Οι 8 τροφές που προκαλούν τριχόπτωση

Οι 8 τροφές που προκαλούν τριχόπτωση

Θέλετε να έχετε λαμπερά, δυνατά μαλλιά; Μάλλον ανησυχείτε ήδη και επενδύετε σε ακριβά προϊόντα περιποίησης μαλλιών για να διατηρήσετε τα υπέροχα μαλλιά σας. Γνωρίζετε όμως ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας;

Ενώ τα τρόφιμα παρέχουν την απαραίτητη διατροφή για τη σωστή λειτουργία του σώματος, ορισμένες τροφές μπορεί να είναι επιζήμιες για την υγεία των μαλλιών σας. Το να γνωρίζετε ποιες τροφές προκαλούν τριχόπτωση μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε καλύτερα τα γεύματά σας και να παρέχετε σωστή διατροφή στα μαλλιά σας. 

8 τροφές που προκαλούν τριχόπτωση

1. Ζάχαρη & Επεξεργασμένοι Υδατάνθρακες
Η συμπερίληψη πολλών ζαχαρούχων τροφών στη διατροφή σας επηρεάζει τόσο το βάρος όσο και την υγεία των μαλλιών σας. Μια μελέτη που διεξήχθη για τη Διατροφή των γυναικών με προβλήματα τριχόπτωσης κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης υποδηλώνει ότι δίαιτες πλούσιες σε απλούς υδατάνθρακες μπορεί να συμβάλλουν στην τριχόπτωση. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα με απλή ζάχαρη αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος.

Το σμήγμα είναι μια λιπαρή ουσία που εκκρίνεται από τους αδένες πετρελαίου που συνδέονται με τους θύλακες των τριχών. Ενώ η έκκριση σμήγματος βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας των μαλλιών, η υπερβολική έκκριση σμήγματος μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών.

Επιπλέον, τα τρόφιμα με ζάχαρη μπορεί να οδηγήσουν σε κακή κυκλοφορία του αίματος. Τα τριχοθυλάκια λαμβάνουν διατροφή μέσω του αίματος. Η κακή κυκλοφορία του αίματος στερεί από τα τριχοθυλάκια τη διατροφή που χρειάζονται για να κάνουν τα μαλλιά δυνατά. Υπάρχουν και άλλα σχετικά προβλήματα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει το πάγκρεας να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη, η οποία επηρεάζει αρνητικά τα αιμοφόρα αγγεία του τριχωτού της κεφαλής, οδηγώντας σε πτώση των μαλλιών.

Η ζάχαρη μπορεί επίσης να αυξήσει την τεστοστερόνη στο αίμα, προκαλώντας περαιτέρω πτώση των μαλλιών.

Τροφές προς Αποφυγή

Τα ζαχαρούχα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε για την πρόληψη της τριχόπτωσης περιλαμβάνουν καραμέλες, κέικ και μπισκότα.

Εναλλακτικά τρόφιμα που πρέπει να συμπεριληφθούν

Δεν χρειάζεται να στερήσετε το γλυκό σας για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας. Εδώ είναι μερικές εναλλακτικές που χορταίνουν αλλά είναι φιλικές για τα μαλλιά σας.

Ένα φυσικό γλυκαντικό όπως το jaggery και το μέλι
Ολικής αλέσεως
Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
2. Ψάρια

Τα ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 των ψαριών προάγει επίσης την καλή τρίχα. Υπάρχουν όμως ορισμένα ψάρια που περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Η κατανάλωση τέτοιων ψαριών είναι κακό για την υγεία των μαλλιών σας και μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών. Μια αναφορά[ 2 ] έδειξε ότι δύο γυναίκες παρουσίασαν υψηλό επίπεδο τριχόπτωσης όταν έτρωγαν ψάρια με υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Η τριχόπτωση μειώθηκε σημαντικά αφού μείωσαν την κατανάλωση ψαριών πλούσια σε υδράργυρο.

Η έρευνα λέει ότι ο υδράργυρος αντιδρά με άλλα μεταλλικά ίχνη στο σώμα, ειδικά με τον ψευδάργυρο. Όταν καταναλώνετε ψάρια με υπερβολική περιεκτικότητα σε υδράργυρο, το σώμα σας αντιμετωπίζει έλλειψη ψευδαργύρου. Δεδομένου ότι ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των μαλλιών, η έλλειψη θα οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών και συναφή προβλήματα μαλλιών.

Ψάρια προς αποφυγή

Τα μεγάλα θαλάσσια ψάρια είναι πιο πλούσια σε περιεκτικότητα σε υδράργυρο σε σύγκριση με τα ψάρια μικρού μεγέθους. Τα ψάρια που είναι πλούσια σε υδράργυρο περιλαμβάνουν:

Καρχαρίας
Ξιφίας
Μπαραμούντι
Λαβράκι
Βασιλιά σκουμπρί
Τόνος
Εναλλακτικά ψάρια για κατανάλωση

Αυτά περιλαμβάνουν σαρδέλες, σολομό και μπακαλιάρο.

3. Αλκοόλ
Το αλκοόλ δεν έχει καμία θρεπτική αξία, ούτε έχει θετική επίδραση στα μαλλιά. Το αλκοόλ είναι ένας παράγοντας αφυδάτωσης και η τακτική κατανάλωση κάνει τα μαλλιά σας εξαιρετικά ξηρά. Τα ξηρά μαλλιά είναι εύθραυστα και πέφτουν εύκολα.

Εναλλακτικά ποτά

Την επόμενη φορά που θα είστε σε ένα πάρτι, πείτε όχι στα αλκοολούχα ποτά. Μπορείτε, ωστόσο, να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές τις υγιεινές εναλλακτικές λύσεις και τα μαλλιά σας θα σας ευχαριστήσουν.

Φρέσκος χυμός φρούτων
Χυμός λαχανικών
Πράσινο τσάι
Νερό καρύδας

4 . Πρόχειρο φαγητό
Ενώ το πρόχειρο φαγητό συχνά χαρακτηρίζεται ως «νόστιμο και νόστιμο», ξέρατε ότι δεν κάνει καλό στα μαλλιά σας; Οι θύλακες των τριχών συνδέονται με μικρούς σμηγματογόνους αδένες που εκκρίνουν λάδι. Αυτό το λάδι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της φυσικής υγρασίας των μαλλιών. Όταν καταναλώνετε υπερβολικά λιπαρά πρόχειρα φαγητά, οι σμηγματογόνοι αδένες γίνονται επίσης λιπαροί και καλύπτουν τα μαλλιά με ένα επιπλέον στρώμα λίπους. Αυτό δυσκολεύει τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών.

Μια έρευνα [ 3 ] κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόχειρο φαγητό έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των μαλλιών επειδή ενεργοποιεί υπερβολικά τους σμηγματογόνους αδένες.

Τροφές προς Αποφυγή

Οι πατάτες, τα μπιφτέκια και η πίτσα είναι μερικά από τα junk food που πρέπει να αποφύγετε.

Εναλλακτικά Τρόφιμα

Φρέσκα φρούτα
Φρέσκα λαχανικά
Φρεσκοι χυμοι

5. Ωμά ασπράδια αυγώνΤα αυγά είναι φορτωμένα με πρωτεΐνες και βιοτίνη. Και τα δύο αυτά συστατικά είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των μαλλιών. Η βιοτίνη είναι το κύριο συστατικό για την πρωτεΐνη των μαλλιών κερατίνη, η οποία είναι το δομικό στοιχείο της τρίχας. Η ανεπάρκεια βιοτίνης μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών. Ωστόσο, όταν τα ασπράδια αυγών καταναλώνονται ωμά, το σώμα σας μπορεί να παρουσιάσει έλλειψη βιοτίνης. Εκτός από βιοτίνη, τα ωμά ασπράδια αυγών περιέχουν επίσης μια ουσία που ονομάζεται αβιδίνη που μειώνει την εντερική απορρόφηση της βιοτίνης.

Εναλλακτικά Τρόφιμα

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μαγειρεμένα αυγά. Όταν μαγειρεύεται, η αβιδίνη διαχωρίζεται από τη βιοτίνη, καθιστώντας εύκολη την εντερική απορρόφηση. Μπορείτε να λάβετε περίπου δέκα μικρογραμμάρια βιοτίνης  από ένα μαγειρεμένο αυγό.

6. Διαιτητικές τροφές
Η ακαριαία δίαιτα ή η επιλογή μιας δίαιτας χαμηλής πρωτεΐνης χωρίς να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο ή έναν διαιτολόγο μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στο σώμα σας καθώς και στα μαλλιά σας. Ενώ πολλοί επιλέγουν  δίαιτα για γρήγορη απώλεια βάρους, αυτή η διαδικασία μπορεί να εξαλείψει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να καταλήξετε να μην καταναλώνετε επαρκή θρεπτικά συστατικά όπως ψευδάργυρο, πρωτεΐνες, ασβέστιο ή λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε πτώση των μαλλιών.

Για παράδειγμα, το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο συστατικό που ενισχύει τα μαλλιά και τα οστά σας. Η εξάλειψη γαλακτοκομικών προϊόντων όπως το γάλα και το τυρί από τη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια ασβεστίου. Ομοίως, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κερατίνης, το κύριο συστατικό των μαλλιών. Η εξάλειψη αυτών των θρεπτικών συστατικών από τη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πτώση των μαλλιών.

Επίσης, καθώς η πρωτεΐνη βοηθά στο χτίσιμο των μαλλιών σας, μια δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνη σημαίνει ότι διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο πτώσης των μαλλιών.

Εναλλακτικές Επιλογές

Να τρώτε πάντα μια ισορροπημένη διατροφή που να αποτελείται από όλες τις ομάδες τροφίμων. Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού πριν κάνετε οποιεσδήποτε διατροφικές αλλαγές. Συμπεριλάβετε τρόφιμα όπως άπαχο κρέας, σπανάκι, τόφου, φακές κ.λπ., καθώς είναι όλα εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης.

7. Σόδα Διαίτης & Ανθρακούχα Ποτά
Τα αναψυκτικά διαίτης περιέχουν ένα τεχνητό γλυκαντικό γνωστό ως ασπαρτάμη. Η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικού διαίτης μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών. Επιπλέον, τα ανθρακούχα ποτά αλληλεπιδρούν με την ινσουλίνη στο σώμα για να ανταποκρίνονται λιγότερο στη ζάχαρη. Έτσι η κυκλοφορία του αίματος γίνεται φτωχή και οι θύλακες των τριχών στερούνται τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά. Ως αποτέλεσμα, αντιμετωπίζετε υπερβολική πτώση μαλλιών.

Εναλλακτικά ποτά

Ανθρακούχο νερό εμποτισμένο με μια φέτα λεμόνι ή το αγαπημένο σας φρούτο
Νερό καρύδας
Τσάι βοτάνων
Φρεσκοστυμμένοι χυμοί φρούτων

8. Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρούνται πάντα ως μια θρεπτική τροφή για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Γνωρίζετε όμως ότι τα γαλακτοκομικά περιέχουν κάποια ποσότητα λίπους, η οποία αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα σας; Όταν αντιμετωπίζετε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα τείνουν επίσης να αυξάνουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης εάν είστε ήδη επιρρεπείς σε έκζεμα, ψωρίαση ή πιτυρίδα. Καταναλώστε γαλακτοκομικά προϊόντα με μέτρο και συμβουλευτείτε έναν ειδικό εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα τριχόπτωσης. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το My Plate προτείνει οι ενήλικες να καταναλώνουν 3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Γάλα
Σκληρό τυρί
τυρί κότατζ
Γιαούρτι

Θυμηθείτε να μάθετε περισσότερα για τον τύπο των μαλλιών σας για να κάνετε συνειδητές επιλογές. Επίσης, συμβουλευτείτε έναν ειδικό εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα τριχόπτωσης.

skinkraft.com/

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr