Top 9 τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό κατευθείαν από την κουζίνα

Top 9 τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό κατευθείαν από την κουζίνα

Είμαστε ο, τι τρώμε

Μετά από αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγουμε με σύνεση και να τρώμε τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καταπολεμούν τις λοιμώξεις και μας κρατούν υγιείς και σε φόρμα.

 Ως απάντηση στα παθογόνα, το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνει αντισώματα που επιτίθενται και σκοτώνουν αυτά τα σωματίδια, αλλά για να είναι το σύστημα ισχυρό, πρέπει να ενσωματώσει τη σωστή τροφή και δίαιτα που θα το βοηθήσουν να δυναμώσει.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να διασφαλίσουμε τη διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας είναι να βεβαιωθούμε ότι λαμβάνουμε αρκετά θρεπτικά συστατικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό μέσω της καθημερινής μας διατροφής.

Μαζί με τη δίαιτα, φροντίστε να ελέγχετε τους ζωτικούς αριθμούς υγείας σας. Κάντε κράτηση για έναν προληπτικό έλεγχο υγείας εδώ.

Ακολουθούν μερικές τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, απευθείας από την κουζίνα που θα διατηρήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό και θα βοηθήσουν στην πρόληψη συχνών ασθενειών-
1. Γιαούρτι: Αυτό μπορεί να είναι μια καλή πηγή βιταμίνης D, και περιέχει επίσης προβιοτικά που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και προετοιμάζουν το σώμα μας να καταπολεμήσει τις ασθένειες. Γενικά, αποφύγετε τα αρωματισμένα και προτιμήστε τα σπιτικά γιαούρτια, προσθέτοντας φρούτα εποχής ή ακόμα και μέλι για να το κάνετε γλυκό και ταυτόχρονα, θρεπτικό και υγιεινό.

2. Κουρκουμάς : Ο κουρκουμάς, που βρίσκεται στην κουζίνα κάθε νοικοκυριού, περιέχει κουρκουμίνη που έχει διαπιστωθεί ότι έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Το έντονο κίτρινο χρώμα σε σκόνη μπαχαρικό χρησιμοποιείται από παλιά για τη θεραπεία πληγών, ακμής κ.λπ. Υπόσχεται ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού που μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει μακριά τις ασθένειες. Συχνά βρίσκουμε τους εαυτούς μας να καταναλώνουμε κουρκουμά σε κάρυ και άλλα καθημερινά τρόφιμα, διατηρώντας τον έλεγχο, αυτό πηγαίνει μέσα στο σώμα μας και βελτιώνει την απαραίτητη ανοσοαπόκριση.

3. Σκόρδο: Ένα βασικό προϊόν που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό, το σκόρδο όχι μόνο προσθέτει γεύση στο φαγητό, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η κατανάλωση του στην ωμή του μορφή μπορεί να κάνει θαύματα για τον οργανισμό. Περιέχει θειούχες ενώσεις όπως η αλισίνη και είναι απαραίτητη τροφή για υγιή διατήρηση. Παράγει Τ-κύτταρα που μπορούν να μειώσουν την ποσότητα των ορμονών του στρες, αποδεικνύοντας έτσι ένα όφελος για το ανοσοποιητικό σύστημα με κάθε τρόπο.

4. Τζίντζερ: Οι άνθρωποι συχνά στρέφονται στο ζεστό τσάι τζίντζερ όταν αισθάνονται κάτω από τον καιρό. βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, της ναυτίας, του πονόλαιμου κ.λπ. Κάποιος μπορεί να το λατρέψει όταν προστίθεται σε φαγητό ή επιδόρπιο ή ποτά, για τη γεύση, αλλά εν αγνοία του, λειτουργεί επίσης ως καλή πηγή αντιοξειδωτικών.

5. Σπανάκι: Φυλλώδες λαχανικό, πλούσιο σε βιταμίνη C, το σπανάκι είναι στα καλύτερά του όταν ψηθεί λίγο, έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να παραμένουν ανέπαφα. Αυτό είναι από μόνο του μια δύναμη, με όχι μόνο την παρούσα βιταμίνη C, αλλά και πολλά αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε και βήτα καροτίνη, που είναι και τα δύο ικανά να ενισχύσουν την ικανότητα καταπολέμησης των λοιμώξεων του ανοσοποιητικού συστήματος.

6. Παπάγια: Με τον πλούτο της βιταμίνης C, αυτό είναι ένα φρούτο αρκετό για να λαμβάνει την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμινών. Μαζί με τις βιταμίνες, έχει κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ κ.λπ. που είναι όλα απαραίτητα και ωφέλιμα για τη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος υπό έλεγχο.

Ο καρπός έχει ένα πεπτικό ένζυμο, την παπαΐνη, το οποίο περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Συνολικά, ένα μπολ παπάγια στο πρωινό σας μπορεί να κάνει θαύματα για να διατηρήσει το ανοσοποιητικό σας δυνατό.

Σύμφωνα με μερικές μελέτες, η βιταμίνη D έχει κάποιο ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ελέγξτε εάν έχετε αρκετά επίπεδα βιταμίνης D στο σώμα σας με μια απλή εξέταση αίματος.

7. Τσάι: Ένα άλλο πιο συνηθισμένο πράγμα που συναντάμε σε κάθε νοικοκυριό, με επίπεδα κατανάλωσης περίπου 2-3 ​​φορές την ημέρα σε κάθε σπίτι. Έχει πολυφαινόλες και φλαβονοειδή που καταπολεμούν τις ασθένειες, αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για την καταστροφή των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τα κύτταρα.

Είτε πρόκειται για μαύρο είτε για πράσινο τσάι, στην πραγματικότητα το πράσινο τσάι έχει υψηλά επίπεδα επιγαλλοκατεχίνης, γνωστή και ως EGCG, που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος που λειτουργεί. Φροντίστε να αποφύγετε την υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη στο τσάι σας.

8. Τροφή με εσπεριδοειδή: Πολύ πλούσια σε βιταμίνη C, υπεύθυνη για την αύξηση της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων, οι τροφές με εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, συμβάλλουν στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος ισχυρό, καταπολεμώντας τις λοιμώξεις. Κάποιος θα πρέπει να συμπεριλάβει φρούτα όπως γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. στη διατροφή του, για να διατηρήσει τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid, οι άνθρωποι έχουν εγγραφεί σε ταμπλέτες για τη διατήρηση της βιταμίνης C υπό έλεγχο επίσης.

9. Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια είναι μια ισχυρή πηγή βιταμινών και υγιεινών λιπαρών. Είναι άλλο ένα κλειδί για την οικοδόμηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Περιέχουν επίσης μαγγάνιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, συμβάλλοντας σε ένα υγιεινό σνακ εν κινήσει. Μουλιάστε τα όλη τη νύχτα, για να τα έχετε το επόμενο πρωί ή τα έχετε στην ακατέργαστη μορφή τους, όπως σας αρέσει.

Εκτός από αυτά τα εύκολα διαθέσιμα φαγητά κουζίνας, υπάρχουν πολλά άλλα είδη διατροφής όπως μαύρη σοκολάτα, μούρα, μανιτάρια, στρείδια κ.λπ. που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν την ικανότητά του να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι πολύπλοκο, χρειάζεται τη σωστή φροντίδα και χειρισμό για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί καλά και αποτρέπει το κρυολόγημα, τον βήχα και άλλες ασθένειες. Η άσκηση, η κατανάλωση άφθονων υγρών, ο επαρκής ύπνος, ο διαλογισμός κ.λπ. είναι μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που όταν συνοδεύονται με τη σωστή επιλογή τροφής, μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αυτά πρέπει να ξέρετε για την ασπιρίνη

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr