο ψήνονται πάνω στη σχάρα. Το μεγάλο τους σχήμα βοηθά να μην πέσουν κάτω στα κάρβουνα, ενώ η ήπια γεύση τους ταιριάζει με όλων των ειδών τα καρυκεύματα.

Με τι καρυκεύουμε τις μελιτζάνες πριν το ψήσιμο
Δεν χρειάζονται πολλά πολλά: λίγο αλάτι, κόκκοι ροζ πιπεριού, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, η οποία ταιριάζει πολύ στην μελιτζάνα, αλλά αυτό είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Αν δεν σας αρέσει το πιπέρι, μπορείτε να το παραλείψετε. Επίσης, η ρίγανη αντικαθίσταται εύκολα από άλλα βότανα, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο. Μια άλλη εναλλακτική είναι να μη χρησιμοποιήσετε τίποτα από όλα αυτά και στη θέση τους να δοκιμάσετε κάποιο μπαχαρικό σε μικρή ποσότητα, δοκιμαστικά, όπως λίγη καπνιστή πάπρικα (1 κουτ. γλυκού), ή κύμινο σε σκόνη, ή ότι άλλο προτιμάτε. Αν σας έχει τελειώσει το φρέσκο σκόρδο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή κρεμμύδι σε σκόνη.

Πώς ψήνουμε στη σχάρα
Το ένα και μοναδικό, αλλά εξίσου σημαντικό tip είναι να μην λυπάστε το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε. Ενώ σε άλλα λαχανικά όπως τα σπαράγγια ή το μπρόκολο αρκεί μια μικρή δόση λαδιού, η μελιτζάνα απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού, για να γίνει πιο μαλακή στην υφή και πιο λαχταριστή. Το ένα τρίτο ενός φλιτζανιού λάδι είναι ακριβώς η κατάλληλη ποσότητα για μια μεσαίου μεγέθους μελιτζάνα, που έχει κοπεί σε φέτες.

Μετά το ψήσιμο
Κάτι που δεν παραλείπουμε ποτέ είναι μια μικρή δόση βαλσάμικου ξιδιού πάνω από τις έτοιμες ψητές μελιτζάνες, είτε κλασικού, είτε με κάποια έξτρα γεύση. Για μια μεσαία μελιτζάνα μια κουταλιά της σούπας αρκεί.

OLIVEMAGAZINE

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr