Γυναίκες στην εμμηνόπαυση: οι βιταμίνες που αντιμετωπίζουν τις εξάψεις στον καύσωνα.

Γυναίκες στην εμμηνόπαυση: οι βιταμίνες που αντιμετωπίζουν τις εξάψεις στον καύσωνα.

Οι εξάψεις χαρακτηρίζονται από ξαφνικά αισθήματα θερμότητας στο στήθος, το πρόσωπο και το κεφάλι, που συνοδεύονται από κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα, γρήγορο καρδιακό παλμό, έντονη εφίδρωση, ζάλη, ναυτία και ρίγη. Οι διακυμάνσεις των ορμονών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης προκαλούν εξάψεις και ορισμένες αιτίες όπως τα πικάντικα τρόφιμα, τα ζεστά ροφήματα, το αλκοόλ, τα ζεστά μπάνια, οι σάουνες, ο καύσωνας και το κάπνισμα μπορούν φυσικάνα επιδεινώσουν τα συμπτώματα.

Για να διαχειριστείτε τις εξάψεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι απαραίτητο να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Το ντύσιμο σε ελαφριά, απορροφητικά βαμβακερά στρώματα επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή . Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες με μικρά μπλουζάκια και ζακετάκια που θα μπορείτε να φορέσετε εαν για παράδειγμα μπείτε απο τον καύσωνα σε ένα μαγαζί με κλιματιστικό που διατηρείτε στην ψύξη. Επίσης, το να παραμένετε ενυδατωμένες με την κατανάλωση κρύων τροφών και ποτών όπως ένα παγωτό μια λεμονάδα ή ένα παγωμένο νερό, βοηθά στη δροσιά του σώματος σας. Η αυτοσυγκέντρωση ακόμη με ασκήσεις βαθιάς αναπνοής είναι και πάλι ένα αναπάντεχο δώρο που θα σας δροσίσει και θα κατεβάσει την θερμοκρασία σας.

Ποιές βιταμίνες να πάρρω στην εμμηνόπαυση κατά ττην διάρκεια του καύσωνα;

 Ενώ οι βιταμίνες από μόνες τους μπορεί να μην εξαλείφουν εντελώς τις εξάψεις εντούτοις αλλάζουν την ποιότητα ζωής και κάνουν διαχειρίσιμο το πρόβλημα. Μπορείτε πια να οργανώσετε την κοινωνική σας ζωή χωρίς τα αιφνιδιαστικά ξεσπάσματα της θερμοκρασίας. Υπάρχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων  και της συνολικής ευεξίας. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία υγείας τον γιατρό σας εν προκειμένω. πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο σχήμα συμπληρωμάτων, καθώς οι ατομικές ανάγκες μπορεί να ποικίλλουν.

1. Βιταμίνη Ε: Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας και της συχνότητας των εξάψεων. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να υποστηρίξουν τη συνολική υγεία κατά την εμμηνόπαυση. Απλώνεται και στο πρόσωπο εάν το θελήσετε διαλύοντας ρυτίδες κάτω απο τα μάτια και πάνω αο το στόμα στις ρυτίδες καπνιστού.

2. Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να είναι ευεργετική κατά την εμμηνόπαυση. Αυξάνει φυσικά και το κολλαγόνο

3. Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών και μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, η οποία τείνει να μειώνεται κατά την εμμηνόπαυση.

4. Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β6 και η Β12, παίζουν κρίσιμους ρόλους στην παραγωγή ενέργειας και μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση της διάθεσης και τη συνολική ευεξία κατά την εμμηνόπαυση.

5. Μαγνήσιο: Αυτό το μέταλλο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στη στήριξη του νευρικού συστήματος, μειώνοντας πιθανώς τις εξάψεις και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου.

6. Black cohosh: Αν και δεν είναι βιταμίνη, το black cohosh είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα που ορισμένες γυναίκες βρίσκουν χρήσιμο για τη διαχείριση των εξάψεων και άλλων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

7.Έλαιο νυχτολούλουδου: Αυτό το συμπλήρωμα περιέχει γάμμα-λινολενικό οξύ (GLA), το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως εξάψεις και εναλλαγές της διάθεσης. Βοηθάει επίσης και στις ρυτίδες εκ των έσω. Κάνει νεανικότερο το δέρμα στο σύνολο του σε πρόσωπο και σώμα ενώ μπορείτε να σκάσετε μια κάψουλα στο πρόσωπο και το λαδάκι της να το χρησιμοποιήσετε σαν κρέμα νυκτός. Ή να το αναμίξετε με την κρέμα σώματος σας. Να προσθέσετε επομένως, 2 κάψουλες σε 100ml κρέμα σώματος και θα δείτε την επιδερμίδα σας υπέροχη σε 2 μόλις εβδομάδες. Να υπογραμμιστεί ότι βοηθά πολύ και στην διαχείριση του διαβήτη. Δεν ενδείκνυται σε άτομα με επιληπτικές κρίσεις.

8. Λιναρόσπορος: Πλούσιος σε λιγνάνες, οι οποίες έχουν αδύναμες οιστρογονικές ιδιότητες, ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων των ορμονών και στη μείωση των εξάψεων. Μία κουταλιά την ημέρα διαγράφει τις λεπτές ρυτίδες. Δουλεύει εκ των έσω.

9. Ισοφλαβόνες σόγιας: Οι ισοφλαβόνες που βρίσκονται στα προϊόντα σόγιας είναι φυτικές ενώσεις που μοιάζουν με οιστρογόνα και που πολύ συχνά οι γυναίκες τις βρίσκουν ευεργετικές για τη διαχείριση των εξάψεων. Η σόγια ενισχύει επίσης τους δερματικούς ιστούς καθώς εμπλουτίζει την επιδερμίδα με φυτοοιστρογόνα. (συμβουλευτείτε τον ενδοκρινολόγο σας)

10. Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και την ένταση των εξάψεων, ειδικά για υπέρβαρες γυναίκες. Η χρήση κρύας κομπρέσας ή παγοκύστης στο κεφάλι ή το λαιμό προσφέρει άμεση ανακούφιση . Η μείωση της θερμοκρασίας στο σπίτι σας ή το να στέκεστε μπροστά σε ανοιχτό ψυγείο ή καταψύκτη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε δροσερό το σώμα σας.

Να θυμάστε ότι οι μεμονωμένες αποκρίσεις στα συμπληρώματα μπορεί να ποικίλλουν και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Επιπλέον, ορισμένα συμπληρώματα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με φάρμακα ή να έχουν αντενδείξεις για ορισμένες ιατρικές καταστάσεις. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr