Μουλιάστε αμύγδαλα και καρύδια σαν φάρμακα για ένα πλήθος ασθενειών. Ζωή χωρίς ασθένειες

Μουλιάστε αμύγδαλα και καρύδια σαν φάρμακα για ένα πλήθος ασθενειών. Ζωή χωρίς ασθένειες

Μουλιασμένα αμύγδαλα εναντίον μουλιασμένων καρυδιών. είναι το ένα πιο υγιεινό από το άλλο; Γνωρίστε τα οφέλη από τους ειδικούς

Ενώ τα αμύγδαλα είναι υγιεινά για την καρδιά, τα καρύδια είναι εξαιρετικά για την υγεία του εγκεφάλου. Και οι δύο αυτές υπερτροφές συνιστώνται ευρέως από διατροφολόγους.

Ποιο είναι πιο υγιεινό;
Οι διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στη μακροζωία, τη σωματική και ψυχική υγεία και το ανοσοποιητικό μας. Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής με βασικά θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη για μια ποιοτική ζωή χωρίς ασθένειες.

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν να αποτελέσουν υγιεινή προσθήκη στην καθημερινή μας διατροφή, καθώς αυτές οι μικροσκοπικές υπερτροφές μπορούν να προσφέρουν μια ισχυρή γροθιά.

Πλούσιοι σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι μπορούν να περιορίσουν την επιθυμία, να προάγουν τον κορεσμό και να προάγουν την απώλεια βάρους. Επιπλέον, προλαμβάνουν επίσης πολλές χρόνιες ασθένειες λόγω του εκπληκτικού αντιοξειδωτικού προφίλ και των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους.

Ενώ τα αμύγδαλα είναι υγιεινά για την καρδιά, τα καρύδια είναι εξαιρετικά για την υγεία του εγκεφάλου. Και οι δύο αυτές υπερτροφές συνιστώνται ευρέως από τους διατροφολόγους, αλλά είναι η μία πιο υγιεινή από την άλλη;

Ας καταλάβουμε τα οφέλη τόσο των αμυγδάλων όσο και των καρυδιών. 

«Τα μουλιασμένα αμύγδαλα και τα μουλιασμένα καρύδια είναι δύο δημοφιλείς ξηροί καρποί γνωστοί για τα θρεπτικά  οφέλη τους για την υγεία. Και οι δύο αυτοί ξηροί καρποί παρέχουν ένα ευρύ φάσμα απαραίτητων θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, λίπος, μέταλλα κ.λπ.

Για να ενισχυθούν τα οφέλη τους, και οι δύο ξηροί καρποί πρέπει να εμποτιστούν πριν από την κατανάλωση για τουλάχιστον 6-8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου (το βράδυ ιδανικά) μπορούν να καταναλωθούν αμέσως μετά από ένα ποτήρι νερό το πρωί.

Το ξεφλούδισμα της φλούδας των αμυγδάλων πριν από την κατανάλωση έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα, δηλαδή, βοηθά στην καλύτερη πέψη και επίσης μειώνει την αντιθρεπτική δράση που οδηγεί σε καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Καθώς οι ξηροί καρποί είναι πυκνοί σε θερμίδες, είναι απαραίτητο να θυμάστε να διατηρείτε πάντα τον έλεγχο της μερίδας .

Γιατί είναι σημαντικό το μούλιασμα των ξηρών καρπών
«Τα μουλιασμένα αμύγδαλα και καρύδια είναι πιο υγιεινά από τα ωμά, γιατί η διαδικασία του μουλιάσματος τα κάνει πιο εύπεπτα και πιο εύκολα απορροφήσιμα από τον οργανισμό. Έτσι, όλα τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες που έχουν, σχεδόν διπλασιάζονται στη βιοδιαθεσιμότητα αυτών των βιταμινών Τα μουλιασμένα αμύγδαλα και το καρύδι είναι και οι δύο εξαιρετικές επιλογές φαγητού και τα πιο ιδανικά για κατανάλωση νωρίς το πρωί ή το πρώτο πράγμα όταν ξυπνάτε

Οφέλη από μουσκεμένα αμύγδαλα
Τα οφέλη από τα μουσκεμένα αμύγδαλα:

Πλούσια σε βιταμίνη Ε: Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Βοηθά στην προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική βλάβη και υποστηρίζει την υγεία του δέρματος.

Υγεία της καρδιάς: Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι υγιεινά για την καρδιά λιπαρά. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης, στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Υγεία των οστών: Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διατήρηση γερών και υγιών οστών.

Διαχείριση βάρους: Τα αμύγδαλα είναι σχετικά χαμηλά σε υδατάνθρακες και πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθιστώντας τα ένα χορταστικό σνακ που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους.

Έλεγχος του σακχάρου στο αίμα: Μελέτες υποδεικνύουν ότι τα αμύγδαλα μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Οφέλη από μουσκεμένα καρύδια
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Τα καρύδια είναι μια από τις καλύτερες φυτικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ιδιαίτερα του άλφα-λινολενικού οξέος (ALA). Τα ωμέγα-3 έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επομένως βοηθούν στη διατήρηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα

Υγεία του εγκεφάλου: Τα ωμέγα-3 στα καρύδια μπορεί να υποστηρίξουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και να βελτιώσουν τη γνωστική λειτουργία στα παιδιά και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου νευροεκφυλιστικών ασθενειών σε ενήλικες και ηλικιωμένους.

Αντιοξειδωτικά: Τα καρύδια περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες και να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Διαχείριση βάρους: Όπως και τα αμύγδαλα, τα καρύδια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης και να υποστηρίξουν την απώλεια βάρους.

Βελτιωμένη διάθεση: Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα καρύδια έχουν θετικό αντίκτυπο στη διάθεση και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και του άγχους. Οι γυναίκες αμέσως μετά τον τοκετό μπορούν να τις συμπεριλάβουν στη διατροφή τους κατά τη γαλουχία, κάτι που μπορεί να τις βοηθήσει να αποφύγουν τη μεταγεννητική κατάθλιψη.

“Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία είναι μια απαραίτητη βιταμίνη για καλύτερο δέρμα, μάτια, νύχια. Είναι εξαιρετικά για καλύτερη πέψη και προάγει την υγιή ζωή. Τα αμύγδαλα είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που επιλέγουν υγιεινές επιλογές φυτικής πρωτεΐνης. Όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια είναι επίσης πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης Ε και πρωτεΐνης. Είναι μια εξαιρετικά πλούσια πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου, τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Είναι επίσης εξαιρετικό για την υγεία της καρδιάς σας, καθώς βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Ειδικά όταν καταναλώνεται εμποτισμένο κάθε πρωί», λέει ο Preety Tyagi.

Και οι δύο ξηροί καρποί είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, μια καλή εναλλακτική για τους vegan και τους χορτοφάγους που πρέπει να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε πρωτεΐνη.

Τόσο τα μουλιασμένα αμύγδαλα όσο και τα μουλιασμένα καρύδια προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, και οι δύο ξηροί καρποί μπορούν να συμπεριληφθούν ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής για τη συνολική υγεία και ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά εάν υπάρχουν συγκεκριμένες ανησυχίες για την υγεία ή διατροφικοί περιορισμοί, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο για εξατομικευμένες συμβουλές.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Απέκτησε το τέλειο δέρμα που ονειρεύεσαι χωρίς να ξοδέψεις τίποτα στα καλλυντικά. Πως θα το κάνεις

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr