9 φρούτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για ίσια κοιλιά και για διαβητικούς

9 φρούτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για ίσια κοιλιά και για διαβητικούς

Εάν πάσχετε από διαβήτη τύπου 2, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρή δίαιτα. Μπορεί να έπρεπε να εγκαταλείψετε μια σειρά από τα αγαπημένα σας φαγητά, μαζί με τα περισσότερα γλυκά και επιδόρπια. Το να ακολουθήσετε μια σωστή δίαιτα για τον διαβήτη δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά έχουμε μερικά καλά νέα. Μπορείτε να προσθέσετε εκπληκτική γεύση, υφή και γεύση στην καθημερινότητά σας τρώγοντας τα σωστά φρούτα. Έχουμε καταγράψει τα φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Ωστόσο, πρέπει ακόμα να προσέχετε τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων κάθε μέρα, οι οποίες θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

1. Κεράσια:

Τα κεράσια έχουν ένα από τα χαμηλότερα σκορ ΓΔ, περίπου 20. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά. Δεδομένου ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

2. Αποξηραμένα βερίκοκα:

Σε μικρές ποσότητες, τα αποξηραμένα βερίκοκα μπορούν να είναι μια θαυμάσια προσθήκη στη διατροφή σας για τον διαβήτη. Έχουν δείκτη ΓΔ 32. Τα βερίκοκα είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου, χαλκού, καλίου και βιταμινών Α και Ε.

3. Πορτοκάλια:

Τα πορτοκάλια είναι περίφημα πλούσια σε βιταμίνη C καθώς και σε αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τα κατάλληλα για διαβητικούς. Με βαθμολογία GI περίπου 40, τα πορτοκάλια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό το φρούτο είναι επίσης χαμηλό σε ζάχαρη και θερμίδες.

4. Αχλάδια:

Τα αχλάδια έχουν βαθμολογία ΓΔ 38. Επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορούν να προάγουν τον κορεσμό και έτσι να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Τα αχλάδια περιέχουν επίσης βιταμίνες C και K, καθώς και κάλιο και χαλκό. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη υγεία σας. Φροντίστε να τα φάτε με τη φλούδα για να έχετε τα μέγιστα οφέλη.

5. Μήλα:
Τα μήλα είναι πλούσια σε φιλικές προς το έντερο φυτικές ίνες. Τα μήλα, με βαθμολογία GI κάτω του 40, μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσουν μακριά το λίπος στην κοιλιά και τον διαβήτη. Αυτό το απαλά ζουμερό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φρούτο πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί στη διατροφή σας. Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, τα οποία μπορούν να περιορίσουν την όρεξή σας, να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους και να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου.

6. Δαμάσκηνα:

Τα δαμάσκηνα είναι ένα άλλο φρούτο χαμηλού GI που μπορείτε να καταναλώνετε με μέτρο. Αν και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και θερμίδες, η έρευνα δείχνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο. Τα δαμάσκηνα είναι καλή πηγή φυτικών ινών και σημαντικών αντιοξειδωτικών πολυφαινολών.

7. Γκουάβα:

Γεμάτο με βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, κάλιο και φυτικές ίνες, αυτό το νόστιμο φρούτο θεωρείται επίσης καλό για τους διαβητικούς. Η γκουάβα είναι χαμηλή σε θερμίδες και είναι γνωστό ότι ενισχύει την ανοσία, ενισχύει την υγεία του εντέρου και βοηθά στην απώλεια βάρους.

8. Ροδάκινα:

Τα ροδάκινα έχουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Με δείκτη ΓΔ περίπου 42, τα ροδάκινα είναι ένα σαρκώδες φρούτο πλούσιο σε πολλαπλούς τύπους βιταμινών και άλλα οφέλη για την υγεία. Είναι πολύ καλά για την πέψη, την υγεία της καρδιάς και το δέρμα. Τα ροδάκινα παρέχουν επίσης καλή ποσότητα φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.

9. Φράουλες:

Οι φράουλες έχουν δείκτη ΓΔ 41. Γεμάτες με βιταμίνη C, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό και τη γενική υγεία σας. Αυτό το φρούτο με λίγες θερμίδες, πλούσιο σε φυτικές ίνες παρέχει επίσης βιταμίνες Α, C, φυλλικό οξύ, φώσφορο και μαγγάνιο.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διαβητικής διατροφής, το μέτρο και ο έλεγχος των μερίδων παραμένουν βασικά. 

Η συμβουλή ενός διαιτολόγου θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την κατάλληλη ποσότητα πρόσληψης φρούτων που ευθυγραμμίζεται με τις συγκεκριμένες διατροφικές σας ανάγκες και τους στόχους διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα σας.
food.ndtv.com

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

5 Αποτελεσματικοί Τρόποι Χρήσης Της Κανέλας στη δίαιτα για διαβήτη

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr