Μυστικά ενυδάτωσης τον χειμώνα, για απαλό φρέσκο δέρμα προσώπου και σώματος.

Μυστικά ενυδάτωσης τον χειμώνα, για απαλό φρέσκο δέρμα προσώπου και σώματος.

Άλλοι γοητεύονται με το καλοκαίρι και άλλοι με τον χειμώνα που σίγουρα έχει και αυτός τις ομορφιές του. Το δέρμα σου βέβαια είτε σου αρέσει είτε όχι ο χειμώνας πληρώνει ένα κόστος. Αφυδατώνεται, αγριεύει, στεγνώνει και αφυδατώνεται. Πως θα λύσεις αυτά τα προβλήματα; Ή καλύτερα πως θα τα προλάβεις;

Ποιες είναι οι ακριβείς αιτίες της αφυδάτωσης του χειμώνα;

Τα ζεστά ντους, τα μπάνια, και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας στον αέρα δημιουργούν δέρμα ξηρό, σκασμένο, αφυδατωμένο, και φαγούρα. Είναι, επομένως, ουσιώδες να παρέχουμε στο δέρμα μας τη μέγιστη θρέψη και φροντίδα κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού.

Υπάρχουν γι αυτό τον σκοπό γρήγορες θεραπείες που δίνουν τροφή στο δέρμα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Πλύσιμο προσώπου με Χλιαρό Νερό και Κρέμα Μελιού-Κακάο:
Πλύνετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό και εφαρμογή με μια ενυδατική κρέμα με μέλι και κακάο. Ο συνδυασμός των φυσικών συστατικών, κακάο και μελιού, είναι εξαιρετικός για τη χρήση τους κατά τον χειμώνα, καθώς προσφέρουν εξαιρετική ενυδάτωση και καταπράυνση από ερεθισμούς και κοκκινίλες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της ξηρότητας του δέρματος κατά τους χειμερινούς μήνες.

Βάλτε νερό μέσα στο σώμα σας. Η ροή του καθαρίζει τα αγγεία.
Πίνετε νερό, φρέσκους χυμούς και καταναλώνετε γκι για να επαναφέρετε τη χαμένη υγρασία από μέσα. Το νερό βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ το γκι είναι επίσης ένα εξαιρετικό ενυδατικό συστατικό για το δέρμα κατά τους χειμερινούς μήνες. Η εφαρμογή του βουτύρου γκι στις ξηρές περιοχές του δέρματος σας είναι επίσης ευεργετική. Επιπλέον, οι φρέσκοι χυμοί θα προσδώσουν λάμψη στο δέρμα .

Χρησιμοποιήστε Απολεπιστικό για το Πρόσωπο:
Χρησιμοποιήστε scrub προσώπου που περιέχει μέσα του και έλαιο βερίκοκου. Κάνει θαύματα στην αναδόμηση της επιδερμίδας. Δίνει κοριτσίστικη φωτεινότητα στο λεπτό. 

Τα απολεπιστικά χρειάζονται για να πετούν τα νεκρά κύτταρα που αλλιώς στέκονται σαν φραγμός πάνω στο δέρμα με αποτέλεσμα να το γερνούν. Πολύ καλές είναι και οι μάσκες με ενεργό άνθρακα που καθαρίζει και κάνει το δέρμα γυαλί ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη λάμψη του δέρματος.

Μια ακόμη εξαιρετική μάσκα δέρματος μπορεί να φτιαχτεί από σκόνη αμυγδάλου και γάλα. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ενώ το γάλα είναι εξαιρετική ενυδατική κρέμα. Αυτή η μάσκα προσώπου θα καταφέρει αποτελεσματικά να αφήσει το δέρμα σας απαλό και λαμπερό. Αποφύγετε να κάνετε ντους με ζεστό νερό και περιορίστε τον χρόνο πλυσίματος καθώς το δέρμα μετά τραβάει. Αυτά τα ντους με ζεστό νερό δεν είναι ευπρόσδεκτα από το δέρμα κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς καθιστούν την επιδερμίδαα θαμπή και ξηρή. Επιπλέον, αντικαταστήστε τα σαπούνια και τις πλύσεις σώματος με φυσικά έλαια, καθώς τα σαπούνια μπορεί να είναι πολύ σκληρά για το δέρμα.

Μία ακόμη εξαιρετική μάσκα ενυδάτωσης είναι να ανακατέψετε κακάο σκόνη, μέλι και σησαμέλαιο. Εάν προσθέσετε και το σησαμέλαιο θα μπείτε σε άλλο επίπεδο φροντίδας. Γιατί φέρνει στην επιφάνεια μια σούπερ ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα μετά την κούραση της αφυδάτωσης.

Τέλος χρησιμοποιήστε Υγραντήρες
Χρησιμοποιήστε υγραντήρες στα δωμάτια και στους χώρους διαβίωσής σας, καθώς τα συστήματα θέρμανσης στεγνώνουν την ατμόσφαιρα και χαλούν το δέρμα.

Αλόη έλαιο. Έλαιο βελούδου.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr