Απέκτησε το τέλειο δέρμα που ονειρεύεσαι χωρίς να ξοδέψεις τίποτα στα καλλυντικά. Πως θα το κάνεις

Απέκτησε το τέλειο δέρμα που ονειρεύεσαι χωρίς να ξοδέψεις τίποτα στα καλλυντικά. Πως θα το κάνεις

Η μόλυνση του περιβάλλοντος, μαραγκιάζει το δέρμα μας όπως μαραγκιάζει και τα εσωτερικά μας όργανα. Το δέρμα είναι ένα φιλμ προστασίας και αγάπης του σύμπαντος προς τον εαυτό μας. Διαφορετικά θα ήμασταν συνεχώς εκτεθειμένοι σε χίλιες δυο ασθένειες…και η διάρκεια της ζωής μας  θε είχε διάρκεια μερικών δευτερολέπτων. Είμαστε λοιπόν ήδη πλούσιοι αφού έχουμε δέρμα που αντιστέκεται. Δεν χρειαζόμαστε ακριβά καλλυντικά.

Επιπλέον τα ακριβά καλλυντικά μας κάνουν και λίγο τεμπέλες επειδή πληρώσαμε περιμένουμε το «ξαφνικό θαύμα» και έτσι δεν συμμετέχουμε στην εξέλιξη της εικόνας μας και στην ουσία δεν μας φροντίζουμε. Δεν χρειάζεται λοιπόν να καταξοδευτούμε με πανάκριβα καλλυντικά προϊόντα για να επαναφέρουμε το δέρμα μας. Αρκούν γι αυτό το σκοπό μερικές στοχευμένες σπιτικές θεραπείες. Οι καλύτερες θεραπείες γι αυτό το πρόβλημα

1. Καταπολέμηση των επιπτώσεων της ρύπανσης στο δέρμα σας:

Οι επιβλαβείς ουσίες που βρίσκονται στην αιθαλομίχλη έχουν τη δυνατότητα να φράζουν τους πόρους και να ασκούν επιζήμια επίδραση. Οι ειδικοί δερματολόγοι και πλαστικοί έχουν μοιραστεί μερικές φυσικές θεραπείες για την εξουδετέρωση αυτών των επιπτώσεων.

2. Ένας εφιάλτης για το δέρμα: Το θαμπό δέρμα και οι φραγμένοι κλειστοί πόροι είναι ο εφιάλτης για όλους. Τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης που βρίσκονται στα αστικά μας περιβάλλοντα, κάνουν το δέρμα μας να αντιμετωπίζει αδιάλειπτα  μεγαλύτερες προκλήσεις. Ο μολυσμένος αέρας δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον για το δέρμα, εμποδίζοντας την ικανότητά του να αναπνέει.  Με τη σειρά του, οδηγεί σε ερεθισμό, αφυδάτωση και επιδείνωση προϋπαρχουσών καταστάσεων όπως ερυθρότητα, ροδόχρου ακμή και έκζεμα. Τι κάνουμε λοιπόν;

3. Σωρευτική επίδραση της ρύπανσης και της έκθεσης στον ήλιο:

Η προφύλαξη από τον ήλιο είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη θεραπεία και ας μην ορίζεται ως φάρμακο. Η μακροχρόνια έκθεση στη ρύπανση, σε συνδυασμό με τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας UVA και UVB, έχει αποδειχθεί ότι έχει συσσωρευτική επίδραση στο δέρμα μας.

Αυτή η υποβάθμιση εκδηλώνεται και χαρακτηρίζεται ως πρόωρη γήρανση, η οποία εμφανίζεται με λεπτές γραμμές, ρυτίδες, ερυθρότητα, κηλίδες και επιδεινωμένη ακμή. Επιπλέον, η έκθεση στο διοξείδιο του αζώτου, (έναν ρύπο που προέρχεται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων ή τις εκπομπές σταθμών ηλεκτροπαραγωγής), μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό μαύρων κηλίδων στο δέρμα .

4. Πως γίνεται η προστασία του δέρματός: Αναρωτιέστε πώς να προστατέψετε το δέρμα σας; Οι ειδικοί προτείνουν τις ακόλουθες θεραπείες που βασίζονται στα υλικά της κουζίνας και φέρνουν τέλεια και ολοκληρωμένη αποκατάσταση:

Μείνετε ενυδατωμένοι: Το να πίνετε άφθονο νερό είναι ζωτικής σημασίας.

Μπορείτε να προετοιμάσετε νερό αποτοξίνωσης στο σπίτι χρησιμοποιώντας συστατικά όπως φύλλα άμλα ή τούλσι ή μαστίχα Χίου. Αυτό το παρασκεύασμα βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και παρέχει απαραίτητα και σπουδαία αντιοξειδωτικά.

Προστασία: Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ή ακολουθήστε ένα πρόγραμμα περιποίησης που ενσωματώνει ορό ή καθημερινή ενυδατική κρέμα για να δημιουργήσετε στρώματα άμυνας.

Αυτά όχι μόνο προστατεύουν από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά λειτουργούν και ως φραγμοί στα σωματίδια αιθαλομίχλης, εμποδίζοντας τις επιβλαβείς χημικές ουσίες να διεισδύσουν στο δέρμα. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και επιλέξτε ένα μη απολεπιστικό πλύσιμο προσώπου για να εξαφανίσετε τους ρύπους.

 Καθημερινό απαλό τρίψιμο στο πρόσωπο. Μην το φοβάστε:

Η ενσωμάτωση ενός καθημερινού scrub 10 δευτερολέπτων στη ρουτίνα σας μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να αναρρώσει από τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό scrub χρησιμοποιώντας καρύδια, ζάχαρη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για απαλή απολέπιση προσώπου. Εναλλακτικά, ένα scrub με ζάχαρη, μέλι και λεμόνι που χρησιμοποιείται δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να αποδειχθεί μαγικό. Η ρύπανση επειδή ακούραστα μας αφήνει πίσω της χημικά κατάλοιπα, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το δέρμα σας πρωί και βράδυ.

Μπορείτε ακόμη να σκεφτείτε διπλό ή τριπλό καθαρισμό, ειδικά τη νύχτα, για να εξαλείψετε εντελώς τυχόν υπολείμματα ρύπανσης. Εάν παραφορτώνεται το δέρμα σας με μεικαπ φτάστε το μέχρι το τέρμα. Αν κρίνετε την νύχτα ότι πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπο σας με το γαλάκτωμα σας ακόμη και 7 ή 8 φορές κάντε το. Είναι η καλύτερη πρόληψη για υπέροχο αγέραστο δέρμα. Το βαμβάκι σας δεν πρέπει να αφήνει καθόλου χρώμα από το μακιγιάζ όλης της υπόλοιπης ημέρας.

 Χρησιμοποιήστε μάσκες προσώπου:

Χρησιμοποιήστε ακατέργαστες πράσινες φέτες παπάγιας για να τις τρίψετε στο δέρμα σας για 20 δευτερόλεπτα. Τα φυσικά του ένζυμα μπορούν να ανακουφίσουν τον αποχρωματισμό του δέρματος που προκαλείται από τη ρύπανση.

Μια άλλη αποτελεσματική επιλογή είναι μια μάσκα προσώπου με σοκολάτα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, αποτοξινώνει το δέρμα και χαρίζει βαθιά θρέψη για λαμπερή επιδερμίδα. Μπορείτε στην ίδια λογική να απλώσετε 3 υλικά.

Πρώτα θα βρέξετε το το πρόσωπο σας μετά θα απλώσετε ελάχιστο σησαμέλαιο, μετά θα απλώσετε ωμό καφέ πάνω στο λαδωμένο πρόσωπο και τέλος θα απλώσετε και μέλι. Τέλεια θεραπεία!

Ατμός και ενυδάτωση: Σκεφτείτε μια εβδομαδιαία θεραπεία ατμού αφού κάνετε μασάζ στο δέρμα σας με αμύγδαλο ή λάδι καρύδας. Βελτιώστε την εμπειρία με λίγες σταγόνες έλαιο λεβάντας ή πορτοκαλιού στο βραστό νερό σας. Για μια πρόσθετη πινελιά αναζωογόνησης, αφεθείτε σε ένα ζεστό μασάζ με λάδι καρύδας πριν το ντους σας.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης και να διατηρήσετε μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα όπου όλοι θα σας ρωτούν τι κάνατε. Εσείς βέβαια θα τους απαντάτε με ένα γοητευτικό διφορούμενο χαμόγελο.  Γιατί έχετε το δικαίωμα να κρατάτε τα μυστικά σας εάν θέλετε.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr