Το ιδανικό πρωινό που θα ενισχύσει την ενυδάτωση του οργανισμού σας

Το ιδανικό πρωινό που θα ενισχύσει την ενυδάτωση του οργανισμού σας

Πώς να ξεκινάτε ιδανικά τη μέρα σας
Το ιδανικό πρωινό που θα ενισχύσει την ενυδάτωση του οργανισμού σας

Το σώμα αποτελείται περίπου κατά 60% από νερό, γι’ αυτό και πρέπει να λαμβάνετε υγρά για να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάνετε μέσω του ιδρώτα και των ούρων.

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την πέψη, επειδή βοηθά στη διάσπαση των θρεπτικών συστατικών των τροφών και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό σας, ενώ τόσο οι αρθρώσεις όσο και τα μάτια σας χρειάζονται νερό, επίσης. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα σας, ώστε να καταφέρει να διατηρήσει την υγεία του, σύμφωνα με όσα εξηγεί το NHS Inform.

Ορισμένοι άνθρωποι, όπως οι αθλητές, χρειάζονται περισσότερα υγρά για να διατηρήσουν την απόδοσή τους, αλλά και οι άνθρωποι που ζουν σε μεγάλα υψόμετρα ή σε ακραίες θερμοκρασίες χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση. Όταν είστε άρρωστοι, θα πρέπει, επίσης, να προσθέσετε περισσότερα υγρά, ειδικά αν έχετε πυρετό ή διάρροια, σύμφωνα με το healthdigest.com.

Ενώ η κατανάλωση της απαραίτητης ποσότητας νερού μπορεί να ακούγεται σαν αγγαρεία, να θυμάστε ότι το 20% των αναγκών σας σε ενυδάτωση μπορεί να προέρχεται από τις τροφές. Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι τροφές όπως το πεπόνι, το σπανάκι και το καρπούζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωσή σας.

Υπάρχει, όμως, ακόμη μία τροφή που μπορεί να σας βοηθήσει με την ενυδάτωση του οργανισμού σας, κι αυτή δεν είναι άλλη από το πλιγούρι βρώμης.

Το πλιγούρι βρώμης απορροφά το νερό
Πλιγούρι βρώμης
Το αγαπημένο σας πρωινό για τον κρύο καιρό μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε στις καθημερινές σας ανάγκες ενυδάτωσης. Το πλιγούρι βρώμης απαιτεί τουλάχιστον ένα φλιτζάνι νερό ή γάλα για να μαγειρευτεί, και καθώς το νερό απορροφάται από τη βρώμη, η ίδια ποσότητα υγρού εισέρχεται στον οργανισμό σας. Μπορείτε να προσθέσετε, μάλιστα, ακόμα περισσότερη ενυδάτωση προσθέτοντας μερικά φρούτα στο πλιγούρι βρώμης σας.

Προσθέτοντας δυόμισι κουταλιές της σούπας σπόρους chia στο πλιγούρι βρώμης σας, θα έχετε 10 γραμμάρια φυτικών ινών και 8 γραμμάρια υγιεινών λιπαρών.

Για να ενισχύσετε την ενυδάτωσή σας, μουλιάστε τους σπόρους chia σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας ή προσθέστε τέσσερα μέρη νερό στους σπόρους chia για να τους μαλακώσετε πριν τους προσθέσετε στο πλιγούρι βρώμης σας. Οι σπόροι chia έχουν το 15% της ημερήσιας αξίας σας σε μαγνήσιο και φώσφορο, οι οποίοι είναι δύο ηλεκτρολύτες που είναι σημαντικοί για τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα σας.

www.newsbeast.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Ασκήσεις δικέφαλοι: Οι καλύτερες ασκήσεις για πιο δυνατούς δικέφαλους μύες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr