Ίσια Κοιλιά. Τι πρέπει να κάνεις το βράδυ για Έχεις Επίπεδη Κοιλιά Το Πρωί

Ίσια Κοιλιά. Τι πρέπει να κάνεις το βράδυ για Έχεις Επίπεδη Κοιλιά Το Πρωί

Η #1 ρουτίνα για να ξεφουσκώσετε και να ισιώσετε την κοιλιά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας

Είτε τρώτε πολύ γρήγορα είτε καταπίνετε άφθονες ποσότητες αέρα, μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες πίσω από το φούσκωμα της κοιλιάς . Ξέρατε όμως ότι μπορείτε να ξεφουσκώσετε και να ισιώσετε την κοιλιά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Η Jacquie Smith , πιστοποιημένη προπονητής υγείας ολοκληρωμένης διατροφής και εκπαιδευτή γυμναστικής που ειδικεύεται στις ασκήσεις barre, γιόγκα και προ/μεταγεννητική προπόνηση, προτείνει την απόλυτη ρουτίνα πριν τον ύπνο για να ανακουφίσει το φούσκωμα και να ισιώσει την κοιλιά σας.

«Προσωπικά το χρησιμοποιούσα κάθε βράδυ -μας λέει η ειδικός-ως προπονητής και ως μαμά σε ένα νεογέννητο για να βελτιώσω την πέψη μου, η οποία είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό  μετά τον τοκετό ». “Αυτά τα εργαλεία προάγουν τη χαλάρωση και την κυκλοφορία στο σώμα, κάτι που κάνει τα πράγματα να κινούνται ομαλά στο πεπτικό σύστημα!”

1 Πιείτε νερό μαγνησίου.

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες, όπως η διαχείριση του στρες, η υγεία των εντέρων και η καταπραϋντική δράση του πόνου στους μύες, εξηγεί η Smith.

«Ωστόσο, πολλοί από εμάς έχουμε πραγματικά εξαντλήσει το μαγνήσιο μας λόγω του όγκου του στρες στην καθημερινή μας ζωή που μας αφήνει ανήσυχους, τεταμένους και δυσκοίλιους», προσθέτει η Smith.

Προσθέτοντας μαγνήσιο στη νυχτερινή σας ρουτίνα, θα αποκομίσετε τα οφέλη ενός πιο ξεκούραστου νυχτερινού ύπνου. Θα νιώσετε πιο χαλαροί, κάτι που θα βοηθήσει το σώμα σας να αφομοιώσει πλήρως οτιδήποτε τρώτε για δείπνο ή σνακ. «Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να περιμένετε ένα στομάχι χωρίς φούσκωμα και μια πλήρη κένωση την ΠΜ», λέει η Smith.

2 Κάντε πόζα γάτας-αγελάδας.

 

«Αυτή η γιόγκικη πόζα αυξάνει την κυκλοφορία (κρίσιμη για την πέψη), βελτιώνει την ευθυγράμμιση της πυέλου (επιτρέποντας στα πεπτικά σας όργανα να βρίσκονται στη σωστή θέση) και προάγει τη συνολική χαλάρωση στο σώμα (συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα) », μας λέει η Smith.

Θα ξεκινήσετε τη γάτα-αγελάδα παίρνοντας μια θέση στο τραπέζι. Εισπνεύστε και κινηθείτε σε «πόζα αγελάδας» καθώς λυγίζετε την πλάτη σας και χαλαρώνετε το στομάχι σας προς το έδαφος. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και προχωρήστε σε «πόζα γάτας» καθώς πιέζετε και τις δύο παλάμες σας στο έδαφος, τραβάτε τους κοιλιακούς σας προς τα μέσα και λυγίζετε την πλάτη σας προς την οροφή. «Η κίνηση στη σπονδυλική σας στήλη και η αναπνοή που ενσωματώνεται σε αυτή τη στάση θα ενθαρρύνουν τα έντερά σας να αφήσουν οποιαδήποτε ένταση και αέριο παγιδευμένο εκεί, δημιουργώντας για τον εαυτό σας ένα σώμα με επίπεδη κοιλιά που θα φανεί αμέσως την επόμενη μέρα. Συνιστάται να κάνετε οκτώ έως 10 επαναλήψεις αναπνοής.

3 Δοκιμάστε “να σηκώσετε τα πόδια στον τοίχο”.

Στη συνέχεια, στη νέα σας αγαπημένη ρουτίνα πριν τον ύπνο, δοκιμάστε να «σηκώσετε τα πόδια στον τοίχο» για να ξεφουσκώσετε και να ισιώσετε την κοιλιά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Αυτή η ήπια αναστροφή όχι μόνο ενισχύει την κυκλοφορία και τη χαλάρωση του σώματος, αλλά χρησιμοποιεί επίσης τη βαρύτητα για να τραβήξει τα πεπτικά και πυελικά σας όργανα πίσω στη θέση τους», εξηγεί ο Smith. “Θα σας προετοιμάσει επίσηςκαι για το κρεβάτι. Μου αρέσει να το κάνω αυτό στο κρεβάτι μου με ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς μου και τους γοφούς μου πάνω στο κεφαλάρι και στον τοίχο μου. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε αυτό σε οποιονδήποτε τοίχο!” Κάντε αυτή την άσκηση για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

4 Ενσωματώστε αναπνοή 360.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η βαθιά αναπνοή στην κοιλιά μπορεί να κάνει τη διαφορά στον κόσμο όσον αφορά την καταπραϋντική ενόχληση από το φούσκωμα. Αυτό το είδος “αναπνοής 360” θα προωθήσει τη χαλάρωση του σώματος, ειδικά στο πυελικό έδαφος και στο πεπτικό σας σύστημα.

«Προτιμώ να κάνω αυτή την αναπνοή για τα πρώτα λεπτά με τα πόδια επάνω στον τοίχο για να σκοτώσω δύο πουλιά με μια πέτρα, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε σε καθιστή θέση», εξηγεί η Smith. “Τοποθετήστε τα χέρια σας γύρω από το κλουβί σας – τα δάχτυλα μπροστά και τους αντίχειρες πίσω. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και νιώστε το θωρακικό σας κλουβί να επεκτείνεται κάτω από τα δάχτυλά σας και το πυελικό σας έδαφος να χαλαρώνει. Στη συνέχεια, εκπνεύστε έξω από το στόμα, σαν να πίνετε μέσα από ένα καλαμάκι και τραβήξτε τους κοιλιακούς και το πυελικό σας έδαφος μέσα και προ τα πάνω. Αυτή η αναπνοή θα κάνει ουσιαστικά μασάζ στον πεπτικό σωλήνα επιτρέποντας στο σώμα σας να χαλαρώσει πλήρως και να απομακρύνει τα απόβλητα την επόμενη μέρα.”

www.eatthis.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr