Ασάνες γιόγκα και 5 τροφές για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

Ασάνες γιόγκα και 5 τροφές για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά

Η γιόγκα είναι μια αρχαία ινδική πειθαρχία, μέρος της οποίας περιλαμβάνει τον έλεγχο της αναπνοής, τον απλό διαλογισμό και την υιοθέτηση συγκεκριμένων στάσεων του σώματος. Από την απώλεια βάρους μέχρι το άγχος και τον πόνο στις αρθρώσεις, η γιόγκα λέγεται ότι έχει θετική επίδραση σε εσάς, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Ένα από τα βασικά οφέλη της γιόγκα είναι η επίδρασή της στην κοιλιά σας. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πώς μερικές μόνο στάσεις και τεχνικές αναπνοής θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια τονισμένη κοιλιά.

Η κ. J Tara Herron – Διευθύντρια του Imperial Spa λέει,

“η κοιλιά υποστηρίζεται τόσο από τους κοιλιακούς όσο και από τους οσφυϊκούς μύες, επομένως οι ασάνες που ενεργοποιούν και δυναμώνουν αυτές τις μυϊκές ομάδες είναι σημαντικές. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το ” kapalabahti” που εστιάζει στην κυκλοφορία του οξυγόνου και της πράνα στην περιοχή της κοιλιάς.

Το Kapalabathti πρέπει να εκτελείται δυναμικά, αλλά όχι με το ζόρι, επομένως η σωστή τεχνική είναι σημαντική. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του οξυγόνου στον κυτταρικό ιστό, καίει το υπερβολικό λίπος και δημιουργεί μυϊκό τόνο. Δύο άλλες χρήσιμες ασάνες είναι η « dhanurasana » ,όπου το λεμφικό σύστημα παροχετεύεται από τη μέση περιοχή του σώματος, βοηθώντας στην αποτοξίνωση και τη διάσπαση του λιπώδους ιστού. Αυτή η στάση λειτουργεί επίσης στη δύναμη του πυρήνα σας σφίγγοντας τους μυς της κοιλιάς και της πλάτης.

Εξίσου ωφέλιμο είναι το « kumbakasana», το οποίο τονώνει την περιοχή της κοιλιάς ενώ παράλληλα χτίζει τη δύναμη του πυρήνα».

Γιόγκα και απώλεια βάρους: Δείτε πώς θα πρέπει να ασχοληθείτε με τις ασάνες

1. Kapalbhati: Καθίστε με τα πόδια σταυρωμένα, τοποθετήστε τη δεξιά σας παλάμη στο δεξί σας γόνατο και την αριστερή στο αριστερό σας γόνατο. Τώρα, εισπνεύστε αργά και εκπνεύστε με δύναμη, ώστε το στομάχι σας να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθώς εκπνέετε, το στομάχι σας πρέπει να μπει και να σπρώξει έξω όλο τον αέρα στους πνεύμονές σας με την κίνηση. Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο 15-20 φορές για αρχάριους και δείτε την επίδραση που μπορεί να έχει στο σώμα σας.

2. Dhanurasana: Ξαπλώστε στο στομάχι σας με τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά, σχεδόν παράλληλα με τους γοφούς σας και τοποθετήστε τα χέρια σας στο πλάι του σώματός σας. Σιγά-σιγά, διπλώστε τα γόνατά σας προς τα πάνω και κρατήστε τους αστραγάλους σας με τα χέρια σας. Εισπνεύστε και σηκώστε το στήθος σας από το έδαφος και τραβήξτε τα πόδια σας προς τα επάνω και τεντώστε το. Θα πρέπει να νιώσετε το τέντωμα στα χέρια και τους μηρούς σας. Κρατήστε τη στάση για 12-15 δευτερόλεπτα, προσέχοντας την αναπνοή σας καθώς παίρνετε μεγάλες, βαθιές αναπνοές. Φέρτε αργά το στήθος και τα πόδια σας πίσω στο έδαφος, αφήστε το κράτημα στους αστραγάλους και χαλαρώστε με τα χέρια σας στο πλάι. Επαναλάβετε για μερικά σετ.
Η Dhanurasana θα μπορούσε να σας βοηθήσει να έχετε επίπεδη κοιλιά

3. Kumbakasana: Ξαπλώστε στο έδαφος με το στομάχι σας και προσπαθήστε να ισορροπήσετε το σώμα σας στις παλάμες και τα πόδια σας. Κρατήστε τα πόδια σας ίσια και τα χέρια σας κάτω από τους ώμους σας. Τώρα, προσπαθήστε να σηκώσετε το σώμα σας από το έδαφος, κρατήστε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή και κρατήστε τη θέση για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε αργά και φέρτε απαλά το σώμα σας σε θέση ηρεμίας. Επαναλάβετε  τρεις φορές.

5 καθημερινές τροφές που σας βοηθούν να κόψετε το λίπος στην κοιλιά

Το να χάσεις τα επιπλέον εκατοστά γύρω από την κοιλιά σου είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων. Από την υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση μέχρι τον αυτοέλεγχο και την πειθαρχία. Η επιλογή και η εξάλειψη των σωστών και λανθασμένων ειδών τροφών από τη διατροφή σας είναι το κλειδί για βιώσιμη απώλεια βάρους.
Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες τροφές που βοηθούν στη μείωση του λίπους στην κοιλιά:

1. Ανανάς: Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η βρωμελίνη βοηθά στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών που βοηθά στην επίτευξη μιας πιο επίπεδης κοιλιάς.
ανανάς
Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη

2. Μήλα: Τα μήλα είναι μια αποθήκη διαιτητικών ινών, φλαβονοειδών και βήτα καροτίνης. Όλα αυτά βοηθούν στο να κρατάτε την κοιλιά σας γεμάτη και αποτρέπουν την υπερκατανάλωση τροφής. Οι πηκτινικές ίνες βοηθούν στη μείωση της απορρόφησης των περιττών διαιτητικών λιπών από το σώμα.
Τα μήλα είναι μια αποθήκη διαιτητικών ινών

3. Καρπούζι: Το καρπούζι περιέχει 94 τοις εκατό νερό και δρα σαν διουρητικό. Σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σας βοηθά να καθαρίσετε την κατακράτηση νερού.
Το καρπούζι περιέχει 94 τοις εκατό νερό

4. Αβοκάντο: Τα αβοκάντο είναι γεμάτα μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι υγιή για την καρδιά λιπαρά. Είναι επίσης γεμάτο με φυτικές ίνες, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και περιορίζουν τη λαχτάρα.
Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνες Β5. Πράσινο τσάιΠλούσιο με αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους.

Πλούσιο με αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού
Η κ. Herron μας λέει επίσης για το όφελος της «ashtanga» γιόγκα στην απώλεια βάρους και τη συνολική αντοχή. Η εξάσκηση της ashtanga yoga μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους και επίσης να σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε.

Η Ashtanga yoga βελτιώνει επίσης την ευελιξία και επιμηκύνει τα άκρα, ενώ βοηθά στην οικοδόμηση της αντοχής και της εστίασης. Θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή για αυτό το συγκεκριμένο είδος γιόγκα, καθώς απαιτεί επανάληψη ορισμένων asanas και εκτελούνται με μια συγκεκριμένη σειρά. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στο ταξίδι σας για απώλεια βάρους.

food.ndtv.com

Η μαγική τσουκνίδα που καθαρίζει το αίμα, θεραπεύει με μαγικές δράσεις πολλά προβλήματα και μακραίνει τα μαλλιά δεν σταματά πουθενά!!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr