Πώς να τρώτε για υπέροχο δέρμα. Πέψη και λάμψη.

Πώς να τρώτε για υπέροχο δέρμα. Πέψη και λάμψη.

Οι δίαιτες με χαμηλά λιπαρά, οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και τα χαμηλά επίπεδα προβιοτικών μπορούν όλα να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα μας. Ο διατροφοθεραπευτής Ian Marber εξηγεί πώς η φροντίδα του πεπτικού μας συστήματος μπορεί να βοηθήσει…

Το πεπτικό σύστημα δεν είναι πάντα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το υπέροχο δέρμα, αλλά από πολλές απόψεις, θα έπρεπε να είναι. Πολλά δερματικά προβλήματα προέρχονται από το πεπτικό σύστημα και έτσι, αν έχετε συνεχή προβλήματα, τότε είναι λογικό να ξεκινήσετε από εκεί.

Ξηρό δέρμα και πέψη

Το ξηρό δέρμα συνδέεται συχνά με μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά , αλλά τι γίνεται αν τρώτε καλά λιπαρά με τη μορφή ωμέγα-3 που βρίσκονται στα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα έλαιά τους, και εξακολουθείτε να έχετε ξηρό δέρμα;

Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι τα χαμηλά επίπεδα της πρωτεϊνικής λιπάσης. Αυτή η πρωτεΐνη (ή ένζυμο) απελευθερώνεται από το πάγκρεας και βοηθά το σώμα να απορροφήσει και να διασπάσει το λίπος. Ελέγξτε με τον γιατρό σας εάν μπορεί να χρειαστεί να πάρετε μια κάψουλα πεπτικού ενζύμου, η οποία θα υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία.

Ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά
Εκτός από το ξηρό δέρμα, η κακή πέψη μπορεί επίσης να εκδηλωθεί στο δέρμα ως αποτέλεσμα των χαμηλών επιπέδων λιποδιαλυτών θρεπτικών συστατικών – βιταμινών D, A, K και E και καροτενοειδών .

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Κ συνδέονται με εύκολους μώλωπες. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ακμή και η βιταμίνη Ε βοηθά να δώσει στο δέρμα μια δροσερή όψη , μάλλον επειδή βρίσκεται πάντα στα λίπη.

Τροφές με υγιή λίπη, όπως σολομός, αβοκάντο και σπόροι
Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή δόση από αυτές τις ζωτικές βιταμίνες με τις σωστές τροφές. Η βιταμίνη Α βρίσκεται στο συκώτι, τα αυγά, τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο και το σκουός, ενώ η βιταμίνη Κ βρίσκεται στο γιαούρτι, τους κρόκους αυγών, τα ιχθυέλαια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Η βιταμίνη Ε είναι πιο διαδεδομένη στο φύτρο σιταριού, τους ηλιόσπορους, το σπανάκι και το σέσκουλο, αλλά βρίσκεται επίσης στα αμύγδαλα, το αβοκάντο και τις λιαστές ντομάτες.

Τα καροτενοειδή αποτελούνται από τις χρωστικές που δίνουν τόσο στα φρούτα όσο και στα λαχανικά το κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί τους χρώμα. Υπάρχουν περισσότερα από 600 συνολικά, αν και το πιο γνωστό είναι η β-καροτίνη, που βρίσκεται στα καρότα και τις πιπεριές. Βέβαια τα καροτενοειδή βρίσκονται με τη μια ή την άλλη μορφή σε κάθε φρούτο και λαχανικό με έντονα χρώματα που μπορείτε να σκεφτείτε.

Τα οφέλη των προβιοτικών

Τα προβιοτικά, τα ευεργετικά βακτήρια , είναι πραγματικά σημαντικός παράγοντας στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Τα λάθος επίπεδα μπορεί να προκύψουν με διάρροια και μόλυνση.

Τα καλά βακτήρια έχουν πολλούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας στη σύζευξη της βιταμίνης Κ, του μαγνησίου, του ασβεστίου, του ψευδαργύρου και ορισμένων βιταμινών Β, καθώς και στην καταπολέμηση ανεπιθύμητων βακτηρίων και ζυμομυκήτων. Τα δερματικά προβλήματα που συνδέονται με χαμηλά επίπεδα ωφέλιμων βακτηρίων περιλαμβάνουν τη ροδόχρου ακμή, το εύκολο κάψιμο κατά την έκθεση στον ήλιο, τη φλεγμονή και την αργή επούλωση των πληγών.

Τα προβιοτικά βρίσκονται στο απλό γιαούρτι, στη σούπα miso και στο ξινολάχανο . Πολλοί  παρατηρούν βελτίωση στο δέρμα τους αφού συμπεριλάβουν προβιοτικά στη διατροφή τους για τουλάχιστον ένα μήνα, αν και τα αποτελέσματα είναι πιθανό να γίνουν αντιληπτά πιο γρήγορα εάν παίρνετε μια προβιοτική κάψουλα  δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να αναζητήσετε μάρκες που περιέχουν στελέχη του βακτηρίου Lactobacillus και Bifido . Μερικές μπορεί επίσης να περιέχουν φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, που αναφέρονται ως FOS, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και μετεωρισμό σε μερικούς απο εμάς. Το FOS βρίσκεται ακόμη επίσης στις αγκινάρες της Ιερουσαλήμ, το κρεμμύδι, την μπλε αγαύη, το σκόρδο και το σιτάρι.

www.bbcgoodfood.com/

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Tσάι; Αυτά είναι τα καλύτερα για ενίσχυση του μεταβολισμού και άμεση απώλεια βάρους

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr