Σημάδια που δείχνουν ότι χάνεις μυϊκή μάζα

Σημάδια που δείχνουν ότι χάνεις μυϊκή μάζα

Πώς ακριβώς θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μυϊκή σου μάζα;

Γράφει: Γιάννης Σπανός

Η απώλεια μυϊκής μάζας δεν είναι μία ευχάριστη είδηση. Είτε οφείλεται στην ηλικία είτε στο ότι δεν κάνουμε τα πράγματα σωστά, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για το σώμα μας και για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ενδείξεις όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι μύες είναι απαραίτητοι για να είμαστε υγιείς, να μπορούμε να κινούμαστε και να στηρίζουμε το βάρος μας, οπότε πέρα από την αισθητική πλευρά του θέματος, θέλουμε να έχουμε ικανοποιητική μυϊκή μάζα για να είμαστε καλά γενικά.

Γιατί προκαλείται
Μπορεί να μην το ήξερες, αλλά είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να χάνουν έως και 5% της μυϊκής τους μάζας κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία των 30 ετών. Οπότε αν δεν κινούμαστε, μπορεί να συμβεί ακόμη και νωρίτερα από αυτήν την ηλικία. Βέβαια, κατά περιπτώσεις ούτε η πολλή άσκηση ή η εξαντλητική διατροφή ωφελεί διότι καταλήγουμε να αντλούμε ενέργεια από τους μύες μας. Παρεμπιπτόντως, εάν ταυτίζεσαι με κάποια από αυτές τις καταστάσεις, είναι πάντα προτιμότερη μια επίσκεψη στον γιατρό σου, για να λάβεις δραστικότερα μέτρα από έναν ειδικό.

Τα πιο συνηθισμένα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά
Τα πιο συνηθισμένα σημάδια είναι ευκολότερο απ’ ό,τι νομίζoυμε να τα εντοπίσουμε. Εάν, για παράδειγμα, παρατηρήσουμε ότι οι προπονήσεις μας κοστίζουν περισσότερο σε κούραση από ό,τι πριν, αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος.

Είναι επίσης πιθανό να αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι και να έχουμε λιγότερη ενέργεια για τις συνήθεις δραστηριότητές ή να χάνουμε πραγματικό βάρος πολύ γρήγορα. Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο σαφή εάν όταν ζυγιζόμαστε μετράμε και το ποσοστό λίπους. Αν δούμε ότι ζυγίζουμε λιγότερο, αλλά το επίπεδο λίπους παραμένει το ίδιο, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Επομένως, είτε αθλούμαστε είτε όχι, ποτέ δεν βλάπτει να δίνουμε προσοχή σε αυτά τα σημάδια, ειδικά όσο μεγαλώνουμε περισσότερο για να προλάβουμε καταστάσεις. Σε περίπτωση που κάτι από όλα αυτά σου φαίνεται γνώριμο, μάλλον πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειές σου.

Esquire

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr