#AyurvedaTips: Να γιατί το ζεστό νερό είναι το καλύτερο πρωινό ρόφημα για να ξεκινήσει η μέρα

#AyurvedaTips: Να γιατί το ζεστό νερό είναι το καλύτερο πρωινό ρόφημα για να ξεκινήσει η μέρα

Οι περισσότεροι από εμάς ξυπνάμε με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ, αλλά πιστεύετε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας; Στις πρακτικές της Αγιουρβέδα, λέγεται ότι μόλις ξυπνήσετε, πίνετε πάντα ένα ποτήρι νερό και μετά προχωρήστε με το πρωινό σας πρόγραμμα. Αυτό καθαρίζει το έντερο σας και βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Αλλά, πρέπει αυτό να είναι κανονικό νερό, βραστό ή ζεστό;

Σύμφωνα με τον Dr Vara Yanamandra, πιστοποιημένο επαγγελματία της Αγιουρβέδα και προπονητή υγείας, πρέπει να ξεκινάτε πάντα τη μέρα σας με ζεστό νερό καθώς είναι πιο εύκολο να αφομοιωθεί και απορροφάται γρήγορα στους ιστούς μας σε σύγκριση με τα άλλα πρωινά ροφήματα. 

02/4 Το νερό είναι το καθολικό πρωινό ρόφημα

Σήμερα, όλοι αναζητούν χυμό  σιταριού, χυμό μορίνγκα, ζεστό νερό λεμονιού, χυμό πανταζαριού κ.α.. Δεν είναι περίεργο, αυτοί οι χυμοί έχουν τα δικά τους οφέλη και είναι επίσης υγιεινοί. Αυτοί οι χυμοί είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν ταιριάζουν σε όλους τους ανθρώπους. Όταν πρόκειται για ένα ποτό που ταιριάζει σε όλους, το νερό είναι η καλύτερη απάντηση και σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, πρέπει να καταναλώνουμε πάντα ζεστό νερό ως πρώτο ποτό. Είναι το καθολικό πρωινό ρόφημα που μπορεί να έχει ο καθένας χωρίς να σκεφτεί πολύ τις παρενέργειές του. Εδώ είναι μερικοί από τους άλλους λόγους για τους οποίους το ζεστό νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

03/4 Βοηθά στην απώλεια βάρους

Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού ζεστού νερού ως το πρώτο ρόφημα της ημέρας μπορεί να βοηθήσει και στη διαδικασία απώλειας βάρους; Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, το ζεστό νερό ή «Ushna Jala» σας κάνει να αισθάνεστε πιο ανάλαφροι. Επίσης, η κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά στη βελτίωση του Kapha dosha αποβάλλοντάς το από το σώμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν ένα άτομο καταναλώνει ζεστό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, περιορίζει την πείνα και σας επιτρέπει να τρώτε λιγότερο πρόχειρο φαγητό.

04/4Βοηθά στη σταθεροποίηση της Pitta Dosha

Η υπερβολική θερμότητα στο σώμα ενός ατόμου υποδηλώνει το Pitta Dosha, το οποίο φέρνει αστάθεια στο μεταβολισμό που ελέγχει περαιτέρω την πεπτική οδό. Το ζεστό νερό μπορεί να φέρει αυτή τη σταθερότητα στο μεταβολισμό ενός ατόμου που εξισορροπεί περαιτέρω την Pitta Dosha. Όταν η Pitta Dosha είναι ισορροπημένη, η πεπτική φωτιά ενός ατόμου είναι υγιής, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λίγα αέρια και απελευθερώνονται 1-2 φορές την ημέρα. Έτσι, για να ελέγξετε το Pitta Dosha, θα πρέπει να σκεφτείτε να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό ως πρωινό ρόφημα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr