Τα 9 μοναδικά χαρίσματα και οφέλη της Αλόης Βέρα Που Οι Ερευνητές Και Οι Δερματολόγοι Θέλουν Να Γνωρίζετε

Τα 9 μοναδικά χαρίσματα και οφέλη της Αλόης Βέρα Που Οι Ερευνητές Και Οι Δερματολόγοι Θέλουν Να Γνωρίζετε

Η αλόη βέρα κάνει πολλά περισσότερα από το να καταπραΰνει ένα ταλαιπωρημένο απο ηλιακό έγκαυμα δέρμα. Είτε παίρνετε ένα μπουκάλι 100% καθαρή αλόη βέρα, είτε το παίρνετε σε υγρή μορφή ή κάψουλα, είτε αγοράζετε ένα φυτό σε γλάστρα και χρησιμοποιείτε το χυμό από κομμένα φύλλα όπως χρειάζεται, υπάρχουν μερικά σοβαρά οφέλη από τη χρήση της αλόης βέρα.

Τοπικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οτιδήποτε, από ακμή έως μικρές πληγές. Αλλά δεν είναι μόνο οι επιφανειακές συνθήκες στις οποίες μπορεί να βοηθήσει  μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε από το στόμα για προβλήματα κάτω από το δέρμα.

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των σπασμών
Περιέχει σαλικυλικό οξύ και άλλες αντισηπτικές ενώσεις που σκοτώνουν τα βακτήρια τα οποία προκαλούν ακμή, λέει η Francesca Fusco, MD, επίκουρη κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη, στην Health . Αυτό την καθιστά μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για τα σπυράκια και ένα εξαιρετικό καθαριστικό για το δέρμα. Μία προειδοποίηση: Πριν εφαρμόσετε αλόη βέρα σε φλεγμονώδες δέρμα, κάντε ένα τεστ επίθεμα σε άλλο σημείο του σώματός σας. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει αντίδραση σε πολύ ευαίσθητα άτομα, λέει ο Δρ Φούσκο.

Η αλόη βέρα ενυδατώνει το ξηρό δέρμα
Η αλόη βέρα είναι γεμάτη με μέταλλα. ένζυμα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες συνεργάζονται για να ενισχύσουν τον φραγμό του δέρματος. «Είναι απίστευτα ενυδατικό», λέει στο Health η Debra Jaliman, MD, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη . Η αλόη περιέχει επίσης πολυφαινόλες, οι οποίες φαίνεται να προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος και τις ελεύθερες ρίζες που γερνούν το δέρμα, λέει ο Δρ Jaliman.

Μπορεί να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα
Καταστάσεις όπως η ροδόχρου ακμή , το έκζεμα και η ψωρίαση συχνά συνδέονται με ξηρότητα και φλεγμονή. Τα λιπαρά οξέα της αλόης βέρα, μαζί με ένα ένζυμο που ονομάζεται βραδυκινίνη, μπορούν να προάγουν την ηρεμία του δέρματος παρέχοντας του ανακούφιση, λέει ο Δρ Φούσκο.

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει σε μικρά εγκαύματα και πληγές
Εκτός από τις αντιβακτηριακές ιδιότητες, η αλόη βέρα περιέχει ενώσεις που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, λέει ο Δρ Φούσκο. Ο χυμός είναι επίσης εξαιρετικά ενυδατικός, επομένως μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος καθώς επουλώνεται. Μια παλαιότερη ανασκόπηση επιστημονικής έρευνας διαπίστωσε ότι η αλόη βέρα επιτάχυνε τον ρυθμό επούλωσης για ελαφρά εγκαύματα κατά σχεδόν εννέα ημέρες. Αλλά άλλες μελέτες έχουν δείξει ανάμεικτα αποτελέσματα όσον αφορά τις θεραπευτικές δυνάμεις του φυτού — επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε μόνο σε ελαφρά τραύματα και εγκαύματα.

Η αλόη βέρα μπορεί να θεραπεύσει τον έρπη
Οι αντιικές ιδιότητες του φυτού μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ιού του έρπητα. Η αλόη μπορεί επίσης να προσφέρει καταπραϋντική ανακούφιση και να καλύπτει και να προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα. Το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας των ΗΠΑ επισημαίνει επίσης ότι η έρευνα έχει δείξει ότι η τοπική χρήση της αλόης μπορεί  να βοηθήσει άτομα με απλό έρπητα , τον ιό δηλαδή που ευθύνεται πιο συχνά για τον έρπη.

Η αλόη βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα ξυρίσματος
Χάρη στην υφή της σε gel, η αλόη βέρα κάνει μια υπέροχη ενυδατική κρέμα ξυρίσματος. Οι αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες σημαίνουν ότι είναι επίσης ευεργετική για τις μικρές εγκοπές ξυραφιού, σύμφωνα με τον Δρ Jaliman.

Είναι ένα φυσικό ντεμακιγιάζ
Είναι απαλή με το δέρμα και έχει μια σύσταση σαν gel, οπότε λειτουργεί καλά ως φυσικό ντεμακιγιάζ . Απλώστε το και σκουπίστε το με μια πετσέτα για να καθαρίσετε και να ενυδατώσετε ταυτόχρονα. «Είναι αντιγηραντικό και ενυδατικό, καθιστώντας το τέλειο προϊόν ομορφιάς», λέει η Δρ Jaliman. «Και είναι μια καλή εναλλακτική για άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα και μπορεί να έχουν αντιδράσεις στα συστατικά των τυπικών ντεμακιγιάζ».

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει σε πεπτικές διαταραχές
Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS). Στην πραγματικότητα, μια ανασκόπηση του 2018 έδειξε ότι, σε σύγκριση με τα άτομα με IBS που χρησιμοποίησαν εικονικό φάρμακο, τα άτομα με IBS που χρησιμοποίησαν αλόη βέρα βραχυπρόθεσμα είχαν σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα του IBS. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (IBD). Μια παλαιότερη μελέτη έδειξε ότι, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, η βραχυπρόθεσμη χρήση αλόης βέρα από το στόμα μπορεί να ωφελήσει όσους πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα , μια μορφή IBD.

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης
Μια συστηματική ανασκόπηση από το 2016 υποδηλώνει ότι η αλόη βέρα μπορεί να παίξει ρόλο στη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου μεταξύ των ατόμων με προδιαβήτη ή διαβήτη τύπου 2 . Η αλόη βέρα μπορεί όχι μόνο να είναι ένας τρόπος για τη θεραπεία των διαβητικών επιπλοκών, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα εργαλείο για την πρόληψη τους. Μια μελέτη του 2020 έδειξε ότι το εκχύλισμα μεθανόλης αλόης βέρα έχει αντιδιαβητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, οι ερευνητές είπαν ότι είναι μια σύνδεση που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. Η βέλτιστη δόση πρέπει επίσης να γίνει καλύτερα κατανοητή.

Όπως επισημαίνει η Mayo Clinic , “το gel αλόης θεωρείται γενικά ασφαλές όταν εφαρμόζεται κατάλληλα στο δέρμα. Μπορεί να είναι ασφαλές όταν οι κατάλληλες δόσεις λαμβάνονται από το στόμα για μικρό χρονικό διάστημα.” Ωστόσο, «το λάτεξ αλόης ή το εκχύλισμα ολόκληρων φύλλων που λαμβάνονται από το στόμα μπορεί να είναι επικίνδυνα και πιθανότατα μη ασφαλή σε υψηλές δόσεις». Επομένως, προτού ξεκινήσετε να εξερευνάτε για τον εαυτό σας τα πιθανά οφέλη της αλόης βέρα, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τη μορφή που πρέπει να την πάρετε και σε πόση ποσότητα, ώστε να είναι κατάλληλη για τις απαιτήσεις του οργανισμού σας.

www.health.com

Έκζεμα αυτιών τρόποι επανόρθωσης και λύσεις. Που οφείλεται.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr