Τα καλύτερα βότανα που καταπολεμούν την αυπνία.

Τα καλύτερα βότανα που καταπολεμούν την αυπνία.

Φυσικές θεραπείες για την αϋπνία
Το πρόβλημα της αϋπνίας, ή των δυσκολιών να κοιμηθεί κανείς, είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ενώ μπορεί να υπάρχουν διάφορες αιτίες για αυτή τη διαταραχή ύπνου, μπορεί να είναι αρκετά εξουθενωτική και να επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία του ατόμου.

Πολλά άτομα στρέφονται σε φάρμακα ή άλλα φαρμακευτικά μέσα για να αντιμετωπίσουν την αϋπνία τους, αλλά αυτά μπορεί να συνοδεύονται από ανεπιθύμητες παρενέργειες και μακροχρόνια εξάρτηση. Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμες φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της αϋπνίας χωρίς τους πιθανούς κινδύνους της φαρμακευτικής αγωγής.

Προσδιορισμός των αιτιών της αϋπνίας
Προτού εμβαθύνουμε σε συγκεκριμένα βότανα τροφές  ή φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της αϋπνίας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι μπορεί να προκαλεί την αϋπνία αρχικά.

Ενώ κάθε άτομο μπορεί να έχει τους δικούς του μοναδικούς λόγους, ορισμένοι κοινοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αϋπνία περιλαμβάνουν το άγχος, το στρες, τις κακές συνήθειες ύπνου και τις υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα παράλληλα με την ενσωμάτωση φυσικών θεραπειών για μια πιο ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία της αϋπνίας.
Φυτικά φάρμακα για την αϋπνία

Ρίζα βαλεριάνας: Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φυσική θεραπεία για την αϋπνία λόγω της ηρεμιστικής και καταπραϋντικής του δράσης. Λειτουργεί αυξάνοντας τα επίπεδα του GABA, μιας χημικής ουσίας που βοηθά στη ρύθμιση των νευρικών κυττάρων και προάγει τη χαλάρωση.

Χαμομήλι: Το χαμομήλι που καταναλώνεται συνήθως ως τσάι, είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος και προάγει τη χαλάρωση, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που παλεύουν με την αϋπνία. Περιέχει επίσης απιγενίνη, μια ένωση που συνδέεται με υποδοχείς στον εγκέφαλο που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόκληση ύπνου. Σύμφωνα με το hopkinsmedicine

….Έχει φλαβονοειδή που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τους υποδοχείς βενζοδιαζεπίνης στον εγκέφαλο οι οποίοι εμπλέκονται επίσης στη μετάβαση ύπνου-εγρήγορσης….

Τι συμβαίνει με την μελατονίνη; 

Χρησιμοποιήστε συμπληρώματα μελατονίνης . Η μελατονίνη σύμφωνα με hopkinsmedicine  είναι μια ορμόνη που απελευθερώνεται φυσικά στον εγκέφαλο τέσσερις ώρες πριν αισθανθούμε υπνηλία. Πυροδοτείται από την ανταπόκριση του σώματος στη μειωμένη έκθεση στο φως, η οποία φυσικά θα πρέπει να συμβαίνει τη νύχτα.

Ωστόσο, στο σύγχρονο κόσμο μας, τα φώτα αφθονούν αφού πέσει το σκοτάδι έξω—είτε είναι από το τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή ή την τηλεόραση. Αυτή η έκθεση στο αφύσικο φως εμποδίζει την απελευθέρωση μελατονίνης, η οποία μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο. Ευτυχώς, η μελατονίνη είναι διαθέσιμη σε μορφή χαπιού στο τοπικό σας φαρμακείο ως συμπλήρωμα χωρίς ιατρική συνταγή.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε συνεχώς την ίδια μάρκα. «Επειδή τα συμπληρώματα μελατονίνης δεν ελέγχονται απο τον Οργανισμό Φαρμάκων, οι δόσεις και τα συστατικά ανά χάπι μπορεί να διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Επιμείνετε σε μια μάρκα και μην την αγοράζετε διαδικτυακά από άγνωστη πηγή.

Λεβάντα: Αυτό το αρωματικό βότανο δεν χρησιμοποιείται μόνο για το ευχάριστο άρωμά του αλλά και για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Η λεβάντα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, καθιστώντας την μια δημοφιλή επιλογή για όσους υποφέρουν από αϋπνία.

«Το ζεστό γάλα πιστεύεται από καιρό ότι σχετίζεται με χημικές ουσίες που προσομοιώνουν τις επιδράσεις της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο. Αυτό είναι ένα χημικό δομικό στοιχείο για την ουσία σεροτονίνη, η οποία εμπλέκεται στη μετάβαση ύπνου-εγρήγορσης

Πασιφλόρα: Ένα άλλο βότανο με ηρεμιστική δράση, η πασιφλόρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ανησυχίας και στην προώθηση της χαλάρωσης, καθιστώντας την κατάλληλη επιλογή για άτομα με αϋπνία.
Βάλσαμο λεμονιού: Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση του στρες, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου. Έχει επίσης ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στον γρηγορότερο ύπνο.

Άλλες φυσικές μέθοδοι για τη θεραπεία της αϋπνίας
Εκτός από τα βότανα, υπάρχουν και άλλες φυσικές μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου και στη μείωση των συμπτωμάτων αϋπνίας.

Αυτά περιλαμβάνουν:

Τι γίνεται με το μαγνήσιο;

Μαγνήσιο
Σύμφωνα με το www.verywellhealth.com το ορυκτό μαγνήσιο είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορούν να βοηθήσουν στην αϋπνία. 
Abbasi B, Kimiagar M, Sadeghniiat K, Shirazi MM, Hedayati M, Rashidkhani B. Η επίδραση της συμπλήρωσης μαγνησίου στην πρωτοπαθή αϋπνία σε ηλικιωμένους: Μια διπλά τυφλή κλινική δοκιμή ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο . J Res Med Sci . 

Μια άλλη μελέτη έδειξε θετική συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης μαγνησίου (από τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα) και την καλύτερη ποιότητα ύπνου και τη διάρκεια του ύπνου. 

Συμπεριλάβετε αυτές τις τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο στη διατροφή σας: 

Σπόροι κολοκύθας και chia
Αμύγδαλα, κάσιους και φιστίκια
Σπανάκι
Γάλα σόγιας
Μαύρα φασόλια και edamame

Τα συμπληρώματα μαγνησίου διατίθενται σε διάφορες μορφές, όπως οξείδιο μαγνησίου, κιτρικό, γλυκινικό και χλωριούχο. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται με υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων μαγνησίου και περιλαμβάνουν: 18

Κράμπες στο στομάχι
Ναυτία
Εμετός
Διάρροια
Πριν ξεκινήσετε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου, μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με το ποια μορφή μαγνησίου να δοκιμάσετε για τη βελτίωση του ύπνου.

Η Αγιουρβέδα είναι μια ινδική θεραπευτική φιλοσοφία που χρησιμοποιείται για να εξισορροπήσει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Μια θεραπεία Αγιουρβέδα είναι η τοποθέτηση ζεστού σησαμέλαιου στο κεφάλι και τα πόδια για τη ρύθμιση της αναπνοής και της κυκλοφορίας.

Καταναλώστε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τοστ ολικής αλέσεως ή ένα μπολ πλιγούρι πριν τον ύπνο. Αυτά τα τρόφιμα θα πυροδοτήσουν την απελευθέρωση της ορμόνης υπνηλίας σεροτονίνης και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να αφομοιωθούν.

Μην φάτε. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως η μπριζόλα και το κοτόπουλο, μπορούν επίσης να διαταράξουν τον ύπνο, επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να διασπαστούν, κάτι που είναι πρόβλημα πριν τον ύπνο, καθώς η πέψη σας επιβραδύνεται έως και 50 τοις εκατό όταν κοιμάστε. (Το σώμα σας αντιμετωπίζει μια παρόμοια πρόκληση εάν δειπνήσετε σε ένα μεγάλο γεύμα ακριβώς πριν από τον ύπνο.) Αποφύγετε επίσης παλαιωμένα ή επεξεργασμένα τυριά, σαλάμι και πεπερόνι: Περιέχουν τυραμίνη, η οποία ενεργοποιεί την απελευθέρωση νορεπινεφρίνης, η οποία μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλο.

Όχι κόκκινο πιπέρι.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση κόκκινου πιπεριού μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός, η οποία είναι ανασταλτική καθώς η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος πέφτει φυσικά κατά τη διάρκεια του ύπνου. (Η υπερθέρμανση μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για το σώμα να κάνει αυτή τη μετάβαση θερμοκρασίας.)

Για καλύτερο ύπνο απολαύστε ένα ποτήρι χυμό από κεράσι πριν τον ύπνο. Φέρνει πάντα ύπνο. Τα  κεράσια είναι μια φυσική πηγή της ορμόνης μελατονίνης που προκαλεί χαλάρωση και παραδεισένια φυγή ύπνου.

Δημιουργία μιας χαλαρωτικής ρουτίνας πριν τον ύπνο: Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να εξασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης όπως βαθιά αναπνοή ή διαλογισμό.
Αποφυγή οθονών πριν τον ύπνο: Το μπλε φως που εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να διαταράξει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης και να δυσκολέψει τον ύπνο. Συνιστάται να αποφεύγετε τη χρήση οθονών τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο.

Καθιέρωση ενός τακτικού προγράμματος ύπνου: Το να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματος και στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας του ύπνου.
Τακτική άσκηση: Η ενασχόληση με τη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να προάγει καλύτερο ύπνο τη νύχτα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε την έντονη άσκηση κοντά στην ώρα του ύπνου καθώς μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Άσκηση καλής υγιεινής ύπνου: Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος ύπνου, την αποφυγή της καφεΐνης και τα βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο και τον περιορισμό της πρόσληψης αλκοόλ.
Αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας: Εάν η αϋπνία επιμένει τότε στραφείτε σε έναν επαγγελματία υγείας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να πετάς το υγρό που εμφανίζεται στην επιφάνεια του γιαουρτιού;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr