3 φυσικά έλαια που θα κάνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα

3 φυσικά έλαια που θα κάνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα

Φυσικά και θαυματουργά για θεϊκά μαλλιά.

Νίνα Μουσούρη

Μπορεί στην αγορά ομορφιάς να υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα υψηλής απόδοσης για τα μαλλιά τα οποία χαρίζουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται, όμως αξίζει να παραδεχτούμε ότι και η ίδια η φύση μπορεί να μας προσφέρει super δραστικούς συμμάχους για τη φροντίδα του hair-look μας και αυτό δεν είναι μύθος. Ναι, η απλή εφαρμογή των φυσικών ελαίων και το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής , έχει πραγματικά πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων και της ενθάρρυνσης της ανάπτυξης των μαλλιών.

Εμείς, λοιπόν, κάνοντας την καθιερωμένη μας beauty έρευνα βρήκαμε, τα 3 φυσικά έλαια που αξίζουν την προσοχή μας αν ο στόχος μας είναι να ενυδατώσεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά και να τα κάνουμε να μακρύνουν πιο γρήγορα.

Έλαιο Jojoba: Ιδανικό για το λιπαρό τριχωτό κεφαλής

Εάν ανήκουμε στην κατηγορία των λιπαρών μαλλιών, δεν σημαίνει ότι θα τα επιβαρύνουμε extra επιλέγοντας ένα έλαιο για τα μαλλιά . Ο λόγος που σε πολλές περιπτώσεις το τριχωτό της κεφαλής παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα μπορεί να είναι επειδή στην πραγματικότητα έχει στεγνώσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν το δέρμα μας χάνει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται “νιώθει” την ανάγκη να παράγει περισσότερη υγρασία από μόνο του και έτσι έχει λιπαρές ρίζες.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το έλαιο λάδι jojoba είναι εξαιρετικά ενυδατικό χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας του τριχωτού της κεφαλής, αποτρέποντας τόσο την ξηρότητα όσο και την υπερβολική λιπαρότητα.

Έλαιο κολοκύθας και έλαιο δενδρολίβανου: Συμβάλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών

Το έλαιο κολοκύθας είναι μια καλή πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών (όπως βιταμίνη Ε και Κ) και μετάλλων (όπως ψευδάργυρος και σίδηρος). Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για τη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής και την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Έτσι, σύμφωνα με μελέτες, που ακόμα είναι σε εξέλιξη, το έλαιο από σπόρους κολοκύθας μαζί με το μασάζ στο τριχωτό κεφαλής, μπορεί να έχει γενικότερα θετικές επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών.

Από την άλλη και το έλαιο δεντρολίβανου βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής.

Λάδι αβοκάντο: Για πολύ ξηρά μαλλιά

Το λάδι αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και λιπαρά οξέα. Συγκεκριμένα, ξεχωρίζει για τις βιταμίνες A, D και E και τα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να θρέψουν τους θύλακες της τρίχας, να ενισχύσουν τις τρίχες και να προάγουν τη συνολική υγεία των μαλλιών μας.

Cover Photo:

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr