Πρωινή ανακούφιση: Τι να φάτε για πρωινό όταν ξυπνάτε με φουσκωμένο στομάχι

Πρωινή ανακούφιση: Τι να φάτε για πρωινό όταν ξυπνάτε με φουσκωμένο στομάχι

 Το να ξυπνάς με φουσκωμένο στομάχι μπορεί να είναι άβολο και να δώσει τον τόνο για μια λιγότερο από την ιδανική μέρα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε επιλογές στο πρωινό σας που βοηθούν στην ανακούφιση αυτού του φουσκώματος και προωθούν ένα άνετο ξεκίνημα της ημέρας σας.

Μπανάνες: Οι μπανάνες είναι απαλές για το στομάχι και είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών και στη μείωση του φουσκώματος.

Πλιγούρι βρώμης: Το πλιγούρι βρώμης είναι μια εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την πέψη και μπορούν να καταπραΰνουν μια στομαχική διαταραχή. Επιλέξτε απλή βρώμη και προσθέστε λίγο μέλι ή πασπαλίστε κανέλα για γεύση.

Γιαούρτι: Το πλούσιο σε προβιοτικά γιαούρτι περιέχει ευεργετικά βακτήρια που μπορούν να προάγουν ένα υγιές έντερο και να μειώσουν το φούσκωμα. Επιλέξτε απλό, χωρίς ζάχαρη γιαούρτι για να αποφύγετε την υπερβολική ζάχαρη.

Τσάι τζίντζερ: Ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ είναι μια καταπραϋντική και φυσική θεραπεία για το φούσκωμα. Το τζίντζερ βοηθά στη χαλάρωση του γαστρεντερικού σωλήνα και ανακουφίζει από τα αέρια και την ενόχληση.

Παπάγια: Αυτό το τροπικό φρούτο περιέχει ένζυμα όπως η παπαΐνη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την πέψη και να ανακουφίσουν το φούσκωμα.

Αγγούρι: Οι φέτες αγγουριού είναι αναζωογονητικές και ενυδατικές. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της κατακράτησης νερού, η οποία είναι μια κοινή αιτία πρωινού φουσκώματος.

Τσάι από βότανα: Τα τσάγια από μέντα, χαμομήλι και μάραθο έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για να ανακουφίσουν την πεπτική δυσφορία. Πιείτε αυτά τα τσάγια για να ηρεμήσετε το στομάχι σας.

Αυγά: Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτοι χωρίς να επιδεινώνουν το φούσκωμα. Ανακατέψτε τα ή ψήστε τα για ένα απαλό ξεκίνημα της ημέρας.

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λίπη και φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να κρατήσουν το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί ομαλά. Απλώστε το σε τοστ ολικής αλέσεως για ένα χορταστικό πρωινό.

Ενυδάτωση: Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό ή νερό εμποτισμένο με λίγο λεμόνι.  Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης νερού και στην προώθηση των τακτικών κινήσεων του εντέρου.

Τι δεν κάνει να φας για πρωινό εάν έχεις ξυπνήσει με φούσκωμα στην κοιλιά.

Γαλακτοκομικά προϊόντα: Τα γαλακτοκομικά, όπως το γάλα και το τυρί, μπορεί να είναι δύσκολο να αφομοιωθούν για μερικούς ανθρώπους, οδηγώντας σε αέρια και φούσκωμα. Επιλέξτε εναλλακτικές λύσεις χωρίς λακτόζη ή γαλακτοκομικά εάν είστε ευαίσθητοι.

Επεξεργασμένα τρόφιμα: Επιβαρύνουν τρομερά το φούσκωμα με οδυνηρούς πόνους και σπασμούς στο έντερο.

Ανθρακούχα ποτά: Ανθρακούχα ποτά, όπως σόδα και ανθρακούχο νερό

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι: Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου επιβαρύνει.

Τεχνητά γλυκαντικά: Τα υποκατάστατα ζάχαρης όπως η σορβιτόλη και η μαννιτόλη είναι γνωστό ότι προκαλούν πεπτικές διαταραχές

Καφεΐνη: Ενώ ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι μπορεί να είναι μια πρωινή τελετουργία, η καφεΐνη μπορεί να αφυδατώσει.

Τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα: Τα τηγανητά φαγητά πρωινού, όπως το χας μπράουν,τα τηγανιτά ζυμάρια και το λιπαρό μπέικον, μπορεί να είναι βαριά

Να θυμάστε ότι το πεπτικό σύστημα του καθενός είναι μοναδικό, επομένως είναι απαραίτητο να ακούτε το σώμα σας και να δίνετε προσοχή σε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Ενώ αυτές οι επιλογές πρωινού είναι γενικά χρήσιμες για τη μείωση του πρωινού φουσκώματος, ίσως θελήσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς για να βρείτε αυτόν που σας προσφέρει τη μεγαλύτερη ανακούφιση.

Επιπλέον, εάν το φούσκωμα είναι ένα επίμονο πρόβλημα, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για να αποκλείσετε τουλάχιστον  υποκείμενες παθήσεις και να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές για την κατάστασή σας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο σώμα. Μόλις 15 λεπτά CARDIO Workout λιώνουν το λίπος και σε γεμίζουν με υγεία. (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr