Τα 10 καλύτερα βότανα για την υγεία των ματιών

Τα 10 καλύτερα βότανα για την υγεία των ματιών

Τα μάτια δεν είναι μόνο καθρέφτης της ψυχής αλλά και της γενικότερης υγείας μας ενώ καθορίζουν την όψη μας και την έκφραση μας. Εάν σε απασχολεί η υγεία τους και η αντοχή τους, παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα βότανα για την όραση σου, που θα σε κάνουν να δεις τα πρράγματα διαφορετικά.

1. Μύρτιλλο (Vaccinium myrtillus):
Πλούσιο σε ανθοκυανίνες, το μύρτιλλο φημίζεται για τις δυνατότητές του να ενισχύει τη νυχτερινή όραση και να προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, υποστηρίζοντας τη συνολική υγεία των ματιών.

2. Σπόροι σταφυλιού: Το εκχύλισμα αυτού του σπόρου είναι πλούσιο σε φυτοχημικά που κάνουν καλό στα μάτια. Έχει επίσης αντιισταμινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι καλές για την ολική υγεία των ματιών σου.

3. Eyebright (Euphrasia officinalis):
Η ευφρασία παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της ταλαιπωρίας των ματιών, πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προάγοντας την οφθαλμική υγεία σου.

4. Σαφράν (Crocus sativus):
Οι δραστικές ενώσεις του κρόκου, συμπεριλαμβανομένης της κροκίνης και της σαφράναλ, μπορεί να έχουν νευροπροστατευτικά αποτελέσματα, βοηθώντας δυνητικά στην πρόληψη της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD).

5. Κουρκουμάς (Curcuma longa):
Η κουρκουμίνη, η δραστική ένωση του κουρκουμά, παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

6. Gingko (Gingko biloba):
Πέρα από τα γνωστικά του οφέλη, το gingko μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των ματιών .Γνωστό για τη βελτίωση της ροής του αίματος, το ginkgo biloba μπορεί να ωφελήσει την υγεία των ματιών ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος και παρέχοντας αντιοξειδωτική προστασία 

7. Μάραθος (Foeniculum vulgare):
Πλούσιος σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ο μάραθος μπορεί να συμβάλει στην υγεία των ματιών παρέχοντας βασικά θρεπτικά συστατικά και καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες.

8. Πράσινο τσάι (Camellia sinensis):
Γεμάτο με αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι μπορεί να προστατεύσει το βλέμμα και το φως μας.

9. Κατιφές (Tagetes erecta):
Ο κατιφές περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, καροτενοειδή που συνδέονται με τη μείωση του κινδύνου που σχετίζεται με την ηλικία

10. Δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis):
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του δεντρολίβανου μπορεί να επεκταθούν στην υγεία των ματιών, προσφέροντας δυνητικά προστασία από το οξειδωτικό στρες.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Ποιες τροφές ρίχνουν το ανοσοποιητικό σου και αρρωσταίνεις.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr