5 σπόροι που μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη απώλεια βάρους

5 σπόροι που μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη απώλεια βάρους

01/6 _Μπορεί η κατανάλωση σπόρων να ενισχύσει την απώλεια βάρους σας;

Η ενσωμάτωση σπόρων στη διατροφή σας μπορεί να είναι μια έξυπνη στρατηγική για ταχύτερη απώλεια βάρους. Μια δημοφιλής διατροφική τάση, οι σπόροι είναι μικρές πηγές διατροφής που μπορούν να κάνουν το πλιγούρι βρώμης, τα smoothies, τις σαλάτες σας κ.λπ., ενδιαφέροντα. Η προσθήκη αυτών των υγιεινών σπόρων στα γεύματά σας προάγει τον κορεσμό και ενισχύει το μεταβολισμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα καταναλώνετε με μέτρο καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη θερμίδων σας. Επιπλέον, εάν δοκιμάζετε οποιονδήποτε σπόρο για πρώτη φορά, καταναλώστε σε μικρή ποσότητα για να ελέγξετε για τυχόν αλλεργία που μπορεί να έχετε. Ακολουθούν πέντε θρεπτικοί σπόροι που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για απώλεια βάρους:

02/6 _Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι και ικανοποιημένοι, μειώνοντας την επιθυμία για υπερκατανάλωση τροφής. Όταν αναμειγνύονται με υγρό, σχηματίζουν ένα τζελ που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας. Επιπλέον, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, προάγοντας τη συνολική υγεία και υποστηρίζοντας την απώλεια βάρους. Μουλιάστε τους σπόρους chia σε γάλα ή νερό όλη τη νύχτα. Μπορείτε να πιείτε το νερό με τους μουλιασμένους σπόρους το πρωί ή μπορείτε να καταναλώσετε το γάλα σκέτο, ή να προσθέσετε φρούτα και να το καταναλώσετε σαν smoothie.

03/6 _Λιναρόσποροι

Οι λιναρόσποροι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι υγιή για την καρδιά σας. Οι διαλυτές φυτικές ίνες στους σπόρους λιναριού βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης, μειώνοντας τον ρυθμό με τον οποίο απορροφάται η ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος και σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα υγιή λίπη στους λιναρόσπορους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην ενίσχυση της μεταβολικής λειτουργίας. Τα ladoos με λιναρόσπορο μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένα γρήγορο και χορταστικό σνακ.

04/6 _Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι γεμάτοι με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιή λίπη, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και σελήνιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά υποστηρίζουν τον ενεργειακό μεταβολισμό και βοηθούν στη ρύθμιση της πείνας. Μπορείτε να καβουρδίσετε τους ηλιόσπορους και να τους καταναλώσετε σκέτες. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μείγμα από αυτούς τους σπόρους και να το κρατήσετε στο γραφείο σας. Καταναλώστε τα ως σνακ όποτε αισθάνεστε πεινασμένοι στη μέση του γεύματος.

05/6 _Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό και μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και την υποστήριξη της απώλειας βάρους. Η πλούσια, ξηρή γεύση τους τα κάνει μια γευστική προσθήκη σε σαλάτες ή σνακ.

06/6 _Σπόροι κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Αυτοί οι σπόροι μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης και στη βελτίωση του μεταβολισμού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και υγιών λιπαρών. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα υγιεινό και πλούσιο σε πρωτεΐνη smoothie πρωινού χρησιμοποιώντας σπόρους κάνναβης.

timesofindia.indiatimes.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr