Ενίσχυση Μυών και Καρδιοπροστασία: Οι Καλύτερες Ασκήσεις για την Εμμηνόπαυση

Ενίσχυση Μυών και Καρδιοπροστασία: Οι Καλύτερες Ασκήσεις για την Εμμηνόπαυση

Η γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Όταν το σώμα μας περνά από τη μετάβαση όπως συμβαίνει στην εμμηνόπαυση , οι ωοθήκες μας σταματούν να παράγουν οιστρογόνα. Αυτό όχι μόνο οδηγεί σε συμπτώματα όπως εξάψεις, διαταραχές ύπνου και ομίχλη του εγκεφάλου, αλλά αυξάνει και τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό και οστεοπόρωση.

Η μείωση των οιστρογόνων συμπίπτει επίσης με αύξηση της LDL χοληστερόλης, μείωση της HDL χοληστερόλης και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Έτσι, η σωστή άσκηση που ακολουθεί τις ανάγκες το κορμιού σας, οδηγεί στην γενικότερη αναβάθμιση σας. Επιπλέον μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την καρδιά και τα οστά σας υγιή καθώς μεγαλώνετε.

ΤΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

Αερόβια Άσκηση

Οι αερόβιες ασκήσεις, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, η κολύμβηση και η χορευτική αερόβια γυμναστική, βοηθούν στη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και ενισχύουν τη γενική κατάσταση του οργανισμού.

Ενδυνάμωση Μυών

Η ενδυνάμωση μυών με ασκήσεις βάρους, όπως τα βαρέα αντικείμενα, η ανάστροφη κοιλιακή, και οι ασκήσεις με ελατήρια, βοηθούν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, της ισορροπίας και της ικανότητας αντοχής.

Ευλυγισία.

Εκτελώντας ασκήσεις ευλυγισίας, όπως η γιόγκα , βοηθάτε στη διατήρηση της πλαστικότητας των μυών και των αρθρώσεων, προλαμβάνοντας τυχόν προβλήματα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν με την κινητικότητα.

Συνδυασμός Άσκησης:

Ενδείκνυται ο συνδυασμός διαφορετικών ειδών άσκησης για ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Η ποικιλία στις ασκήσεις προσφέρει ολοκληρωμένη γυμναστική για τον οργανισμό.

Πόση άσκηση πρέπει να κάνω κατά την εμμηνόπαυση;

Θα πρέπει να στοχεύσεις στα 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα. Το τέλειο υπόδειγμα ώστε να το ακολουθήσεις, είναι ένα μείγμα καρδιαγγειακής άσκησης με τουλάχιστον δύο συνεδρίες ενδυνάμωσης. Οπότε θα χρειαστεί να εξασκηθείς με 30 λεπτά άσκησης, πέντε φορές την εβδομάδα. Θα μπορούσες  επίσης να κάνεις και μερικά κόλπα κατά τη διάρκεια της ημέρας σου. Μπορείς λόγου χάρη να κάνεις μερικά squats ενώ περιμένεις να βράσει ο βραστήρας ή να σταθείς στο ένα πόδι καθώς βουρτσίζεις τα δόντια σου.

Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν ειδικό στην άσκηση, για να επιλέξετε έναν ρυθμό εξάσκησης, ο οποίος θα είναι είναι ασφαλής για τις ανάγκες σας.

Aδυνατιστικό ρόφημα με λεμόνι και σέλινο: Θα μείνεις μισή/μισός σε χρόνο dt

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr