Αιγυπτιακή Συνταγή κρέμας Ματιών και Χειλιών που Διαγράφει τις Ρυτίδες.

Αιγυπτιακή Συνταγή κρέμας Ματιών και Χειλιών που Διαγράφει τις Ρυτίδες.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν μια πλούσια παράδοση στη χρήση καλλυντικών για διάφορους σκοπούς, όπως καλλωπισμό, θρησκευτικές τελετουργίες και λόγους υγείας.

Η τέχνη των καλλυντικών στην αρχαία Αίγυπτο ήταν πολύ ανεπτυγμένη και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τα χρησιμοποιούσαν εκτενώς. Η χρήση καλλυντικών δεν περιορίστηκε μόνο στους ενήλικες αλλά επεκτάθηκε και στα παιδιά.

Στον κόσμο των Φαραώ ακόμη και τα πιο κοινά καλλυντικά προϊόντα περιελάμβαναν διάφορους τύπους ελαίων, αλοιφών και αρωμάτων. Αυτά παρασκευάζονταν από φυσικά συστατικά όπως φυτικά εκχυλίσματα, ζωικά λίπη και μέταλλα. Χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά έλαια και αλοιφές για την ενυδάτωση του δέρματος, την πρόληψη των ρυτίδων και την παροχή αρώματος. Τα αρώματα εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα και συχνά. Η συνταγή ματιών που ακολουθεί προέρχεται απο την αρχαία Αίγυπτο και σβήνει πραγματικά τις ρυτίδες στα μάτια και στην περιοχή του άνω χείλους.

 Συστατικά:
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
– 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
– 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο καριτέ
– 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε
– 2-3 σταγόνες λάδι τριανταφυλλιάς
– 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικά)

Οδηγίες:
1. Σε ένα διπλό λέβητα ή ένα μπολ ασφαλές για τη θερμότητα τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, λιώστε το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και το βούτυρο καριτέ μαζί. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να ενωθούν καλά.
2. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
3. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα, προσθέστε το έλαιο βιταμίνης Ε, το έλαιο τριανταφυλλιάς και το αιθέριο έλαιο λεβάντας (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί πλήρως.
4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καθαρό, αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό βάζο ή ένα κουτί για αποθήκευση.
5. Αφήστε την κρέμα ματιών να κρυώσει εντελώς και να στερεοποιηθεί. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου.
6. Μόλις στερεοποιηθεί η κρέμα ματιών, είναι έτοιμη για χρήση. Αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Τρόπος Χρήσης.
1. Πάρτε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα ματιών χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.
2. Ταμπονάρετε απαλά την κρέμα γύρω από την περιοχή των ματιών, αποφεύγοντας την άμεση επαφή με τα μάτια.
3. Κάντε μασάζ με την κρέμα στο δέρμα κάνοντας ελαφριές, κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.
4. Χρησιμοποιήστε την κρέμα ματιών δύο φορές την ημέρα, το πρωί και πριν τον ύπνο, για καλύτερα αποτελέσματα.

Σημείωση: Εάν έχετε γνωστές αλλεργίες ή ευαισθησίες στα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω, αποφύγετε τη χρήση τους ή κάντε ένα τεστ επίθεμα πριν εφαρμόσετε την κρέμα ματιών για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για το δέρμα σας.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr